Kunnari löi sastamalalaiset Mestarien liigaan

13.11.2017

Olli Kunnarin komea kuutospaikan hyökkäys sinetöi sunnuntai-iltana suomalaista lentopallohistoriaa tapahtuneeksi Tšekin Ceske Budejovicessa. Piste oli Mestarien liigan lohkovaiheen paikan ratkaissut kultaisessa erässä, jonka Ford Store Levorannan nimellä Europelejä. pelaava VaLePa vei nimiinsä 12-15.

Pitkän ja melko nihkeänkin illan suomalaisjoukkue sai ennen juhliaan Sportovni Hala Ceske Budejovicessa viettää. Kotijoukkue vei varsinaisen toisen osaottelun nimiinsä 3-1 (25-21, 25-17, 18-25, 25-20). Tulos tiesi ratkaisun siirtymistä ns. kultaiseen erään. Siinä Olli Kunnari nousi ratkaisijaksi toisen todella kokeneen pelimeiehen Mikko Eskon tarjoilusta. Kunnari paukutti lyhyeen erään peräti kuusi pistettä.

Varsinaisessa tappioon päättyneessä ottelussa Ford Store Levoranta oli vaikeuksissa etenkin vastustajan kovan torjunnan ja oman pelinsä yleisesti pyörimään saamisen kanssa.

Kultaista erää suomalaisjoukkue kuitenkin vei oikeastaan koko ajan. Ja ne kovimmat paikat naulasi Kunnari pisteeksi.

Arvonta perjantaina, pelit käyntiin joulukuun alussa

Mestarien liigan lohkovaihe pelataan viidessä neljän joukkueen lohkossa. Pelit alkavat 5.12. ja päättyvät 28.2. Ennen joulua pelataan kaksi kierrosta, tammiuuussa kaksi ja helmikuussa kaksi. Kaikki lohkon joukkueet kohtaavat toisensa kotona sekä vieraissa eli otteluita lohkovaiheessa tulee kuusi.

Lohkovaiheesta etenee 12 joukkuetta ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle eli lohkojen kaksi parasta sekä kolme parasta lohkokakkosta. Yksi joukkueista valitaan suoraan Final4 isäntäjoukkueena lopputurnaukseen.