Seuraa meitä somessa:

Lehtosen vire nyt liikaa Riennolle

24.01.2015

LEKA Volleyn maajoukkue keskitorjuja Jukka Lehtonen on päässyt hurjaan vireeseen ja johti sunnuntaina joukkueensa voittoon Liiga-Riennosta Joensuussa. Pielaveden Sampo puolestaan otti tiukassa viisieräisessä pisteet ilman Urpo Sivulaa pelanneesta Loimusta ja Isku jatkoi huimaa virettään nousemalla liigassa jo kuudenneksi Team Lakkapään kustannuksella.

Lehtosen huima tammikuu nyt Riennon tuhona

Liiga-Riento (11. 3-9, 11) ei pystynyt hankkimaan vielä kauden toista kotivoittoaan, kun LEKA Volley (5. 12-10, 36) haki voiton Joensuusta erin 1-3 (23-25, 25-21, 17-25, 21-25).

Riennon pisteetön putki on venynyt nyt kahdeksaan peliin, joiden aikana on kertynyt erävoittoja vain kolme. LEKA Volleylle voitto oli toinen kahdeksasta edellisestä vieraspelistä. Avauskohtaaminen meni marraskuussa 3-0 kuopiolaisille.

Riennon ykkönen oli ylivoimaisesti kauden parhaat pisteensä ja tehonsa kerännyt Arttu Reijonen. Keskitorjuja Reijonen teki 12/+12 hyökäten 7/12, ottaen kolme torjuntaa ja syöttäen kaksi ässää.

Kuopiolaisista Jukka Lehtonen teki keskellä 17/+14 ja hakkuri Mart Tiisaar 20/+12. Lehtonen on kerännyt kolmeen viime peliin huimat 18 pisteen ja +16 tehon keskiarvon!

LEKA vei torjunnat 10-16, ässät 7-8. Riennon hyökkäysprosentti oli pelissä vieraita parempi (44-40).

Ensimmäinen erä oli ottelun tasaisin molempien joukkueiden johtaessa erää vuoron perään. Riento sai pelattua pallot hyvin passari Tuomas Karjalaisen käsiin, ja tämä pyöritti monipuolista hyökkäyspeliä hyvällä ykköstemmolla höystettynä. Erän lopulla Riento sortui pariin helppoon virheeseen, ja Leka karkasi 23-25 erävoittoon.

Toisessa erässä Leka sai hyvän alun, mutta Riento kiri ja karkasi helppoon erävoittoon Lekan virheiden avustamana.

Kolmannessa erässä Leka vaikeutti aloitussyöttöään ja Riennon hyökkäyspeli pakkaantui laitoihin josta vieraat napsivat useita maukkaita torjuntoja.

Leka Volleyn passari Petteri Penttinen pelasi vähillä virheillä ja onnistui rakentamaan hyökkäyspaikat hankalistakin paikoista. Molempien joukkueiden keskipelaajat olivat hyvässä vedossa, mutta Riennon keskipeli hyytyi pelin edetessä ensimmäisen kosketusten epätarkkuden takia.

- Pisteisiin olen tyytyväinen, mutta pelaamiseen en, ruoti Lauri Hakala Leka Volleyn esitystä.

- Leka pelasi meitä paremmin joukkueena, oli kotijoukkueen valmentaja Jani Säisän näkemys ottelun ratkaisusta.

Parhaat pistemiehet
Riento Savimäki 17/0, Reijonen 12/+12, Louhela 12/+3
LEKA Tiisaar 20/+12, Lehtonen 17/+14, Seppänen 13/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Penttinen LEKA
2 Reijonen Riento
1 Lehtonen LEKA

Ottelutilasto

Sampo väänsi viisieräisen kotivoiton

Sampo (8. 10-12, 29) ja Raision Loimu (4. 14-7, 41) jatkoivat tiukkojen pelien sarjaa, kun Pielavedellä pelattiin viisieräinen. Sampo voitti lopulta 3-2 (25-13, 25-23, 17-25, 25-27, 15-11).

Kaksi ensimmäistä erää oli kotijoukkueen hallintaa ja neljännessäkin erässä oli neljä ottelupalloa. Ratkaisu hetkillä tapahtui kuitenkin virheitä sekä pelaajille, että tuomaristolle. Viidennessä erässä nähtiin todellista taistelua ja 611 hengen yleisö sai viimein kaivatun kotivoiton.

Sampo voitti myös Raisiossa kauden avauspelin viidessä erässä. Nyt voitto katkaisi Sammon neljän pelin tappioputken sekä Loimun viiden voiton putken.

Henri Tuomi, Raision Loimu:

- Pirun tyytyväinen pitää olla pisteeseen, harvoin näin on hävityn pelin jälkeen. Lähtökohdat oli vaikeat kun Urpo Sivula puuttui ja siksi kaksi pelipaikkaa piti vaihtaa. Se tietysti näkyi eikä Borichev aluksi onnistunut. Neljännen erän nousu oli hyvä, siinä tosin Sampo auttoikin meitä.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- Voitto oli tärkeintä tänään. Kolmekin pistettä oli tarjolla, eikä tuosta tilanteesta tietysti saisi enää hävitä. Peli menee eteenpäin koko ajan, nyt pystytään jo kentälläkin puhumaan asioista. Syöttö toimi aika ajoin hyvin. Tyytyväinen lopulta kahteen pisteeseen ja siihen, ettei selkäranka katkennut neloserän häviöön. Harmi, ettei Upi ollut mukana, se olisi helpottanut meidänkin pelaamista.

Parhaat pistemiehet
Sampo Herrera 27/+18, Leikas 20/+8, Ankudovitsh 11/0
Loimu T.Rumpunen 20/+13, O.Rumpunen 18/0, Klein 13/+10

LähiTapiolan pisteet
3 Herrera Sampo
2 Kaatrasalo Sampo
1 O.Rumpunen Loimu

Kuvat ottelusta (Eemeli Kiukkonen)

Ottelutilasto

Isku kuittasi Lakkapäälle

Rantaperkiön Isku (6. 10-10, 31) kuittasi vajaan kahden viikon takaa niukan 2-3-tappionsa Team Lakkapäälle (10. 7-16, 21) puhtaalla kotivoitolla 3-0 (25-20, 25-20, 25-22).

Isku on nyt pelannut joulukuun alusta kymmenen peliä voittaen niistä peräti kahdeksan ja noussen jo kuudenneksi liigassa Ettan ohi pisteellä.

Normunds Veinbergs, Lakkapää:

- Onnistuimme heikosti sovituissa asioissa. Laitatehot olivat aika pehmeät. Vastustaja pelasi fiksusti torjunta- ja puolustuspalloissa. Tämä oli tasainen suoritus Iskulta, me olimme koko ajan vähän jäljessä.

Jussi Heino, Isku:

- Vaikka olimme alussa pisteen, pari perässä ja suurin osa pelistä oli tosi tasaista, meillä ei pelaaminen muuttunut mitenkään. Se oli erinomainen asia. Meillä ei ole ollut useampaan peliin tarvetta muuttaa pelaamista mitenkään. Olemme löytäneet sopivan pelityylin ja –rytmin, johon joukkue uskoo ja luottaa.

- Voitto huomenna Korson Vedosta tekisi hyvää. Varmasti on nälkäistä väkeä liikkeellä ja teemme kaikkemme, että voitamme. Kovaa työtä se joka tapauksessa vaatii.

Conor Eaton, Isku:

- Kaikki hyökkääjät olivat tänään hyvässä iskussa. Silloin kaverit tekevät passarin pelaamisen helpommaksi. Itseluottamus on korkealla tasolla, kun lyöjät lyövät hyvin. Virhe tai kaksi ei silloin sekoita peliä.

Markus Kaurto, Lakkapää:

- Tämä oli tärkeä peli, mutta se ei näkynyt asenteessa. Oli pehmoisia poikia kentällä. Nilkka oli vähän rikki, mutta se ei ole mikään selitys eikä eilisen pelin rasitus. Välillä vedettiin vähän päättömästi hyökkäyksiä.

Parhaat pistemiehet
Isku Tihinen 15/+8, Kaislasalo 13/+8, Sinkkonen 8/+7
Team Lakkapää Smalzer 13/+9, Nacha 9/-2, Kaurto 7/+6

LähiTapiolan pisteet
3 Conor Isku
2 Tihinen Isku
1 Helenius Isku

Ottelutilasto

Kuvat: 
Eemeli Kiukkonen, Pielavesi
Pertti Flinck, Tampere

  Takaisin