LEKA pelasi ehjästi

20.02.2018

LEKA Volley esiintyi ehjästi kotiyleisönsä edessä tiistaina ja otti täydet pisteet sarjataulukossa heti perässään olleesta Team Lakkapäästä 3-1 (25-22, 25-20, 19-25, 25-18).

LEKA pelasi fiksusti ja vei tärkeät pisteet. 17-vuotias Jere Heiskanen nousi ottelun ratkaisijan rooliin.

Aloituskokoonpanot
LEKA: Lankinen, Lehtonen (c), Porkka, Helenius, Koci, Kaislasalo, Silventoinen (L)
Team Lakkapää: Mckay, Schouten, Walsh, Grant, Domencus, Palokangas, Davies (L)

1. erä: Domencus aloittaa pelin syöttövirheellä. Alkupallot mennään tunnustellen 2-2. Mckay esittää harvinaisen passihassin ja Walsh ei yletä palloon lainkaan. Vieraiden keskihyökkäys on totutun vahvaa ja Lakkapää siirtyy 5-7 johtoon Grantin toimesta. Jan Helenius syöttää LEKA:n ensimmäisen ässän ja tasoittaa samassa pelin. Studentialla nähdään hienoja taistelupalloja! Kumpikin varmistaa lepsut hyökkäykset mallikkaasti. Kaislasalo hyökkää ykköspaikalta fiksusti ja lyö ison passin kahden miehen torjunnan käsistä katsomoon. Tekniselle mennään 14-12 tilanteessa. Walsh pelaa vahvaa ottelua. Miehen syöttövuorolla Lakkapää kirii 14-15 johtoon ja Redi Koci vaihdetaan Jere Heiskaseen. Heiskanen vastaa huutoon hyvin ja nostaa seuraavan Walshin kovan syötön kuppiin. Kaislasalo lyö hieman kiistanalaisesti pallon pitkäksi ja Tuovinen ottaa aikalisän tilanteessa 16-18. Helenius ottaa huikean reaktiopuolustuksen yhdellä kädellä kuppiin ja LEKA nappaa taas johdon itselleen. Tuomen aikalisä samassa. LEKA takoo nyt kovasti ja Henri Tuomi on pakotettu ottamaan seuraavan aikalisän tilanteessa 21-18. Kaislasalo tykittää ensimmäisen erän LEKA:lle 25-22. Ensimmäinen erä ratkesi Lakkapään hyökkäysvirheisiin sekä LEKA:n vahvaan torjuntapeliin. Erän tehokkain Samuli Kaislasalo 8/+5.

2. erä: Heiskanen jatkaa LEKA:n ja Miikka Lemola Lakkapään toisena hihamiehenä. Lakkapää aloittaa erän vahvasti ja Schoutenin ässät vie vieraat 1-4 johtoon. Tuovinen ottaa ensimmäisen aikalisän tilanteessa 1-5. Vieraiden syöttöpeli on ollut todella tehokasta ja LEKA:n ensimmäisessäkin erässä vaikeuksissa ollut vastaanotto on ollut helisemässä sekä Schoutenin että Palokankaan syöttövuoroilla. LEKA onnistuu kaventamaan, mutta Lakkapään erittäin nopea siirtopeli keskeltä on tehokasta. Erä kaventuu jo 9-10 ja Tuomi ottaa aikalisän. Hirmuisen pitkä palloralli menee lopulta Lakkapäälle ja tilanne 11-13. Tekniselle mennään tilanteessa 12-14 Walsin kurottaessa keskeltä. LEKA siirtyy tässä erässä ensimmäisen kerran johtoon, kun Mckaylle merkitään käsittelyvirhe. Lakkapään aikalisä tilanteessa 17-15. Lakkapää vaihtaa passaria ja hakkuria, kun LEKA karannut jo 19-15 johtoon. Ennakkoluulottomasti pelannut Jere Heiskanen ottaa komean torjunnan ja LEKA on lähellä erävoittoa 23-18. Eräpalloa syöttämään tullut Lasse Jäntti onnistuu hyvin ja puolustuksen jälkeen Helenius onnistuu katkaisemaan erän. LEKA oli jälleen vahvempi torjuntapelissä eikä tehnyt kuin kaksi hyökkäysvirhettä Lakkapään seitsemää vastaan. Erän tehokkaimpana 17-vuotias Jere Heiskanen 5/+3.

3. erä: Jere Mäkinen aloittaa Miikka Lemolan tilalla. LEKA:n kuusikko ennallaan. Alkuun nähdään hienoja palloja, mutta vieraat aloittavat silti taas tehokkaasti napaten 2-5 johdon. Jukka Tuovinen kutsuu joukkueen koolle. Schouten on ollut tänään hurjassa syöttöiskussa. Jo neljä ässää kasassa, kun vastaanotto ei ehdi alta pois. Röpelipallot kääntyvät nyt vieraille ja tilanne 4-7. Mckay löytää ykkösnurkasta tilaa ja ässä kentässä. Tuovisen toinen aikalisä koittaa tilanteessa 7-11. Tekninen aikalisä koittaa vieraiden 11-14 johdossa. LEKA kaventaa Heiskasen pahan syötön jälkeen, mutta Lakkapää kirii jälleen kolmen pisteen johdon vahvalla keskipelillä. Molempien vastaanotto on ollut tänään aivan surkeaa. Heiskanen huilaamaan ja Koci kentälle tilanteessa 17-22. Lakkapää syötti LEKA:n kumoon kolmannessa erässä 19-25. Erän tehokkain Casey Schouten 7/+5.

4. erä: Vahva aloitus LEKA:lta ja Henri Tuomi ottaa aikalisän tilanteessa 3-0. LEKA jyrää ja Tuomi ottaa jo toisen aikalisän 6-1 tilanteessa. Jere Heiskanen on ottanut hienosti roolia LEKA:n toisena yleispelaajana. Erä etenee piste kerrallaan tasatahtiin, kunnes Lakkapää onnistuu kaventamaan pari pistettä. LEKA on pelannut tosi fiksusti laidoilta eikä Lakkapään vahva torjunta ole päässyt käsiksi kuin kahdesti <3. Vahva jakso Lakkapäältä tuo erän jo 12-11 tilanteeseen ja Jukka Tuovinen ottaa aikalisän. Tekniselle mennään LEKA:n 14-12 johdossa. Todella pitkä pallo jälleen Lakkapäälle liberon upean puolustuspelin ansiosta. Erästä tulee vähintäänkin jännittävä, kun mennään pisteen erolla 17-16. Upea taistelupallo päättyy Jere Heiskasen komeaan nelospaikan hyökkäykseen ja tilanne nyt 22-18. Ottelu päättyy Samuli Kaislasalon ässään 25-18.

Jukka Tuovinen:

- Me pelattiin tänään ehjempää lentopalloa kokonaisuudessaan. Taisteluasenne löydettiin hyvin ja torjuntapeli pystyttiin kääntämään meille selvästi. Kaveri puolusti hyvin, mutta mekin onnistuttiin siinä ihan hyvin. Pikku-Nortsa eli Jere nousi tänään hienosti kuusikkoon. Mukavan näköistä meininkiä viime viikonlopun raskaan kiertueen jälkeen.