Seuraa meitä somessa:

Lentopalloliigoissa kolminkertainen runkosarja

26.05.2015

Lentopallon miesten ja naisten Mestaruusliigassa pelataan ensi kaudella kolminkertainen runkosarja. Kausi alkaa 26.-27. syyskuuta.

Miesten Mestaruusliigaa pelataan sekä miesten EM-kisojen että Euroopan olympiakarsintaturnauksen aikana, samoin kuin niihin kuuluvien valmistautumisjaksojen aikana. EM-kisat ovat 9.-18. lokakuuta ja olympiakarsinnat tammikuussa.

Miesten liigassa ei kuitenkaan ole maajoukkuetoiminnan kanssa päällekkäisiä pelipäiviä kuin vain kaksi tai korkeintaan neljä, jos maajoukkue selviytyy EM-kisoissa neljän parhaan joukkoon.

Jos liigajoukkueessa on maajoukkuepelaajia, niin maajoukkuetapahtumien aikaiset ottelusiirrot tehdään kyseisen liigaseuran ja liigan toiminnanjohtajan Jussi Jokisen kesken.

Miesten liigan runkosarjan 3. kierros pelataan kauden 2014-2015 3. kierroksen peilikuvana. Naisten 3. kierros pelataan viime kauden sijoitusten pohjalta laaditun kaavion mukaisesti, jossa viisi parasta saa viisi kotiottelua ja viisi huonointa neljä kotiottelua.
Naisten runkosarja päättyy viikolla 10 ja miesten runkosarja viikolla 11. Pudotuspelien osalta on vielä auki pelataanko välierät ja loppuottelut kolmesta vai neljästä voitosta. Liigahallitus päättää sen myöhemmin kuten myös tulevien kausien joukkuemäärät.

  Takaisin