Liigavalmentajat Kuortaneella - yhdessä tulee parempaa

08.08.2017

Lentopallon Mestaruusliigan alkuun on aikaa 1,5 kuukautta ja seuroissa työ on tietysti täydessä käynnissä. Tämän viikon ensimmäiset päivät liigavalmentajat ovat käyttäneet toisiinsa sekä maajoukkuetoimintaan tutustuen Kuortaneella. Aika on ollut kaikille antoisaa.

Mukana Kuortaneella oli maanantaista tiistaihin tapahtuneen tapaamisen aikana viidentoista seuran edustaja kaikkiaan kahdestakymmenestä liigajoukkueesta.

Valmentajat seurasivat Kuortaneen urheiluopistolla naisten ja miesten maajoukkueiden harjoittelua sekä tapasivat niiden valmennusjohtoja. Muun muassa miesten maajoukkueen valmennuksessa ja tilastoinnissa mukana oleva Mikko Häyrinen sekä apu- ja fysiikkavalmentaja Claudio Rifelli pitivät omat alustuksensa.

Lentopalloliiton urheilutoiminnan johtaja Sami Heikkiniemi iloitsi hyvästä osanotosta ja erityisesti hengestä tapaamisessa.

- Mestaruusliiga on välivaihe, josta jokainen pelaaja ponnistaa maajoukkueeseen. Siksikin maajoukkueiden ja Mestaruusliigan joukkueiden välinen yhteistyö on erittäin tärkeää, Heikkiniemi toteaa.

Kahden aktiivisen päivän aikana valmentajat ehtivät ryhmätöiden myötä vaihtamaan mielipiteitään ja tutustumaan toisiinsa entistä paremmin. Tulevaksi kaudeksi Mestaruusliigaan saadaan taas seitsemän uutta valmentajaa.

- Fiilis oli positiivinen. Meillä on paljon asioita, joita voimme tehdä vielä entistäkin paremmin ja olla sitä kautta vielä parempi lentopallomaa, Heikkiniemi listasi.

Yksi uusista liigavalmentajista on Rantaperkiön Iskun päävalmentajana aloittanut Oskar Muurinen. Muurinen on ehtinyt jo pelaajuransa jälkeen olla voittamassa valmentajana A-poikien SM-kultaa ja viime kaudella mies valmensi Iskun 1-sarjajoukkuetta. Nyt kuviot ovat kuitekin uudet ja osa valmentajista entuudestaan tuntemattomia persoonia.

- Tämä tapahtuma on ollut erittäin hyvä varsinkin tällaiselle nuorelle ja kokemattomalle valmentajalle kuten minä. Kiva saada nähdä muita hyvässä ilmapiirissä ja vaihtaa ajatuksia heidän kanssa. Olemme tietysti miettineet mitä me yhdessä voimme tehdä suomalaiselle lentopalloilulle, Muurinen kertoo.

26-vuotias Muurinen näkee vahvaa veljeyttä valmentajien keskuudessa.

- Tuntui siltä heti, että pääsi jutuille muiden valmentajien kanssa. Vuorovaikutus on toiminut hyvin, tässä porukassa on mukavan turvallinen olo. Veljeys tämän tapaamisen aikana voitti kateuden ja kilpailun. Keskusteltiin pelaajista ja vaihdettiin ajatuksia jo muutenkin. Minulle isoin juttu oli verkostoituminen muiden valmentajien kanssa ja maajoukkuetoiminnan näkeminen.

Liiganousija Akaa-Volleyn 29-vuotias päävalmentaja Lauri Tihinen kuuluu myös Mestaruusliigan uusiin valmentajiin ja allekirjoittaa paljolti Muurisen sanomiset.

- Esimerkiksi miesten maajoukkueen valmennusporukka on ottanut meidät nuoret valmentajat hetii vastaan avosylin ja olemme saaneet tutustua toimintaan erittäin hyvin. Valmennuspuolella on omia ajatuksia suojeleviakin valmentajia, mutta täällä ihan kaikki ovat olleet avoimia ja tietoja jakavia, Tihinen kiittelee.

- Ajatuksen siemeniä täältä jää ja niitä pitää lähteä sitten työstämään rauhassa ajan myötä. Oli hauska kuulla esimerkiksi Ettan tekemiä asioita biovalmennuksen kanssa.

  Takaisin