Loimu haki selkeän Cup-voiton Vantaan ankkalinnasta

04.10.2017

Lentopallon Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa Vantaan Korson Lumo-hallissa Loimu murskasi Vantaa Ducksin 0-3 (21-25, 23-25, 18-25).


Miesten Suomen Cupin neljännesvälierät:

Team Lakkapää - Napapiirin Palloketut 3-0 (25-14, 25-11, 25-21)
Vantaa Ducks – Raision Loimu
La 7.10. klo 17.00 Hakkarin liikuntahalli: Lempäälän Kisa – Hurrikaani-Loimaa
Ke 11.10. klo 18.00 Oulun urheilutalo: ETTA – Kokkolan Tiikerit
Ke 18.10. klo 18.30 Joensuun urheilutalo: Karelian Hurmos – LEKA Volley
To 19.10. klo 18.30 Toijalan monitoimihalli: Akaa-Volley – Rantaperkiön Isku
Aika vielä avoin: Turun Toverit – VaLePa
Aika vielä avoin: Kyyjärven Kyky – Sampo Volley

Puolivälierät pelataan koti- ja vierasotteluina 10.12. ja 13.12.

Ottelu ei noussut suureksi Cup-klassikoksi. Loimu piti tahtipuikkoa koko ajan käsissään. Vastaanotto toimi sekä Fiferin tarjoilu ja Naarden sekä Rumpunen tulittivat Mikasaa kenttään. Ducksin peli oli kauden pohjanoteeraus.Ensimmäinen alkoi Raision Loimun tahdissa. Tekniselle mentiin vieraiden johdossa 10 – 14. Alkuerän hahmo oli Loimun hakkuri Gino Naarden. Toni Kankaanpää oli ensimmäistä kertaa kauden aikana yleispelaajana avauskuusikossa. Tuominen käytti teknisen jälkeen tuplavaihto. Vallin korvasi Magyarin ja Deliu Külaotsin. Tilanteessa 13 – 19 otti Ducksin päävalmentaja Tuominen erän toisen aikalisän. Tuplavaihto otettiin takaisin tilanteessa 16 – 22. Aiemmin Kaunisto oli tullut Kankaanpään tilalle. Kankaanpää palasi tuplavaihtoa ennen takaisin korvaten Kauniston. Szabón syöttövuorolla alkoi ankkojen loppukiri. Loimun päävalmentaja Achten otti aikalisän tilanteessa 21 – 23. Erä päättyi Miro Määttäsen lyötyä rättiin numeroihin 21 – 25. Ducksin virheet hyökkäyksissä ja syötöissä ratkaisivat erän Loimulle.

Toisen erän alussa pääroolin otti Ossi Rumpunen kaksi hyökkäyspistettä ja yksi ässä olivat Tuomiselle liikaa, Ducksille aikalisä tilanteessa 0 – 3. Loimu oli koko ajan edellä ja tilanteessa 10 – 13 päävalmentaja Tuominen otti toisen aikalisänsä. Varsinkin Miro Määttänen oli vaikeuksissa Loimun torjunnan kanssa. Vallinin syötön mentyä pitkäksi tekniselle mentiin tilanteessa 11 – 14. Erän Ducks-hahmon Toni Kankaanpään syötettyä ässän oli Loimun käskijä Achten pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 17 – 19. Vallinin syöttövuorolla Ducks tuli jo pisteen päähän. Achten otti toisen aikalisänsä tilanteessa 22 – 23. Ossi Rumpunen päätti varmasti nelospaikalta erän lukemiin 23 – 25.

Kolmannessa erässä Loimu jatkoi vahvalla torjunnalla. Tuominen oli pakotettu ensimmäiseen aikalisään tilanteessa 1 – 5. Naardenin syöttöpommitus oli jotenkin yritettävä katkaista ja Tuominen otti erän toisen aikalisän tilanteessa 2 – 8. Kankaanpään lyötyä tikkuun kakkospaikalta mentiin tekniselle aikalisälle tilanteessa 7 – 14. Kauniston ässän jälkeen Achten otti aikalisän tilanteessa 13 – 18. Loimu jyräsi lopun ja löi tylyt lukeman tauluun 18 – 25. Koko ottelu meni Loimulle ansaitusti erin 0 – 3.

Otteluisäntä Kattotutka Oy palkitsi Vantaa Ducksista parhaana pelaajana Toni Kankaanpää ja Raision Loimusta Ossi Rumpunen

Ottelun parhaat pistemiehet:
Vantaa Ducks: Toni Kankaanpää 14/+9, Vallin 9/+1, Szabó 8/+6
Raision Loimu: Naarden 16/+11, Rumpunen 10/+6, O´Dea 6/+5

Yleispelaaja Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks

- Nyt on joukkueella on peiliin katsomisen paikka. Tänne ei kannata tulla yleisön eteen tulla tällaisella esityksellä pelaamaan. Suomen Cup ei ole toki päätavoitteemme, mutta kyllä meidän aina pitää näyttää parasta osaamistamme. Nyt on löydettävä tosissaan tekemisen asenne.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Joukkue odottaa pukukopissa. Käyn kovan puhuttelun nyt heti, että millä ajatuksella peliin tullaan. Me pelasimme luokattoman surkeasti. Pelaavaa kuusikkoa on tätä menoa tiivistettävä, vaikka olen pyrkinyt antamaan mahdollisuuden nuorille pelaajille. Aggressiivisuus puuttui ja on luokatonta meiltä, ettemme ensimmäisessä erässä tahdo saada syöttöä verkon yli. Nyt on ryhdistäydyttävä. Tällä pelillä emme voita ketään.

Yleispelaaja Ossi Rumpunen, Raision Loimu

- Päästiin pelaamaan monipuolisesti. Syöttöpeli ja vastaanotto olivat hyvää. Yhtään ei tänäänkään tullut helpolla. Varsinkin kahdessa ekassa erässä oltiin välillä tiukoilla.

Päävalmentaja Cristophe Achten

- Olen tyytyväinen asenteeseemme. Teimme viisitoista virhettä vähemmän kuin vastustaja. Tänään oli vastassa erilainen Ducks kuin miltä peli näytti Mestaruusliigan alkupeleissä. Naarden mennyt hyvin eteenpäin ja pelasi tänään hyvin.

Kuvat: Juha Jäntti / Vantaa Ducks

  Takaisin