Seuraa meitä somessa:

Loimu ja Tiikerit veivät viisieräiset

17.01.2018

Miesten keskiviikon liigaottelut pelattiin täysimittaisina, kun sekä Tiikerit että Loimu tarvitsivat viisi erää otteluvoittoihin.Rovaniemellä nähtiin hakkureilta 75 pistettä ja Turussa Tuomas Koppaselta 11 torjuntaa.

Tiikerit syötti Lakkapäälle katkeraa kalkkia

Team Lakkapää kärsi kotonaan kirvelevän 2-3 (33-35, 25-21, 25-15, 23-25, 11-15) tappion Kokkolan Tiikereille keskiviikkona käydyssä lentopallon Mestaruusliigan ottelussa. Ilta oli hakkureiden, jotka mättivät yhteensä 75 pistettä!

Näin Lakkapään nihkeät ottelut saivat kotijoukkueen kannalta ikävää jatkoa. Ottelu oli kaiken kaikkiaan hyvin pienten marginaalien peliä, jossa ensimmäisen kerran saatiin yli kahden pisteen ero vasta toisen erän puolivälissä, jossa Lakkapää meni 18-15 johtoon.

Ensimmäinen erä oli, kuten numerot kertovat äärimmäisen tasainen, jossa molemmilla oli omat hetkensä ratkaista erä itselleen. Lopulta erä päättyi ehkäpä lopputulosta ennakoiden Bobby Walshin hyökkäysvirheeseen. Toisessa erässä Lakkapää sai viiden pisteen etumatkan tilanteeseen 20-15 Miikka Lemolan syöttövuorolla, mikä riitti lopulta selkeään erävoittoon.

Kolmas erä oli alun tasaisuuden jälkeen Lakkapään heiniä. Danny Grantin tilalle toisessa erässä tullut keskipelaaja Tuomas Hautala jatkoi hyviä otteitaan ja hänen syöttövuorollaan Lakkapää karkasi tilanteesta 9-8 12-8 johtoon. Tämän jälkeen Tiikereiden peli hajosi ja Lakkapää meni menojaan.

Neljännessä erässä palattiin takaisin tiukkaan side-out-peliin. Alussa Tiikerit meni hakkuri Fredric Gustavssonin syötöillä 0-3 johtoon, jonka Lakkapää tasoitti nopeasti. Sen jälkeen tahkottiin tasaisissa merkeissä, kunnes Gustavsson otti ässän juuri kentälle Lemolan tilalle tulleesta Jere Mäkisestä vieden vieraat 18-20 johtoon. Loppuerä oli tuttua kaavaa, Tiikerit vei erän kahden pisteen erolla hoitaen tarvittavat side-out-pallot kenttään.

Viides erä oli jälleen tasainen, mutta Tiikereiden hallinnassa. Parin pisteen ero leveni kolmeen Lauri Jylhän syöttäessä Miikka Lemolan vastaanoton vastapalloksi ja tilanne oli 5-8. Lakkapää pääsi vielä pisteen päähän passari Joshua McKayn syöttäessä pahan syötön, jonka Grant iski pisteeksi Lakkapäälle. Tämän jälkeen estradille astui Tiikereiden keskipelaaja Simon Hone, joka syötti pahan, jonka Robert Seppänen iski Tiikeripisteeksi ja heti perään otti ässän Lakkapään liberosta Gabriel Domecuksesta ja tilanne oli ratkaiseva 7-11.

Lakkapään peli oli numeroiden valossa Tiikereitä parempaa. Se voitti vastaanottotilaston 59-55, hyökkäystehot 50-45, torjunnat 14-5 ja virheitäkin se teki huomattavasti Tiikereitä vähemmän: 18-26. Ainoastaan ässäsyöttötilasto meni Tiikereille 7-5, jossa Lakkapää teki vielä 20 syöttövirhettä Tiikereiden 9 vastaan.

Myönteistä Lakkapään pelissä oli hakkuri Casey Schoutenin paluu tasolleen 36 pisteellä 57 prosentin hyökkäysteholla. Myös Tiikereiden hakkuri Fredric Gustavsson oli joukkueensa kunkku 39 pisteellä 53 prosentin hyökkäystehoilla. Molempien joukkueiden yleispelaajat jäivät selvästi tehoissa hakkureille.

Passari Kalle Määttä, Kokkolan Tiikerit:

- Voitosta on hyvä fiilis. Pelimme alkaa löytyä pikkuhiljaa ja usko omaan tekemiseen on nyt kovempi kuin aiemmin. Pitkällä tauolla fokus katosi, mutta saimme kasattua itsemme neljänteen erään. Hakkurilla oli tänään kova päivä. Voitto lyhensi kotimatkaa aika paljon.

Yleispelaaja Jouni Palokangas, Team Lakkapää:

- Kunnia Tiikereille. He pelasivat tasaisen pelin, kun meillä peli oli melkoista vuoristorataa. Pelin edetessä vastaanotto huononi ja sideout katosi. Hakkureilta oli kyllä kova peli tänään.

Päävalmentaja Tapio Nissi, Kokkolan Tiikerit:

- Lakkapää oli tilastoissa edellä meitä. Tehotilastossa me olimme edellä. Hakkurit pelasivat kyllä tänään kovan pelin. Kolmas erä oli meiltä heikko. Se oli ainoa huono asia meidän pelissämme. Muuten tasaisuus oli meidän vahvuus ja sen kautta voitimme pelin. Suurin ero alkukauteen on siinä, että nyt emme anna periksi, vaikka olisimme hieman jäljessä. Se näkyi tänäänkin.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Peli oli pieni askel parempaan suuntaan. Hakkuripeli saatiin nyt takaisin. Tasaisuus puuttuu vielä. Neljännessä erässä olisi pitänyt pystyä katkaisemaan peli. Emme pystyneet sitä tekemään. Hurrikaania vastaan tulemme kovemmalla ilmeellä.

Parhaat pelaajat:
Team Lakkapää, Casey Schouten
Hurrikaani-Loimaa, Fredric Gustavsson

LähiTapiolan pisteet
3 Gustavsson Tiikerit
2 Schouten Lakkapää
1 Palokangas Lakkapää

Team Lakkapää - Kokkolan Tiikerit 2-3
33-35, 25-20, 25-15, 23-25, 11-15
Team Lakkapää: Schouten 36/+26,Walsh 18/+13,Palokangas 15/+8
Kokkolan Tiikerit: Gustavsson 39/+21,Jylhä Lau 11/+4,Seppänen 9/+3
Katsojia: 486

Ottelutilasto

Loimu venyi voittoon Turussa

YLI TUHATPÄINEN YLEISÖ TODISTI LOIMUN VOITTOA TURUSSA

Ensimmäinen lentopallon Mestaruusliigan ottelu houkutteli Kupittaan palloiluhalliin Turkuun 1061 katsojaa keskiviikkona, kun Raision Loimu kohtasi Akaa-Volleyn. Muutaman sadan metrin päässä Kupittaan jäähallissa oli samaan aikaan TuTon Mestiksen jääkiekkopeli, jossa oli 1029 katsojaa, joten Kupittaan urheilukeskittymä houkutteli arki-iltanakin alueelle hyvän määrän penkkiurheilijoita.

Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin Loimun 3-2 (25-23, 22-25, 25-19, 19-25, 15-13) kotivoitto. Ylä- ja alamäkiä sisältäneen ottelun avaintekijät löytyivät syöttö- ja vastaanottopelaamisesta. Loimu oli vaikeuksissa vastaanoton kanssa läpi ottelun. Voiton avain löytyi silti keskitorjujaosastolta, josta torjuntahirmu Tuomas Koppanen nappasi 11 torjuntapistettä ja teki 20 pisteen lisäksi koko illan ainoan virheensä vasta viidennen erän lopussa. Trent O’Dea säesti 11 pisteellä. Akaa-Volleyn onnistujia olivat yleispelaaja Joni Mikkonen ja keskitorjuja Teemu Koivunen. Passareiden taistelussa kokenut Ossi Heino piti Loimun huterasta vastaanotosta kärsineen Scott Fiferin niskalenkissä.

Vierasjoukkueen pelaajakommentit: Joni Mikkonen
- Peli oli tosi ailahteleva. Kun katsoo vastustajan torjuntamäärää, niin kyllä me ainakin tuon Koppasen käsiin näytettiin osuvan aika hyvällä prosentilla. viidennessä erässä olisin voinut tehdä hölmöilyn sijaan itse, niin voisi olla vähän iloisemmalla tuulella. Pinnakin on tietysti tärkeä.

Kotijoukkueen pelaajakommentit: Tuomas Koppanen
- Aika ailahtelevaa peliä. Meidän pitäisi saada vastaanotto pidettyä kasassa läpi ottelun. Oikein hieno halli ja paljon yleisöä, joten oli hieno pelata täällä. Itselle ei ole ennen tällaisia pinnoja tullut ehtyä, vastustaja löysi tänään mun kädet hyvin.

Vierasjoukkueen valmentajakommentit: Lauri Tihinen
- Hyvä ja tasainen peli. Hävisimme lopulta vain yhden pikkupisteen verran. Pelissä oli paljon ylä- ja alamäkiä, jotka lähtivät syöttö-vastaanotosta. Molempien joukkueiden hakkureilla oli tänään vähän vaikeampi päivä.

Kotijoukkueen valmentajakommentit: Christophe Achten
- Halli on upea, mutta vähän vieras vielä. Silti se tuntui kodilta. Yleisöä oli hienosti paikalla. Peli oli tasainen ja olisi voinut mennä kyllä selvemminkin, jos olisimme vieneet toisen erän, jota kontrolloimme jo aika hyvin. Meidän ongelma tänään oli vastaanotto ja se muutti koko pelin toisessa erässä.

Otteluisäntä Silja Linen palkitsemat parhaat pelaajat:
Loimu: Tuomas Koppanen
Akaa-Volley: Joni Mikkonen

LähiTapiolan pisteet
3 Koppanen Loimu
2 Mikkonen Akaa
1 O´Dea Loimu

Raision Loimu - Akaa-Volley 3-2
25-23, 22-25, 25-19, 19-25, 15-13
Raision Loimu: Koppanen 20/+19,Marttila 17/+8,Naarden 15/+5
Akaa-Volley: Mikkonen 23/+11,Koivunen 18/+16,Borichev 17/+6
Katsojia: 1061

Ottelutilasto

Tuomas Pelton kuvat

Kuvat:
Asko Leskinen / Lakkapää
Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin