Seuraa meitä somessa:

Loimu juhlisti mestaruuksiaan - Sampo, ETTA, Hurrikaani ja VaLePa voittoihin

01.10.2017

Sunnuntain miesten liigakierroksella 3-0 -voittoihin pelasivat ETTA, Hurrikaani ja VaLePa. Liiganousija Akaa-Volley nappasi kotonaan erän Sampo Volleylta.

ETTAlle puhdas voitto - Hakalalle 400:s liigaottelu

Mestaruusliigan kauden ensimmäinen kotiottelu kuopiolaista LEKA Volleyta vastaan päättyi ETTAn puhtaaseen 3-0 (25-20, 27-25, 25-29) voittoon.

Ottelu oli tasaista vääntöä, missä nähtiin pitkiä palloralleja. Ennen ottelun alkua palkittiin joukkueen pitkäaikainen kapteeni, tänään 400. pääsarjaottelunsa pelannut Anssi Hakala.

ETTA otti komennon heti ottelun alusta ottaen reilun johdon. Tekniselle aikalisälle mentiin tilanteessa 14-7. Leka heräsi peliin mukaan, mutta erä kotijoukkueelle 25-20.

Leka sai toiseen erään vahvan startin ja karkasi 0-4 johtoon. ETTA kuitenkin nousi tasoihin jo 6-6 tilanteessa, jonka jälkeen mentiin tasatahdissa tilanteeseen 16-16 asti. ETTA johti erää 23-20, mutta Leka nousi mukaan taisteluun erävoitosta saaden eräpallon. Kotijoukkue käänsi kuitenkin erän 27-25.

Kolmas erä eteni tasaisesti aina 18-18 tilanteeseen, jonka jälkeen ETTA otti komennon. Leka pääsi vielä pinnan päähän 19-20, mutta keskitorjuja Jens Ahremarkin syöttöputkella erä ja ottelu ETTAlle lukemin 25-19.

ETTA onnistui joukkueena hyvin. Erityisesti Jens Ahremark oli vahvassa vireessä Ronkaisen ja Jokelan lisäksi. Joukkueen vastaanottopeli toimi myös vastustajaa paremmin Ronkaisen, Pennasen ja liberona pelanneen Anssi Hakalan nostaessa palloa kuppiin 60% tarkkuudella.

Kotijoukkue oli lukenut vastustajan taktiikan hyvin ja Lekan tärkeät pelaajat saatiin kiinni. Tästä osoituksena esimerkiksi Lekan maajoukkueyleispelaaja Jan Heleniuksen jääminen heikkoihin pisteisiin 2/-9.

ETTA oli kymmenen ässäsyötön ja paremman torjunta-puolustuspelin turvin vastustajaa parempi. Kotijoukkue onnistui kääntämään erien tiukat hetket voitoksi.

Akseli Lankinen, LEKA Volley:

- Neljäs peli viikon sisään, eikä päästy omalle tasolle. Vireystila oli heikko. Hyvä kesä alla ja eteenpäin on menty koko ajan. Tänään torjunta-puolustuspeli ei toiminut ja vastustaja pääsi rokottamaan siitä.

Jukka Tuovinen, LEKA Volley:

- Kolme tasaista erää ja vastustaja tämän verran parempi. Odotetun lainen peli, pitkiä palloja, vastustajan 10 ässää ratkaisivat paljon. Meillä oli joka erässä paikkoja kääntää peli, mutta ETTA oli näissä paikoissa parempi.

Joonas Jokela, ETTA:

- Jäätävän hyvät fiilikset. Hallissa oli hyvä meininki. Koko ajan on menty eteenpäin.

Olli Kuoksa, ETTA:

- Saatiin ensimmäinen kova mittari tälle kaudelle ja nähtiin, että taso riittää. Taas on otettu isoja askelia viikon aikana varsinkin syötön kanssa. Saatiin vastustajan tärkeät pelaajat kiinni. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja tämä peli osoitti, että ihan sama kuka tulee vastaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Hakala ETTA
2 Haapakoski ETTA
1 Ronkainen ETTA

Etta - LEKA Volley 3-0
25-20, 27-25, 25-19
Etta: Jokela 17/+9,Ronkainen 14/+9,Ahremark 12/+12
LEKA Volley: Porkka 13/+11,Koci 9/+4,Kaislasalo 14/+6
Katsojia: 614

Ottelutilasto

Loimun herääminen ei riittänyt - pisteen Hurrikaanille

Hurrikaani-Loimaa kuittasi paikallistaistossa pisteet Raision Loimulta sunnuntaina Kerttulassa pistein 0-3 (16-25, 19-25, 25-27).

Raision Loimun juhlat jäi kauden ensimmäisessä paikalliskamppailussa Hurrikaani-Loimaata ottelun alun mittaisiksi. Ennen ottelun alkua nostettiin nimittäin Kerttulan liikuntahallin kattoon kaikkien aikojen menestystä mittaavan maratontaulukon ykkösen seitsemän mestaruusviiriä. Ottelussa oli paikalla paljon pelaajia ja taustahenkilöitä, jotka ovat olleet mestaruuksia Raisioon voittamassa.

Ottelussa Hurrikaani otti komennon heti kättelyssä, kun aussivahvistus Tom Douglas-Powell pommitti syöttöruudusta Loimun vastaanottoa hajalle. Hurrikaani jatkoi tykitystään pitkään erätaukoon saakka, jonka jälkeen kentälle asteli sisuuntunut Loimu, kun taas Hurrikaanille pitkän erätauon jälkeinen paluu kentälle oli aiemmista peleistä tutun tahmea. Ottelu näytti jo venyvän neljänteen erään, kunnes kolmannen erän ratkaisuhetkillä Loimu sortui syöttövirheisiin, joita tuli 20 pisteen rajapyykin jälkeen peräti viisi kappaletta.

Loimulta pelistä oli poissa keskivartalovammasta kärsivä yleispelaaja Janne Marttila. Lisäksi Kirill Borichev putosi riveistä toisessa erässä saatuaan pallon silmäänsä torjunnasta. Viime kaudella Borichev missasi osan kaudesta samanlaisen vamman takia.

Näin Hurrikaani nappasi puhtaan voiton ja ensimmäisen kiinnityksen Siljan maljaan, josta nämä Varsinais-Suomen mieslentopalloilun lippulaivat kilvoittelevat kauden kolmessa runkosarjaottelussa.

Ennen ottelua Loimu nosti mestaruusviirinsä komeasti Kerttulan seinälle. Katso video alta:

Matti Oivanen, Hurrikaani:

- Oman joukkueen peli kulki tosi hyvin joka osa-alueella, syötöllä saatiin suoriakin pisteitä ja torjuntakin toimi. Pari erää tuli suht helposti, mutta viimeiseen Loimu vähän petrasi. Meillä ei taas syöttöpeli toiminut ihan ensimmäisten erien tapaan, mutta onneksi käännettiin se ja otettiin puhdas 3-0 voitto.

Ossi Rumpunen, Loimun paras:

- Tulokset ei valehtele. Voittoja ei ole tullut, mutta joukkue on kaikesta huolimatta hyvin hitsautunut yhteen. Tappioista huolimatta pelissä on paljon hyviä hetkiä ja eriä, mutta sen vastapainoksi voi olla todella synkkää pelaamista. Molemmilla oli ajoittain vaikeuksia vastaanotossa, mutta jotain he teki sen jälkeen paremmin, kun hyökkäystehot on paljon paremmat.

Hurrikaanin valmentaja Lauri Rantanen:

- Ensimmäisessä erässä kuusi suoraa syöttöpistettä ja neljä torjuntaa. Vaikka Loimu hyökkäsi ekan erän ihan hyvin, niin olimme vaan niin paljon edellä ässäsyöttöjen ansiosta että ensimmäinen tuli vähän itsestään. Kolmannessa erässä ossi Rumpunen otti joukkueensa mukaan peliin hyvällä ensimmäisellä syöttövuorollaan. Me oltiin sitten perässä ja se muutti vähän peliä. Sitten väännettiin pinna pinnalta ja tiukoille jouduttiin.

Loimun valmentaja Christophe Achten:

- Olen todella pettynyt tuloksesta ja siitä miten pelasimme. Emme olleet tasollamme tänään. Ensimmäiset kaksi erää olivat tosi huonoja, emme näyttäneet mitä osaamme emmekä taistelleet. En osaa vielä sanoa miksi. Kolmanteen erään tulimme paremmin ja olimme aggressiivisempia, mutta emme vaan saaneet erää päätettyä.

Katso lehdistötilaisuus:

Otteluisäntä Varsinais-Suomen Auto-Centerin palkitsemat parhaat pelaajat:
Loimu: Ossi Rumpunen
Hurrikaani: Antti Ropponen

LähiTapiolan pisteet
3 Douglas-Powell Hurrikaani
2 Ropponen Hurrikaani
1 Naarden Loimu

Raision Loimu - Hurrikaani Loimaa 0-3
16-25, 19-25, 25-27
Raision Loimu: Naarden 14/+5,Rumpunen 12/+4,Koppanen 5/+1
Hurrikaani Loimaa: Douglas-Pow 18/+12,Ropponen 13/+5,Oivanen 10/+7
Katsojia: 672

Ottelutilasto

Sampo takoi Akaa-Volleyta

Akaa-Volleyn ensimmäisessä mestaruusliigaottelussa olin tarkoitus takoa Sampoa, mutta toisin kävi. Sampo-Volley vei täydet kolme sarjapistettä matkassaan Pielavedelle.

Ennakkohaastattelussa molemmat valmentajat, Akaa-Volleyn Lauri Tihinen ja Sampo-Volleyn Timo Tolvanen kyllä tunnustivat tutustuneensa vastustajaan. Mutta molemmat pitivät kortit piilossa ja ilmoittivat kaiken olevan vielä hämärän peitossa.

- Tihinen kierrätti pelaajia niin ahkeraan alkuviikon Isku-pelissä, ettei sen perusteella oikein saanut Akaa-Volleyn pelitavasta kuvaa. Ja siellä näkyy olevan vielä tuo uusi hakkurikin rivissä. Mahdoton sanoa, mitä on tulossa, sanaili Tolvanen.

- Tai yksi asia on varmasti tiedossa. Yleispelaaja Antti Poikelan pomppu tuskin on heikentynyt sen jälkeen, kun pelasi Pielavedellä. Saa nähdä, riittääkö meidän torjuntavoima häntä vastaan.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnassa lähinnä Ossi Heinon vaikeiden hyppyleijojen ansiosta. Kaksi ässääkin sisältänyt syöttöputki vei Akaa-Volleyn 7-2 johtoon. Kun muutkin kotijoukkueen syöttäjät onnistuivat kukin vuorollaan, Sampo-Volleyn vastaanotto oli vaikeuksissa. Lopputulos 25-19 kertoo, ettei vierasjoukkue pystynyt kirimään kotijoukkueen shokkialkua kiinni.

Toisessa erässä osat vaihtuivat. Erän puoliväliin saakka mentiin kutakuinkin tasatahtia. Sitten vierasjoukkue sai syöttöihinsä lisätarkkuutta ja – kovuutta. Muutama epäonnistunut vastaanotto jätti Akaa-Volleyn takaa-ajajaksi ja kun loppu sujui taas tasaväkisesti, takaa-ajo ei tuottanut tulosta. Lopputuloksen 20-25 myötä pitkä erätauko vietettiin lukemissa 1-1.

Akaa-Volleyn pitkäaikainen valmentaja Risto Lahti kehotti kahvikupin ääressä yleisöä seuraamaan syöttöpelin lisäksi joukkueiden puolustusta.

- Katsokaa Sampon Hakkuri Andrus Raadikin työskentelyä. Hän lukee peliä hienosti ja meidän tulisi jatkossa pystyä seuraamaan hänen oivalluksiaan.

Kolmas erä meni edelleen Sampon sarakkeeseen numeroin 21-25. Joukkueen rutiini tuli selkeästi esiin. Omat virheet minimoitiin ja näin saatiin yksi sarjapiste varmistettua.

Neljännessä erässä näytti ajoittain kuin kotijoukkueelta olisi usko loppunut. Helpohkoja virheitä tuli enemmän kuin aiemmissa. Ja kun Sampo-Volley lisäksi puolusti erittäin hyvin, ei ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Lopputulos 13-25 ja koko ottelu vierasjoukkueelle 1-3.

Joka tapauksessa Akaa-Volley voitti historiansa ensimmäisen erän lentopallon Mestaruusliigassa.

Myös Akaa-Volleyn järjestelykoneisto oli ensimmäisen kerran mestaruusliigatestissä. Järjestelyt onnistuivat erinomaisesti.

Viikon päästä lauantaina vastaan tulee Ducks Vantaalta ja peli televisioidaan Ruutu+ -kanavalla, joten silloin on onnistuttava vielä paremmin.

Lähitapiola - pistekisassa Sampo-Volleyn Andrus Raadik sai yhden pisteen etenkin tehokkaan hyökkäyspelinsä (24/+17) ansiosta, Akaa-Volleyn Joni Mikkonen ansaitsi samasta syystä (16 / +13) kaksi pistettä ja täydet kolme meni Sampon Ville Heiskaselle, jonka sisääntulo nosti joukkueen vastaanoton uudelle tasolle.

Heiskasen vastaanotto toimi 72 % tarkkuudella (39% kuppiin). Heiskanen ja Mikkonen palkittiin joukkueidensa parhaina.



Mediatilaisuudessa Joni Mikkonen kiitteli joukkueensa pelin edistymistä kauden avanneen Isku-pelin jälkeen.

- Eteenpäin on menty. Tännän pelattiin kolme erää ihan hyvää lentopalloa. En oikein osaa sanoa syytä neljännen erän romahdukseen. Sitä pitää tarkemmin vielä pohtia.

Ville Heiskanen oli tyytyväinen Akaan kotisalin tunnelmaan.

- Mukava täällä on pelata. Yleisö on hyvin mukana ja kettuileekin välillä kivasti. Tänään Akaa-Volleylla oli niin räjähtävä startti että pelotti, miten käy. Toisesta erästä lähtien oltiin kuitenkin koko ajan hieman niskan päällä.

Sampo-Volleyn valmentaja Timo Tolvanen säesti Heiskasta.

- Etukäteenkin ajattelinkin, että alku saattaa olla vaikea – ja olihan se. Meillä on kuitenkin niin leveä ja taitava yleispelaajarosteri, että luotin vastaanoton paranevan. Ville toikin vastaanottoon tarkkuutta.

- Olen tyytyväinen siihen, että joukkue ei mene kipsiin vaikean alun jälkeen. Hyvä fiilis tästä pelistä jäi. Mukava lähteä kotimatkalle kolme sarjapistettä repussa.

Akaa-Volley valmentaja Lauri Tihinen ei löytänyt lääkkeitä Sampon vastaanoton rikkomiseen hyvän alun jälkeen.

- Lääkkeitä ei löytynyt. Heiskanen ja Raadik ovat hyviä sormivastaanottajia ja poimivat leijasyöttöjä tarkasti kupppiin. Tihinen lupasi joukkueensa pelaavan paineettomasti ensi lauantain (7.10.) TV-ottelun Vantaan Ducksia vastaan.

- Ei meillä ole paniikkia tv-ottelusta. Viime kaudella jokainen pelimme meni pilvien kautta jakeluun.

LähiTapiolan pisteet
3 Heiskanen Sampo
2 Mikkonen Akaa
1 Raadik Sampo

Akaa-Volley - Sampo Volley 1-3
25-19, 20-25, 21-25, 13-25
Akaa-Volley: Mikkonen 16/+13,Poikela 16/+1,Borichev 12/+8
Sampo Volley: Rasdik 24/+17,Häyrinen 19/+11,Heiskanen 15/+13
Katsojia: 389

Ottelutilasto

Lakkapään vastarinta murtui vahvan VaLePan toimesta

Team Lakkapään ote hieman hyytyi illan edetessä Sastamalassa, kun isäntäjoukkue VaLePa kuittasi voiton erin 3-0 (28-26, 25-16, 25-20).

Sunnuntai-iltana alkoi jo olla lentopallohuumaa, kun VaLePa Sastamala ja Team Lakkapää ottivat mittaa toisistaan. Ihmiset olivat jo löytäneet kesäkoloistaan reitin pelipaikalle, 687 katsojaa näki huippusuorituksia.

Lakkapää aloitti hyvin ja johti ensimmäistä erää 20-16 ja vielä 21-18, passari Joshua McKayn pahoilla aloitussyötöillä ja Daniel Grantin tehokkaalla keskipelillä. VaLePa vei erän tasoihin torjunnoilla. Erik Sundberg kaapitti tylysti Lakkapään hakkurin Casey Schoutenin ja heti perään Urpo Sivula tylytti torjunnalla Jouni Palokankaan ja peli oli tasan, 22-22. Erän loppuratkaisut hoiteli Upi, 27-26 ykköspaikan hyökkäyksellä ja erän päätös torjunnalla.

Toisen erän ratkaiseva etu VaLePalle tuli erän alussa Mikko Eskon ja Jacob Guymerin pahoilla syötöillä. Erän lopussa nähtiin Sundbergin murhaava kutospaikan hyökkäys Kaurton pitkän syöttövuoron aikana. Erän päätti jälleen Upi Sivula pitkän pallorallin jälkeen.

Kolmannessa erässä Lakkapää lähti tehokkaasti Grantin syöttövuorolla. VaLePa ryhdistäytyi ja Sundberg sai syöttönsä kulkemaan ja VaLePa karkasi ratkaisevaan johtoon. Tämänkin erän päätti Upi nelospaikan hyökkäyksellä.

Mikko Eskon loistokas pelinrakentaminen vei pohjan Lakkapään torjuntapeliltä. Sivula ja Kaurto päättivät hyökkäyksiä tehokkaasti, molemmat pelasivat syksyn parhaan pelin Sastamalassa. Sundberg oli alussa vaikeuksissa, mutta paransi loppua kohden. Erikin kutospaikan hyökkäyksestä on vielä paljon iloa pukkipaidoille.

Lakkapään paras oli keskimies Daniel Grant 11/+11 ja toiseksi tehokkain myös keskimies Robert Walsh 10/+5. He ottivat joukkueen 6 torjunnasta 5. Tänään laitatehot jäivät vaatimattomiksi. Libero Gabriel Domencus on Henri Tuomelta hyvä löytö.

OP Sastamala palkitsi parhaina pelaajina VaLePa Markus Kaurto, Lakkapää Danny Grant

Sami Kurttila, VaLePan päävalmentaja:

- Viimeksi kun Lakkapää kävi kylässä niin hävittiin niin muistuttelin pojille että on velanmaksun aika. Meidän torjunta - puolustus pelillä saatiin riisuttua kaveri aseista.
Olli Kunnari pääsi tänään kentälle, fysiikkaharjoitus ollut pari viikkoa pienempää mutta Olli hoitaa ruutunsa. 12 torjuntaa olen tyytyväinen. Alkuviikosta aletaan miettimään ensi sunnuntain Hurrikaani peliä.

VaLePan paras pelaaja Markus Kaurto:

- Pariin ekaan peliin tuli sählättyä mutta nyt oli rennon oloista peliä. Mikon kanssa joka pallon jälkeen otetaan kommentit mutta reeneissä ja harjoituspelejä tässä jo hiottu. Joka peliin haluan tuoda oman räiskyvän itseni, vähän on ollut käsijarru päällä.

Henri Tuomi, Team Lakkapään päävalmentaja

- Ulkomaalaiset pelaajat ovat kaikki itseni valitsemia jotka yhdessä seurajohdon kanssa sitten lopullisesti päätetään. Tänään lyötiin paljon kaverin käsiin, keskimiehet piti meitä pelissä. Ei kaveri saa 12 torjuntaa jos pelataan järkevästi. Saatiin kaverin vastaanottoa irti mutta Mikko Esko oli pelin paraspelaaja ja pyöritti peliä mestarillisesti.

Team Lakkapään Jere Mäkinen:

- Ei ollut mitään erityistä jännitystä vaikka velipoika pelaa täällä, kiva täällä on pelata. Eilinen viisieräinen Hurrikaania vastaan ei painanut mutta olisi pitänyt pelata fiksummin.

LähiTapiolan pisteet
3 Kaurto VaLePa
2 Esko VaLePa
1 Grant Lakkapää

VaLePa - Team Lakkapää 3-0
28-26, 25-16, 25-20
VaLePa: Sivula 20/+10,Sundberg 11/+6,Kaurto 10/+9
Team Lakkapää: Grant 11/+11,Walsh 10/+5,Schouten 10/+0
Katsojia: 687

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin