Seuraa meitä somessa:

Loimu kaatoi Tiikerit - Ducks Iskun

30.11.2016

Keskiviikkona juhlittiin makeaa kotivoittoa Raisiossa sekä Vantaalla. Loimu aiheutti Tiikereille sen ensimmäisen kahden tappio liigaputken yli kahteen vuoteen.

Kahden ottelun voittoputkessa mestarin kaatoon lähtenyt Loimu onnistui kavalissa aikeissaan. Viisieräisessä trillerissä napattu kotivoitto Tiikereistä kasvatti raisiolaisten voittoputken kolmeen. Loppunumeroiksi kirjattiin 3-2 (22-25, 25-19, 25-21, 16-25, 15-12).

Loimu lähti taistoon kuusikolla Chemos - Marshman - Marttila - Gregory - Juntura - Vetriö. Liberona aloitti totutusti Ville Sihvonen. Tiikerien avaus oli Ropponen - Hunt - Seppänen - Eaton - Aguillard - Hatch. LIberona avasi Dennis Del Valle.

Pirteästi aloittanut Loimu hallitsi avauserää sen kalkkiviivoille saakka. Kolme neljän pisteen karkumatkaakaan eivät kuitenkaan riittäneet nujertamaan Tiikereitä. Keltamustat kuittasivat lopulta tylyn erävoiton hakkuri Antti Ropposen (15/+1) tehohetken siivittämänä.

Kakkoserässä jatkui sama trendi. Isännät veivät peliä heti erän avauksesta lähtien. Hakkuri Michael Chemosin (25/+12) pienestä loukkaantumisesta huolimatta oranssimustien veto kesti tällä kertaa päätyyn saakka. Pitkälle erätauolle poistuttiin näin tasatilanteessa.

Kolmas erä eteni veljellisesti tasatahdissa aina kliimaksiinsa saakka. Isoa roolia otti Loimu-sentteri Taylor Gregory (14/+11). Jenkin äijämäiset suoritukset verkolla vesittivät Tiikerien piristelyt. Ratkaiseva pinna tuli Verneri Vetriön (9/0) torjuttua Ropposen.

Aaltomaisesti edennyt ottelu taittui vaihteeksi keltamustille neloserässä. Vahvan ottelun pelanneen sentterin Antwain Aguillardin (11/+6, 5 torjuntaa) johdolla kokkolalaiset siirsivät matsin ratkaisun tiebreak-erään.

Viides erä oli nitromaista taistelua, jonka Loimu ratkaisi määrätietoisuudellaan. Johtavien pelaajien suoritukset ammensivat energiaa kollektiiviseen esitykseen, joka sinetöi oranssimustien kolmannen peräkkäisen voiton.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Taylor Gregory
Tiikerit: Conor Eaton


Enderwin Herrera, Tiikerit:

- Oli kiva pelata jälleen Kettulassa. Loimu oli tänään lopulta parempi ja ansaitsi kiistatta voittonsa. Meillä oli omat hyvät hetkemme, mutta teemme tällä hetkellä liikaa virheitä. Joukkue ei ole hitsautunut yhteen halutulla tavalla. Aaltomaisuus syö energiaa, ja virheet kasautuvat. Paljon työtä on edessä. Omaa peliäkään ei voi kehua, sillä joukkueena tätä sarkaa kynnetään.

Ville Juntura, Loimu:

- Hieno iltapuhde. Joukkue taisteli vastoinkäymisistä huolimatta upeasti. Saatiin hyvin torjuntoja. Pakko kehua erikseen Chemosia, jonka huippuvire on siivittänyt meitä viime peleissä. Siinä varmaan tärkein syy voittoputkeemmekin.

Jukka Mäkihannu, Tiikerien päävalmentaja:

- Onnittelut Loimulle. Vastustaja pelasi tänään paremmin ja ehyemmin. Meillä on vielä tekemistä pelimme kasaamisessa. Virhesumat maksavat tällä hetkellä kovaa hintaa. Peli menee helposti puskemiseksi. Paljon työtä on edessä, mutta kevääseen on vielä aikaa. Usko parempaan huomiseen on kova. On ollut mahtavaa olla Tiikerien päävalmentaja. Tommi on tehnyt hienot pohjat, joista on upea ammentaa omien haaveiden täyttymystä.

Dragan Mihailovic, Loimun päävalmentaja:

- Hieno voitto. Joukkueena käytiin tämäkin taistelua ja saatiin siitä ansaittu palkinto. Erityisen tyytyväinen olen Aapeli Koukin ja Tomi Saarisen puolesta, jotka vastasivat tänään hienosti huutoon. Tämän seuran tavoitteena on kasvattaa näistä nuorukaisista tulevia profiilipelaajia. Aion antaa peliaikaa jatkossakin. Tämän ottelun jälkeen on entistä hienompi valmistautua tuleviin haasteisiin.

LähiTapiolan pisteet
3 Gregory Loimu
2 Chemos Loimu
1 Herrera Tiikerit

Raision Loimu - Kokkolan Tiikerit 3-2
22-25, 25-19, 25-21, 16-25, 15-12
Raision Loimu: Chemos 25/+12,Marttila 15/+3,Gregory 14/+11
Kokkolan Tiikerit: Ropponen 15/+1,Herrera 12/+5,Aguillard 11/+6
Katsojia: 675

Ottelutilasto

Vantaa Ducks palasi komeasti huippuiskuun Iskun voitolla

Lentopalloilun Mestaruusliigassa sarjassa neljäntenä ollut Vantaa Ducks voitti vieraana olleen Rantaperkiön Iskun komeasti eränumeroin 3 – 1 (25 – 22, 26 – 28, 25 – 20, 25 - 20) keskiviikkona Vantaan Korson Lumo-hallissa. Ankkalauman lentokorkeus oli kohdallaan ja sijoitus sarjassa on voiton jälkeen kolmas.

Yleisöä oli kaamosta pakoon tullut Lumon parrasvaloihin ja mukavaan ottelutunnelmaan 348 katsojaa. Otteluisäntänä oli Vibrakone Oy, jonka omistaja Juha Haavisto tunnetaan Vantaa Ducksin taustaryhmässä osaavana varainhankkijana. Vibrakone tunnetaan betonitäryttimistä ja eräänlaista täryttämistä oli tänäänkin ilmassa, kun seurasi ankkalauman pallontappamista. Ottelussa oli myös monen väristen korttien jakamista. Vain joulukortit jäivät tuomaristolta jakamatta.

Ensimmäinen erä ei ehtinyt kunnolla alkamaan, kun Iskun päävalmentaja Jussi Heino sai jo keltaisen ja melkein heti perään päätuomari Pasi Hakkaraiselta punaisen. Samalla tilanteessa 7 – 3 piste ankoille ja tilanteessa 8 – 3 syöttövuorokin Ducksille. Isku kuitenkin hiipi koko ajan lähemmäksi ja myös Ducksin virheillä oltiin jo tilanteessa 10 – 9. Vallinin hyvällä lyönnillä mentiin tekniselle tilanteessa 14 – 11. Teknisen jälkeen ankkojen lento loppui hetkeksi ja vastaanottokin haparoi. Päävalmentaja Tuomisen oli pakko ottaa aikalisä tilanteessa 16 – 15. Sitten Isku haparoi hyökkäyksessään ja Heino otti aikalisän tilanteessa 19 – 16. Erä oli oudon paljon virheiden täyttämä. Iskun torjunnan otettua Szabon takapateri torjunnalla, niin Tuominen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 22 – 21. Erä päättyy Iskun syöttövirheeseen ja erä ankkalaumalle lukemin 25 – 22.

Toista erää väännettiin tiukasti heti alusta lähtien. Isku tiukensi torjuntaansa ja Miro Määttänen otettiin nelospaikalla monta kertaa kiinni. Vallin oli ankkojen hahmo erän alussa ja tekniselle mentiin 14 – 12 lukemissa. Parilla Vallinin hyökkäysvirheellä erä tasoihin ja Isku torjui jälleen Määttäsen Miron ja tilanteessa 14 – 15 ankkojen aikalisä. Isku sai otteen pelistä ja paransi hyökkäystään. Vuorisen lyötyä Ducksin torjunnan käsistä pisteen otti Tuominen toisen aikalisänsä tilanteessa 16 – 18. Tuominen vaihtoi Laakson Magyarin tilalle tilanteessa 17 – 20. Heinon aikalisä kesken ankkojen loppukiriä numeroissa 19 – 20. Erän lopussa ankoille viivytysvaroitus, kun Tuominen kävi hakemassa moppaajille kosteutta. Sen jälkeen Härkönen syötti rättiin ja tilanne 23 – 24. Heino otti vielä tässä vaiheessa aikalisän. Vallinin lyötyä Kankaanpään remonttipassin tikkuun erä meni ylipisteillä vieraille lukemin 26 – 28.

Partik Ovaskan epäonnistuttua Mäkisen rullasyötön nostossa Tuominen otti kolmannessa erässä ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 2 – 6. Nimipäiväsankari Antti Vallinin lyötyä ässän oli Heino pakotettu ottamaan erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 10 – 11. Rantasen pitkäksi menneen syötön jälkeen tekniselle mentiin Lumossa lukemin 14 – 13. Lassi Nurmisen hyvä syöttövuoro pakotti Heinon ottamaan aikalisän tilanteessa 17 – 13. Ankat lisäsivät lentokorkeutta ja johtivat jo 20 – 15. Miro Määttänen lyö Toni Kankaanpään passista komeasti kuutospaikalta ja erä Vantaa Ducksille numeroin 25 – 20.

Neljättä erää ankat johtivat jo neljällä pisteellä, mutta tekniselle mennessä Isku oli kuronut erän vain pisteeseen, lukemat 14 – 13. Sakari Mäkisen lyötyä nelosesta leveäksi vihelsi pilli ja Heinon aikalisä tilanteessa 16 – 14. Sitten ankat lisäsivät lentokorkeutta ja Kankaanpää tuli kolmannesta kerroksesta ja Heino otti aikalisän tilanteessa 20 – 15. Ankat ensimmäiselle aikalisälle ja ajatuksena katkaista Iskun loppukiri tilanteessa 20 – 17. Ankanraivolla ja kovilla suorituksilla erä kotijoukkueelle pistein 25 – 20. Ottelu kääntyi kuin kääntyikin erin 3 – 1 oikean lentokorkeuden löytäneelle ankkaparvelle.



Otteluisäntä Vibrakone Oy palkitsi parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Toni Kankaanpää ja Rantaperkiön Iskusta Sakari Mäkinen

Hakkuri Antti Vallin, Vantaa Ducks

- Hyvin toimii edelleen telepaattinen yhteys Bálint Magyarin kanssa. Nyt voin itsekin myöntää, että tänään tuli jälleen heitettyä ns. kiintiötiikeri. Näillä näytöillä toivottavasi saa jatkossakin pelata hakkurin tontilla.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Henkisesti tärkeä voitto. Patrik Ovaska pelasi tänään hyvän nostopelin. Isku on sitkeä porukka. Jotkut viettää lihatonta lokakuuta, jotkut tipatonta tammikuuta ja meillä on ollut nyt ns. mörkö marraskuu. Kaikkea on sattunut ja kuumeaalto vielä riehunut. Pariviikkoa on nyt aikaa parannella. Bálintin passipeli haki ottelun alussa. Tonin rooli oli tänään jälleen tärkeä. Poikien pitää puhua kentällä enemmän. Neljännen erän lopussa lyötiin palloa jälleen sillä tavalla kun pitääkin.

Yleispelaaja Sakari Mäkinen, Rantaperkiön Isku

- Ailahtelevaa puolin ja toisin. Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä tehtiin virheitä niissä kohdissa, missä meidän olisi pitänyt ratkaista erä. Neljännessä erässä Vantaa Ducks otti sitten kuskin paikan.

Päävalmentaja Jussi Heino, Rantaperkiön Isku

- Pojat on ihan hyvin kartalla, mutta voittopallopaikoissa missä pitäisi hoitaa pallo kenttään, niin lyötiin reilustikin ohi. Toki eivät ne pallot olleet aina ihan kohdallakaan. Kontrollipelaaminen täytyy palauttaa. Pajan kautta jatketaan.

LähiTapiolan pisteet
3 S.Mäkinen Isku
2 Kankaanpää Ducks
1 Vallin Ducks

Vantaa Ducks - Rantaperkiön Isku 3-1
25-22, 26-28, 25-20, 25-20
Vantaa Ducks: Vallin 23/+14,Määttänen 16/+6,Kankaanpää 14/+5
Rantaperkiön Isku: Toiviainen 20/+6,Mäkinen 18/+12,Vuorinen 9/+-2
Katsojia: 348

Ottelutilasto

Kuvat:
Juha Jäntti / Vantaa Ducks
Tuomas Pelto / Raision Loimu

  Takaisin