Seuraa meitä somessa:

Loimu kiinnitti tulevaisuuden lupauksia

17.06.2016

Raision Loimu on tehnyt pelaajasopimuksen kahden nuoren lupaavan pelaajan kanssa, joiden myötä raisiolaisten passari- ja libero-osastot ovat valmiit alkavaan kauteen.

Kuortaneen valmennuskeskuksesta Loimuun saapuu nuorten maajoukkueen libero Ville Sihvonen (17 v, 184 cm) ja Loimun omasta juniorikoulusta viime kaudella yhden ottelun verran Mestaruusliigassa esiintynyt passari Tomi Saarinen (16 v, 188 cm). Molempien nuorten lupausten sopimukset ovat 2+1 -vuotisia. Kaikkiaan Loimulla on nyt sopimus kahdeksan kotimaisen pelaajan kanssa. Lisää pelaajia haetaan edelleen sekä koti- että ulkomailta. Aktiivisimmin haussa ovat vielä ykköshakkuri ja -keskitorjuja.

Mäntyharjun Virkistyksessä lentopallon aloittanut libero Ville Sihvonen on ollut Loimun tarkkailulistalla jo pidempään ja nyt hänen lukio-opiskeluissa oli sopiva vaihe vaihtaa koulupaikka Kuortaneelta Kerttulin urheilulukioon Turkuun. Sihvonen osallistui toukokuussa Loimun try-out -leirille ja vakuutti viimeistään siellä otteillaan Loimun päävalmentaja Dragan Mihailovicin ja Loimun johtoportaan. Ville Sihvosen isoveli Karri Sihvonen pelaa Loimussa keskitorjujana.

- Kuortaneelta on jäänyt paljon oppia matkaan lentopallon kannalta, mutta kyllä siellä myös ihmisenä tuli kasvettua. Kuortane jää mieleen positiivisella tavalla, mutta sieltä lähtö uusien mahdollisuuksien ja tavoitteiden takia tuntuu hyvältä ja tärkeältä oman kehityksen kannalta. Lähden innostunein ja positiivisin mielin uutta kohti katsomaan mitä tuleva tuo tullessaan, kommentoi nuorempi Sihvonen Loimu-sopimustaan.

Passari Ville Juntura saa rinnalleen Loimun omasta juniorikoulusta Mestaruusliigaparketeille ponnistavan Tomi Saarisen, joka pääsi debytoimaan liigatasolla jo viime keväänä, kun hän oli Sastamalassa Loimun mukana ja Mihailovic päästi nuoren passarin käymään kentälläkin. Saarinen kutsuttiin Loimun liigajoukkueen harjoituksiin näytille, kun Ville Juntura oli Oskari Ekon opiskelujen vuoksi ainoa passari harjoituksissa ja osassa arkipeleistä. Mihailovic piti heti Saarisen tyylistä ja kokenut valmentaja näki nuoressa loimulaisessa hyvän aihion kasvaa liigajoukkueen ykköspassariksi muutamassa vuodessa.

- Hieno mahdollisuus päästä näin korkealle tasolle oman seuran kautta. Liiga-visiitti tuli viime kaudella aika isona yllätyksenä, mutta hyvin joukkue otti vastaan. Dragan on hyvin kannustava, mutta kuitenkin vaatii kaikilta pelaajilta paljon, kertoi.

Loimu kokoaa parhaillaan käynnistämänsä kaksivuotisen projektin tiimoilta 10-12 sopimuspelaajan muodostaman rungon rinnalle laajempaa pelaajarosteria, johon kuuluu nuoria kehityskykyisiä ja kovaan työntekoon sitoutuvia potentiaalisia tulevaisuuden liigapelureita. Farmiyhteistyö II-sarjassa pelaavan Loimu 2:n kanssa jatkuu ensi kaudellakin ja isoon rosteriin mukaan otettavat pelaajat tulevat olemaan liigan sopimuspelaajien ja farmipelaajien välimaastossa, eli nämä pelaajat tulevat esimerkiksi kuulumaan liigajoukkueen fysiikkaharjoittelurinkiin M&M Kuntotalon saleilla ja säännöllisesti myös lajiharjoitusrinkiin.

  Takaisin