Loimulle vakuuttava kotivoitto Ducksista

11.10.2017

Loimu jatkoi orastavaa voittoputkeaan Kerttulan keskiviikkoillassa. Kylässä piipahtanut Vantaan Ducks taipui suoraan kolmessa erässä. Loppunumeroiksi kirjattiin kotivoitto lukemin 3-0 (25-19, 25-19, 25-23).

Loimu aloitti matsin kuusikolla Naarden - O'Dea - Fifer - Rumpunen - Vetriö - Koppanen. Liberona pelasi totutusti Ville Sihvonen. Ducks puolestaan marssitti parketille kuusikon Szabo - Nurminen - Kulaots - Kankaanpää - Miro Määttänen - Deliu. Liberona hääräsi Atte Kyrölä.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat sekä numerollisesti että erätapahtumiltaan identtiset. Loimu nykäisi itsensä selvälle karkumatkalle heti erien alkumetreillä. Lopputapahtumat olivat enemmän ja vähemmän kosmetiikkaa oranssimustien varmistellessa erävoittojaan.

Vaisuhkona alkanut ottelu heräsi henkiin kolmannessa erässä. Ducks sai peliinsä uutta nostetta kakkoserässä sisään tulleen hakkuri Antti Vallinin (11/+6, 1 ässä, 2 torjuntaa) johdolla. Mustapaidat johtivat erää parhaimmillaan jo lukemin 20-23, mutta veto ei riittänyt loppuun asti. Loimu kuittasi otteluvoiton varmistaneen erävoittonsa hakkuri Gino Naardenin (17/+12, 2 ässää, 1 torjunta) torjuttua Ducks-kippari Toni Kankaanpään (7/-1, 3 ässää).

Viikon sisään kolmannen 3-0-voittonsa napannut Loimu loisti tasaisuudellaan. Uusi päävalmentaja Christophe Achten on saanut lyhyessä ajassa oranssimustien joukkuepelin lupaavaan kuosiin. Pari kautta enemmän tai vähemmän hakusessa olleessa puolustuspelaamisessakin on nyt aivan uudenlaista nostetta.

Viidennen peräkkäisen liigatappionsa kärsinyt Ducks ui tällä hetkellä syvissä vesissä. Mustapaitojen ongelmat ruumiillistuvat sekä joukkue- että yksilötasolla. Pelissä ei ole jatkuvuutta, ja alituisesti läsnä oleva epävarmuus syö selvästi joukkueen tekemisen tehoa.

Parhaat pelaajat:

Loimu: Trent O'Dea
Ducks: Lassi Nurminen

Antti Vallin, Ducks:

- Voittoa lähdettiin hakemaan, mutta vielä se antaa odottaa tuloaan. Peli oli sinällään tasainen, mutta hyökkäyspelin tehokkuus ratkaisi ottelun Loimulle. Meillä oli uusi passari, jolle tämä oli sisäänajo-ottelu. Ei ollut paras matsi itseltäni, mutta kohti parempaa ollaan matkalla. Peli paranee varmasti jatkossa, ja kyllä se avausvoittokin vielä tulee.

Trent O'Dea, Loimu:

- Fiilikset ovat hyvät. Liigan kolme ensimmäistä ottelua olivat kovia joukkueita vastaan, eikä keskeneräinen pelisapluunamme riittänyt niiden haastamiseen. Sen jälkeen pelaamisemme on selvästi parantanut, ja vastustajat ovat olleet meille sopivampia. Pelissämme alkaa löytyä tasapainoa ja johtajuutta. Tänään oltiin päättäväisiä ja napattiin ansaittu voitto. Kolmannessa erässä oltiin jo sillassa, mutta kovalla asenteella noustiin siitäkin. Oma pelaamiseni oli ihan ok. Yhteistyö Scottin kanssa sujuu koko ajan paremmin.

Ismo Tuominen, Ducksin päävalmentaja:

- Alkukausi on ollut erinäisiä tapahtumia täynnä. Tämä kirous saisi jo pikku hiljaa loppua. Ykköspassarimme on sivussa, ja tänään oli tulessa kolme päivää ennen sarjan alkua joukkueeseen liittynyt mies. Hänen peliinsä ei missään nimessä kaaduttu. Loimu pelasi hyvin, ja heidän hakkurinsa oli paikoin pitelemätön. Päätöserässä pelimme koheni varsinkin jatkopallopelaamisessa, ja se oli jo tulossa meille, mutta ratkaisupaikoissa ei ollut rahkeita koviin ratkaisuihin. Torjuntapelissä riittää vielä hiomista.

Christophe Achten, Loimun päävalmentaja:

- Loistava ottelu meiltä. 3-0-tulos on täydellinen. Oltiin vahvempia läpi ottelun. Lähtökohta ei ollut helppo, sillä vastustajalla oli uusi passari, josta emme tienneet mitään. Hän tekikin pelistä vaikean, mutta onnistuimme koko joukkueen voimin klaaraamaan tilanteen. Päätöserässä näytimme luonnetta. Peliä ei saa lopettaa kesken, ja tässä onnistuimme erinomaisesti. Vastustaja tarttui viimeiseen oljenkorteensa, ja ottelu sai uutta nostetta. Yksilötasolla Trent ja Gino olivat loistavia. Erityiskiitoksen haluan kuitenkin antaa koko joukkueelle. Meillä on loukkaantumisia, mutta silti penkiltä löytyy voimaa ja sitkeyttä. Tästä on hyvää jatkaa kohti seuraavaa ottelua.

LähiTapiolan pisteet
3 O´Dea Loimu
2 Naarden Loimu
1 V.Sihvonen Loimu

Raision Loimu - Vantaa Ducks 3-0
25-19, 25-19, 25-23
Raision Loimu: Naarden 17/+12,O'Dea 12/+12,Rumpunen 11/+7
Vantaa Ducks: Nurminen 11/+9,Vallin 11/+6,MäättänenMi 9/+-1
Katsojia: 595

Ottelu on nähtävissä YLE Areenan kautta 10.11. asti tästä

Ottelutilasto

Kuvat: Jani Nieminen / Loimu

  Takaisin