Loimun ja VaLePan voittoputkille jatkoa - Ettan poikki

22.11.2014

Miesten Mestaruusliigan lauantain ottelutrio jatkoi Raision Loimun voittoputken kuuteen ja VaLePa Sastaman peräti kahdeksaan. Lisäksi Ettan komea putki tuli päätökseen kotitappiossa VaLePalle. Kokkolassa Tiikerit löi YLE:n TV-pelissä LEKA Volleyn.

Tiikerit juhli 40-vuotta saatuaan koneet käyntiin

Tiikereiden 40-vuotisjuhlapeli alkoi lauantaina huonoissa merkeissä, kun vieraillut LEKA Volley (7-5) vei ensimmäisen erän jatkopalloilla. Sen jälkeen Tiikerit (8-3) heräsi ja vei ottelun kolmessa seuraavassa erässä. Tulos oli lopulta 3-1 (28-30, 25-8, 25-21, 25-17).

Tiikerit jatkaa näin liigakärki VaLePan kanssa tasapisteissä kakkosena, kun taas LEKA Volley putosi kolmospaikalta neljänneksi Loimun taakse.

LEKA Volley vei ensimmäistä erää välillä jopa neljällä pisteellä. Ennen erän loppua Tiikerit kuroi eron kiinni ja erä meni jatkopalloille enne LEKA Volley lopullista ratkaisua.

Toinen erä oli Tiikereiden näytöstä. Syöttöputkia tuli Ojansivulle Kehoelle ja Leppälälle ja loppulinen piste-ero oli harvinaisen suuri (17). Muut erät olivat jo tasaisempia, mutta ne Tiikerit vei kotiin yleisön kannustaessa. toisessa ja neljännessä erässä, piste-eron kasvettua tarpeeksi suureksi, Tiikerit käytti Antti Ropposta Ojansivun korvaajana. Toisessa erässä käväisi myös Lasse Jylhä korvaamassa Steven Kehoeta. Matti Hietanen oli toipunut CEV-cupissa saamastaan nilkkavammasta ja pelasi täyden ottelun.

Lauri Hakala, LEKA Volley päävalmentaja:

- Parempi voitti. Tiikerit puolusti yhden pallon enemmän kuin me. Ottelussa oli hyvin puolustavia joukkueita. Kaverille tuli laadukkaampia passeja. Me emme olleet loppuun saakka keskittyneitä.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit päävalmentaja:

- Vaikkei eriä ole hauska hävitä, oli kiva nähdä kuinka me onnistuimme voittamaan loput erät. Oli hauska pelata eri lailla; paljon siirtoa ym. Hyökkäys lähti rullaamaan ensimmäisen erän jälkeen. Jatkopallopelaaminen oli mallikasta. Se oli myönteistä näin juhlapäivänä.

LEKA Volley: Tiisaar 20/+9, Karinen 14/+6, Johnson 9/+5
Tiikerit: Ojansivu 28/+21, Sauss 18/+13, Siirilä & Leppälä 13/+12
Lähitapiolan pisteet: 3 p Ojansivu, 2 p Sauss, 1 p Tiisaar
Yleisöä: 568

Ettan putki poikki - VaLePan kasvoi kahdeksaan voittoon

Ettan (7-4) voittoputki jäi viiteen, kun suoraan Tallinnasta voitokkaalta CEV Cupin matkaltaan pohjoiseen siirtynyt VaLePa Sastamala (9-1) haki koko pistepotin lauantaina Kastellin monitoimitalosta Oulusta erin 0-3 (23-25, 21-25,14-25).
Ennen ottelua varapuheenjohtaja Timo Kenakkala kiitteli Lentopalloliiton puolesta Oulun kaupunkia, joka on rakentanut Kastellin Monitoimitalon jossa on hyvät puitteet kovassa nosteessa olevalle huippulentopallolle.

Lentopalloseura Etta Oulusta lähti otteluun seitsikolla Jani Sippola (pas), Anssi Hakala, Rusty Lavaja, Sampsa Aitta, Joshua Walker, Ville Sorvoja ja liberona Juho Rajala. Vierasjoukkue hallitseva suomen mestari Vammalan Lentopallolta Kastellin hallin avajaispeliin asteli Antti Esko (pas.), Matthew Pollack, Eduard Venski, Elviss Krastins, Sjoerd Hoogendoorn, Sakari Mäkinen ja liberona Jarmo Korhonen.

Ensimmäinen erä ValePalle 23 - 25. Vammalan erinomaisen alun (0-3) jälkeen kotijoukkue sai pelirytmistä kiinni Josh Walker syöttövuorolla. Josh jatkoi mainioita otteita myös etukentällä - hyökkäyspeli kulki ja pelihuumori oli kohdallaan. Kotijoukkueen johtaessa 13 - 10 VaLePa otti aikalisän. Aikalisän jälkeen ote siirtyi ValePalle joka pelasi monipuolisesti puolustaen erinomaisesti ja hyökäten, keskeltä, laidasta ja kolmen metrin takaa. Tilanteessa 18 - 22 Ettan otti aikalisän jonka jälkeen Ville Sorvaja onnistui mainiosti. Tilanteessa 20 – 22 mentiin Ugis Krastins ja Valepan aikalisälle. Sitten pelattiin pitkä hieno palloralli joka päättyi Ettan voittoon kuten seuraavakin pallo. Etta taisteli erävoitosta mutta erä päätyi lopulta Juha Ahon pitkäksi menneeseen syöttöön.

Toinen erä Valepalle 21-25 . Toiseen erään joukkueet lähtivät samoilla pelaajilla kuten ensimmäiseen. Erän alku oli Ettan hallintaa. Sitten tuli ValePa tasoihin ja meni 8-10 johtoon. ValePa pelasi suomen mestarien arvolle sopivaa lentopalloa – uhrautuvaa puolustamista ja järkevää hyökkäyspeliä. Sakari Mäkisen onnistumisten siivittämänä tekniselle aikalisälle mentiin Valepan 12 - 14 johdossa. Tilanteessa 12 - 16 Etta vaihtoi Juha Ahon, viime vuoden suomen mestari ValePan paidassa, Markku Huuskosen tilalle. Hetkeksi Ettan peli piristyikin ja niinpä tilanteessa 17 -19 Valepa otti aikalisän. Aikalisän jälkeen vieraat veivät ja kotijoukkue pyristeli vastaan. Tilanteessa 17 - 21 Olli herätteli kotijoukkuetta. Herätystä ei tullut. Onnistujia olivat Ettalta Josh Walker ja Valepalta Eduar Venski joka päätti toisen erän upealla keskihyökkäyksellä.

Kolmannen erän alussa nähtiin todella erinomaista puolustuspelaamista esittävä ValePa. Libero Jarmo Korhonen kaivoi ajoittain mahdottomiltakin näyttäviä palloja peliin ja laitahyökkääjät päättivät hyökkäyksiä mallikkaasti. Kun vielä Eduard Venski torjui mallikkaasti, päätti Olli ottaa kotijoukkueelle aikalisän tilanteessa 2-7. Kotijoukkue Ettan peli toimi hetkittäin mallikkaasti kun taas Valepa pelasi tasaisen varmasti ja tehokkaasti pelin joka osa-alueella. Tekniselle aikalisälle mentiin Valepan 9-14 johdossa. Tilanteessa 10 – 17 Etta vaihtoi Anssi Hakalan tilalle Janne Marttila ja heti perään Ettan aikalisä (10 - 18). Eivät auttaneet kotijoukkueen temput kolmas erä suvereenin esityksen jälkeen ValePalle. Valepa valmentaja Ugis Krastins:

- Oikein tyytyväinen joukkueen esitykseen. Tulimme suoraan eurocupin pelistä Tallinnasta. Uskoimme itseemme ensimmäisen erän vaikeina hetkillä. Torjunta puolustus pelimme toimi tänään hyvin. Nuoret pelaajat onnistuivat tänään hyvin ja he pelasivat hyvällä sykkeellä. Onnea Oululle - halli oli erinomainen paikka pelata. Hienoa että tänään oli näin paljon katsojia.
Ettan valmentaja Olli Kuoksa:

- Pelissä nähtiin meidän tämänhetkinen taso ja suomen mestarien taso. Pelikovuutemme ei ole vielä sillä tasolla kuin ValePalle, joka on pelannut eurocup pelejä. Vastaanottohyökkäykset onnistuivat tänään paremmin huonoista kuin hyvistä nostoista. Ajoittain haastoimme hyvin suomen mestareita. Keväällä jaetaan seppeleitä.

Parhaat pelaajat: Valepa: Sakari Mäkinen Etta: Josh Walker
Lähitapiola pisteet: 1. Josh Walker (Etta) 2. Sjoerd Hoogendoorn 3. Sakari Mäkinen
Katsojia 819

Loimu jatkoi loimuaan nyt itärajalla

Raision Loimu (8-2) nappasi komeasti kuudennen perättäisen voittonsa Mestaruusliigassa suoraan kolmessa erässä ollen nyt jo liigassa kuusi viikkoa tappioitta.

Joensuussa Riento (2-9) antautui 0-3 (21-25, 19-25, 14-25). Loimu nousi samalla liigakolmoseksi.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää tarjosi pitkiä palloralleja Loimun kiskaistessa tarvittavan eron erien puolenvälin jälkeen. Kolmas erä oli koko ottelun vähillä virheillä pelanneen vierasjoukkueen näytöstä.

Urpo Sivula oli vahvassa vireessä takoen kolmeen erään tehot 21/+16 61% teholla. Sivulaa komppasi hyvin Ossi Rumpunen 16/+10 ja keskeltä Kyle Masterson 9/+9 .

Myös Riento aloitti ensimmäiset erät vahvasti ,mutta Loimu selvitti erien ratkaisevat taistelupallot voitokseen lähinnä Sivulan kovilla suorituksilla.

- Hyvä ja tasainen suoritus, kiteytti ottelun vieraiden valmentaja Henri Tuomi.

- Kaksi ekaa erää meni hyökkäyksen osalta ok. Sivula oli tänään mahdoton pideltävä, summasi kotijoukkueen käskijä Jani Säisä ottelun kulkua.

Urpo Sivula, Loimu :

- Mukavaa pelata, peli paranee joukkueen ja passarin kanssa koko ajan.

Lasse Kukkonen, Liiga-Riento:

- Hankalaa oli. Kahdessa eka erässä hyvin mukana, mutta vastustaja nykäisi pienet pisteputket ja vei erät.