Seuraa meitä somessa:

Loimun juhlakauden palapeli muodostumassa

24.05.2018

Viime kaudella lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan 7. sijoittunut ja puolivälierissä Pielaveden Sampoa vastaan saappaat jalassa kesälomalle joutunut Raision Loimu valmistautuu parhaillaan ensi viikon keskiviikon Kultaisen liigan maaotteluiden järjestelyjen lisäksi myös syksyllä alkavaan juhlakauteen. Loimu perustettiin syksyllä 1958, joten kesän jälkeen on edessä 60-vuotisjuhlakausi.

Loimu jatkaa kohti juhlakautta viime kaudella Mestaruusliigassa hyvin debytoineen belgialaisluotsi Christophe Achtenin johdolla. Hyvää jälkeä Loimun peräsimessä niin pelaajien kehittämisessä kuin joukkuepelin yhteen hiomisessa tehnyt Achten matkustaa kesällä Islantiin, jossa hän toimii maan miesten maajoukkueen päävalmentajana.

Loimun sopimustilanne on sellainen, että viime kaudella Loimun paidassa esiintyneistä pelaajista tutussa ympäristössä jatkavat liberot Ville Sihvonen ja Esko Vuorinen, passari Tomi Saarinen, keskipelaaja Karri Sihvonen sekä yleispelaaja Verneri Vertriö. Näistä Vetriön sopimus on uusi 1+1-vuotinen ja muilla astuu voimaan sopimuksissa ollut optiovuosi.

Liberoista Ville Sihvonen (19 v., 184 cm) pelasi vahvan alku- ja loppukauden. Keskelle kautta osui nilkan loukkaantuminen, joka katkaisi pelit ja nousukiidon hetkeksi. Sihvonen pokkasi itselleen viime kaudella Loimun kotipeleissä jaetun Oranssia Voimaa ! -energiapörssin voiton, eli hän oli raadin mielestä kauden kotiotteluissa kaikkein energisin loimulainen. Sihvosen loukkaantumisen aikaan hänen paikkansa täytti puolustusspesialisti Esko Vuorinen (20 v., 183 cm), joka on Loimun omia kasvatteja.

Liberokaksikon nostoista passeja hyökkääjille jakaa ensi kaudellakin Loimun oman juniorikoulun kautta Mestaruusliiga- ja U20-maajoukkueympyröihin noussut Tomi Saarinen (18 v., 193 cm). Yleispelaajaosastolla jatkaa vastaanoton spesialisti Verneri Vetriö (25 v., 192 cm), joka on mennyt parin viime kauden aikana isoin harppauksin eteenpäin myös hyökkäyspelin vastuunkantajana. Viime kaudella sekä keskitorjujan että hakkurin vaihtopelaajan roolia vetänyt Karri Sihvonen (24 v., 199 cm) keskittyy jatkossa jälleen vain keskitorjujan tehtäviin ja hakee siinä läpimurtoa pelaavaan seitsikkoon. Hyökkäys- ja syöttöpuolella Sihvosella on jo näytöt annettuna, mutta torjuntapelaamisessa on vielä työsarkaa edessä.

Uusina pelaajina Loimun miehistöön liittyvät seuran oma kasvatti yleispelaaja Väinö Rahkö (17 v., 199 cm) ja kakkoshakkurin paikan haltuunsa ottava Seinäjöki Lentiksen kasvatti Oskari Keskinen (17 v., 192 cm). Rahkon sopimus on 1+2- ja Keskisen 1+1-vuotinen. Monipuolinen Keskinen pystyy pelaamaan hakkurin roolin lisäksi myös keskitorjujana ja yleispelaajana. Molemmat uudet pelaajat ovat U20-maajoukkueen vakiokasvoja ja lupaavia tulevaisuuden nimiä, jotka lähtevät nyt innoissaan kehittymään kovissa liigaympyröissä Christophe Achtenin ohjauksessa. Rahko ja Keskinen siirtyvät nuorten maajoukkueen ympyröistä Kuortaneen Urheiluopistolta suorittamaan lukion loppuun Turun Seudun Urheiluakatemian alaisuudessa toimivaan Kerttulin urheilulukioon Turkuun.

Loimulla on kaikkiaan koossa siis päävalmentajan lisäksi seitsemän pelaajasopimusta Lisää pelaajauutisia on lupa odottaa mahdollisesti pikaisestikin, sillä muutamien avainpelaajien neuvotteluissa ollaan jo pitkällä.

  Takaisin