Seuraa meitä somessa:

Loimun suunta on muuttunut täysin

03.12.2016

Raision Loimun kausi on kokenut täydellisen suunnan muutoksen, kun se otti lauantaina jo viidennen voittonsa heikon alkukauden jälkeen.


Loimu jatkaa voittojen tiellä, Riennon tie jatkuu kivisenä

Viidellä tappiolla liigan aloittanut Raision Loimu otti jo neljännen perättäisen voittonsa tämän jälkeen Liiga-Riennon kaaduttua Joensuussa 1-3 (25-22, 17-25, 24-26, 20-25).

Kovasti odotettiin Michael Chemoksen paluuta Joensuuhun ja joukkueen pistetilin kasvamista. No, Mike oli, kuten odotettiinkin, joukkueen tehokkain 21/+6 ja takoi korkealta ja kovaa. Pistetili, se ei kuitenkaan kasvanut.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin vieraiden pisteillä. Sitten vastustaja tekee virheitä. Jonin 19/+12 ja Esan hyvillä syötöillä tilanteeseen 11-7. Chemoskin 21/+6 vielä käynnistelee konetta, Loimun aikalisä 17-11. Sitten kotijoukkueen vastaanotto hapuilee ja Loimu kirii 19-15. Loimulla erään 7 syöttövirhettä ja kotijoukkue voittaa erän 25-22.

Toiseen erään astelee herännyt Loimu. Chemos syöttää ja kotijoukkueelle virheitä, 5-13. Juntura järjestelee hyökkääjille hyvin paikkoja. Tuomas Siirilältä kelpo sisääntulo erään.

Kolmanteen erään kotijoukkue parantaa. Musonilta 9/+4 hyviä paukkuja ja on elementissään. Siirilältä ja Kukkoselta hyvää vastaanottopeliä, 10-7. Gregoryn syöttövuorolla 14-14. Musonin syöttövuorolla Riento siirtyy 17-14 johtoon. Sitten puree Loimun keskihyökkäykset ja torjunta 19-20. Villen ässällä Riento tasoittaa 23-24 ja Torjumalla Chemosin 24-24. Vastustajan torjunnalla erä kuitenkin Loimulle.

Neljännessä Loimu karkaa jo 5-9 johtoon, sitten 8-13. Louhela 12/-1 kaventaa kahdella ässällä. Riento tehtailee virheitä, syöttöruudussa virheitä ja Loimu kulkee erävoittoon 20-25.
Isot oli odotukset, mutta vähän jäi käteen. Riento pyöritti vaihtorulettia, mutta sieltäkään ei apuja tullut. Vaihdosta kentälle tullut Siirilä teki hyvän illan vastaanotossa 71%, 6/+0.

Loimun päävalmentaja Dragan Mihailovic:

- Peli oli meille vaikea, koska on pelattu viisieräisiä pelejä edelliset pelit. Oltiin väsyneitä. Positiivista oli, että saatiin kolme pistettä. Nyt nopeasti kotiin, koska tiistaina on CEV-cupin peli. Tiukka ohjelma, seuraavan neljän viikon aikana on yhdeksän peliä.

Riennon päävalmentaja Jani Säisä:

- Kyllä tässä aika vaikeita aikoja eletään. Pisteitä pitäisi saada, ei se auta, töitä on tehtävä. Kerrankin syöttö-vastaanottopeliin voi olla kohtuullisen tyytyväinen. Hyökkäyspelissä ja varsinkin torjuntapuolella, siinä se oli iso ero. Ei hyvät fiilikset tässä vaiheessa. Passarivaihtojakin käytin, mutta ei se tilannetta parantunut. Tulee ihan suoria passivireitä. Joni on ottanut selvän ykköshakkurin paikan.

Loimun paras pelaaja Ville Juntura:

- Mukavaa on, kun voitetaan. Alkuun tosi vaikeaa, ei meinattu saada konetta käyntiin millään. Toinen erä tosi hyvä meiltä, syötettiin hyvin. Viimeinen erä, ei pelattu hyvin, mutta Riento teki paljon virheitä, joka auttoi meitä. Hyvä peli, ei parasta lentopalloa tänään. Voitto on aina voitto.

Riennon paras Fred Musoni:

- Oman ja joukkueen puolesta harmittaa, kun kolme pistettä meni. Ne olisivat olleet meille tärkeitä. Peli oli ajoittain hyvääkin, mutta vastustaja teki kovempia ratkaisuja.

LähiTapiolan pisteet
3 Chemos Loimu
2 Savimäki Riento
1 Marshman Loimu

Liiga-Riento - Raision Loimu 1-3
25-22, 17-25, 24-26, 20-25
Liiga-Riento: Savimäki 19/+12,Louhela 12/+-1,Musoni 9/+4
Raision Loimu: Chemos 21/+6,Marshman 12/+10,Gregory 9/+7
Katsojia: 290

Ottelututilasto

Sarjajohtaja ei taipunut Pyynikillä

Rantaperkiön Isku taisteli minkä pystyi Hurrikaania vastaan, mutta sarjajohtaja jatkaa edelleen tappiotta lentopallon Mestaruusliigassa. Hurrikaani vei ottelun suoraan 0-3 (21-25, 20-25, 14-25) Tampereella lauantaina.

– Jälleen tehtiin se mikä pystyttiin, taisteltiin, tapeltiin, revittiin ja raastettiin kaksi erää. Himpun verran harmittaa ensimmäisen erän loppu. Siinä oli saumat, mutta ei ihan luotettu niihin asioihin, joilla oltiin pärjätty siihen asti, ja sen jälkeen puuttuivat kovat suoritukset. Kolmas erä karkasi, kun tekeminen vähän latistui, Iskun valmentaja Jussi Heino sanoi.

Iskun passarina aloitti ykkössarjajoukkueen Kasimir Luostarinen, joka oli pelannut jo aiemmin iltapäivällä ykkössarjan kärkijoukkuetta Kykyä vastaan. Eetu Rantanen oli sairaana, ja Iskun toisena passarina nähtiin Jukka Lehti, joka oli hälytetty apuun tänä aamuna.

– Lehden Jukalla on hyvät muistot Iskusta ja meillä on hyvät muistot Jukasta, joten saatiin hänet nopealla aikataululla avuksi. Katsotaan mikä on tarve tulevaisuudessa, kertoi Iskun kakkosvalmentaja Pasi Palonen.

Luostarisen lisäksi myös Einari Koivisto, Ilari Toimela ja Niko Lintula olivat ykkössarjajoukkueesta auttamassa liigaottelussa.

– Pelasin koko matsin ykkössarjan pelissä ennen liigaottelua. Hyvät fiilikset jäi, vaikka kaksi tappiota liigan ja ykkösen kärkijoukkueita vastaan tänään tietysti harmittaa. Ässä ja kaksi torjuntaa tänään olivat ensimmäiset liigapisteeni, Kasimir Luostarinen kertoi.

Isku aloitti vahvasti ja meni ottelun alussa 4-0 -johtoon Kasimir Luostarisen syöttövuorolla. isku piti johtoasemansa lähes koko ajan aina 21-20 -tilanteeseen asti, mutta sen jälkeen Hurrikaani hoiti erän lopun itselleen.
Toisessa erässä Isku jäi alussa hieman jälkeen, mutta onnistui kirimään Hurrikaanin etumatkaa. Kolmannen erän Hurrikaani vei selkein numeron.

– Vastaanotto taas jälleen kerran pelin kulmakivi. Torjunta-puolustuspelillä tehtiin kuitenkin ero tänään, teimme enemmän pisteitä torjuntojen ja puolustusvaimennuksien jälkeen kuin kaveri. Alussa oli käynnistysvaikeuksia, kunnes kone lähti käyntiin, sanoi Hurrikaanin valmentaja Lauri Rantanen.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Iskun Kasimir Vuorinen (7/+4) ja Hurrikaanin Eemeli Kouki (14/+11). Hurrikaanin kokoonpanosta puuttui sairastumisen vuoksi keskitorjuja Matti Oivanen.

– Tänään passit menivät hyvistä nostoista paljolti Eemeli Koukille ja keskelle, huonommista paikoista tuli passeja minulle, niitäkin on hyvä päästä lyömään. Torstaina tuli aika paljon passeja, joten nyt tasattiin vähän kuormitusta. Olen tyytyväinen kauden alkuun. Fyysisesti olen varmaan paremmassa kunnossa kuin koskaan. Peacockin kanssa yhteys on toiminut hyvin, kertoi Hurrikaanin hakkuri Mikko Oivanen.

Seuraavaksi Isku lähtee pohjoisen kierrokselle ja kohtaa ensi viikonloppuna vieraissa ensin Team Lakkapään lauantaina 10.12. ja sitten Ettan Oulussa sunnuntaina 11.12. Seuraavan kotiottelunsa Isku pelaa lauantaina 17.12. klo 17.00 Leka Volleyta vastaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Kouki Hurrikaani
2 Mi.Oivanen Loimu
1 Vuorinen Isku

Rantaperkiön Isku - Hurrikaani Loimaa 0-3
21-25, 20-25, 14-25
Rantaperkiön Isku: Mäkinen S 13/+2,Toiviainen 10/+3,Vuorinen 7/+4
Hurrikaani Loimaa: Kouki 14/+11,Koppanen 12/+9,Smith 12/+4
Katsojia: 483

Ottelututilasto

ETTA:n taistelu ei riittänyt VaLePalle

Lentopalloseura ETTA taisteli VaLePaa vastaan mutta se ei aivan riittänyt voittoon kuumassa ottelussa, minkä vierasjoukkue vei lukemin 1-3 (27-25, 19-25, 22-25, 18-25).

Ottelu oli tasaista vääntöä ja kotijoukkue puolusti jälleen hyvin VaLePa:n kovia hyökkääjiä vastaan. Myös syöttö ja vastaanotto olivat tänään rautaa mutta ETTA:n hyökkäyspelaaminen ei ollut parhaimmillaan silloin, kun tasaisia eriä alettiin ratkomaan.

Vierasjoukkueesta edukseen erottuivat entiset maajoukkuejyrät Urpo Sivula, Olli Kunnari ja Mikko Esko, joista Esko pyöritti ajoittain näyttävää hyökkäyspeliä.

ETTA:lta yleispelaajat Anssi Hakala ja Antti Ronkainen raatoivat koko ottelun ajan ja pitivät ETTAa taistelussa mukana. Myös keskitorjujat Markus Kaurto ja Markus Väisänen pelasivat hyvät ottelut.

Sami Kurttila:

- Tässä hallissa on tullut pelattua ja valmennettua lähes 30 vuotta. Tänään oli poikkeuksellisen paljon perhosia vatsassa. Täältä on hyviä muistoja ja nyt tuli yksi lisää. Vastaanotossa kokeiltiin uutta systeemiä. Sitä kokeiltiin torstain europeliä varten. Vähän oli tänään kärsimätöntä peliä mutta onneksi paransimme loppua kohti. ETTA laittoi myös meidät puolustamaan tänään.

Jarmo Korhonen:

- Hyvät fiilikset, kun saatiin kolme pistettä. Peli parani koko ajan ja siihen olen tyytyväinen. Täällä on ollut aina kuumia otteluita, niin kuin tänäänkin. Seuraavaksi vuorossa euro-Cupin ottelut ja toivottavasti niissä ollaan valmiina

Olli Kuoksa:

- Onnea VaLePa. Täytyy olla ylpeä meidän joukkueesta, miten jokainen laittoi itsensä likoon maailmantähtiä vastaan. Tällä pelillä tulee vielä tulosta jatkossa. Meillä on vielä kaksi tärkeää kotipeliä tämän vuoden puolella ja nyt täysi keskittyminen niihin. Vaikka Sami oli tänään vastustajan valmentajana, niin se ei tuonut mitään ylimääräistä latausta peliin.

Petteri Kiilunen:

- Syöttö-vastaanottopeli oli tänään hyvää ja olimme siinä tänään parempia. Pelasimme hyvän pelin lukuun ottamatta paria erän loppua, missä emme olleet parhaimmillamme. Muutama juttu tänään paremmin ja voittokin olisi ollut mahdollinen.

Parhaat pelaajat:
ETTA: Markus Kaurto
VaLePa: Urpo Sivula

LähiTapiolan pisteet
3 Sivula VaLePa
2 Kunnari VaLePa
1 Ronkainen ETTA

Etta - VaLePa 1-3
27-25, 19-25, 22-25, 18-25
Etta: A.Ronkainen 14/+4,A.Hakala 13/+4,M.Kaurto 11/+8
VaLePa: U.Sivula 26/+13,O.Kunnari 22/+13,J.Guymer 8/+6
Katsojia: 530

Ottelututilasto

Sampo oli tyly isäntä pohjoisen vieraille

Sampo Volley laittoi Savon kiertueella olleen Team Lakkapään tylysti kotimatkalle ilman pisteitä. Ottelu oli ohi puolessatoista tunnissa ja sen päätteeksi pöytäkirjaan merkittiin lukemat 25-14, 25-19 ja 25-15.

Kotijoukkue määräsi tahdin heti ensimmäisistä palloista alkaen. Haparoivasta vastaanotosta johtuen ei Lakkapää päässyt hyökkäämään kunnolla, joten ero repesi nopeasti isoksi. Sammon neljästä syöttövirheestä huolimatta erä päättyi nopeasti ja isolla erolla. Toisessa erässä kamppailtiin hieman tasaisemmin, molemmat joukkueet esittivät hyvää hyökkäyspeliä. Erän hahmo oli Sammon Ville Heiskanen kahdeksalla pisteellään ilman yhtään virhettä. Erän lopuun sisältyi hieman dramatiikkaakin, kun hienoa iltaa pelannut Petteri Penttinen sai pallosta osuman silmäänsä. Hetken selvittelyn jälkeen hän pystyi kuitenkin jatkamaan erän loppuun ja pääsi hoitotoimiin pitkällä erätauolla.

Päätöserä mukaili ensimmäisen erän piirteitä pistekehityksen osalta. Sampo johti 10-5 ja parhaimmillaan jopa 19-11, sekä muutaman kavennuspisteen jälkeen loppukiri, viisi peräkkäistä pistettä. Liigan paras pisteentekijä Andrus Raadik keräsi päätöserässä 9 ja koko ottelussa 24 pistettä. Lakkapään paras pistemies oli Miikka Lemola 11 pisteellään. Sampo voitti ottelussa oikeastaan kaikki osa-alueet; ässäsyötöt 7-1, vastaanottoprosentit 64-55, hyökkäysprosentit 55-41 ja torjunnat 8-2.

Aivan tyhjin käsin ei lappilaisten kuitenkaan tarvinnut hallilta poistua. Lakkapään manageri Oiva Tapio oli nimittäin onnistunut ostamaan voittoarvan, jolla sai mukaansa joulukinkun.

Nyt joukkueella on jälleen viikko aikaa harjoitella ennen vieraskiertuetta ja härkäviikkoa, jolloin pelataan neljä ottelua kahdeksassa päivässä.

Normunds Veinbergs, Team Lakkapää:

- Hyvin tasainen esitys Sammolta. Eniten olimme jäljessä torjunta-puolustuspelaamisessa mutta myös passi- ja liberopelaamisessa. Harmittaa suunnattomasti, olimme täysin pihalla varsinkin torjunnassa. Tiesimme, mistä pallo tulee mutta ajatus ei kulkenut mukana. Edelleen kaikki hyökkääjät ovat epävarmoja passeista, siihen on keksittävä joku keino millä luottamus säilyy ja päästään eteenpäin.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:

- Vastaanotto loi hyvät edellytykset hyökätä ja hyökättiin hyvin. Syöttö loi edellytykset torjunta- ja puolustuspelaamiselle. Oli vahva esitys kolme erää. Aina voidaan etsiä petrattavaa mutta en hae niitä tänään. Rovaniemellä pelattiin kaksi ensimmäistä erää samankaltaista lentopalloa, sitten kaveri pääsi mukaan. Nyt pitkällä tauolla teroitin kopissa sitä, että painetaan samalla sykkeellä ja hyvin säilyi peli kolme erää.

LähiTapiolan pisteet
3 Penttinen Sampo
2 Raadik Sampo
1 Siliämaa Lakkapää

Pielaveden Sampo - Team Lakkapää 3-0
25-14, 25-19, 25-15
Pielaveden Sampo: Raadik 24/+19,Heiskanen 15/+14,Väliaho 9/+6
Team Lakkapää: Lemola 11/+8,Gustavsson 9/+2,Voth 7/+2
Katsojia: 388

Ottelututilasto

  Takaisin