Seuraa meitä somessa:

Loistokas HPK jätti LP Salon erävoitoitta kotonaan CEV Cupissa

12.01.2017

LP Salo hävisi CEV Cupin toisen kierroksen ensimmäisen osaottelun HPK Hämeenlinnalle 0-3 (20-25, 21-25, 20-25).

Salohallissa äänekkään kotiyleisön edessä pelannut LP Salo ja vierasjoukkue HPK tarjosivat 527 katsojalle laadukkaan lentopalloillan, vaikka ottelu menikin suoraan kolmessa erässä HPK:lle.

Ensimmäisen erän alku oli erittäin viihdyttävää ja korkealaatuista peliä. Molemmat joukkueet olivat hyvin latautuneita ja keskittyneellä ilmeellä. Teknisen aikalisän (8-7) jälkeen HPK sai kotijoukkueen pelin sijoiltaan. Vierasjoukkue karkasi 11-18 –johtoon. LP Salo löysi kriittisellä hetkellä vielä rohkeuden hyökkäyspeliinsä, mutta erävoittoon kiri ei riittänyt. Erä HPK:lle 20-25.

Toisen erä alku kuin toisinto ensimmäisestä erästä. Ottelu eteni jälleen hyvällä sykkeellä ja piste pisteestä –tyylillä tekniseen aikalisään (8-6). Tämän jälkeen HPK oli väkevämpi. Michaela Madsen oli monessa mukana, ja yleensä voittavana osapuolena. Kotijoukkue pääsi vain ajoittamaan hyökkäämään tehokkaasti Victoriia Tuchashvili - Nadezhda Gokhshtein –akselilla. Ratkaisupalloissa HPK oli vahvempi. 20-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Piia Korhonen kuritti Saloa eniten tehden jo kahteen erään tehot 13/+9.

Kolmannessä LP Salolla oli mahdollisuus viedä ottelu neljänteen erään. Noora Kososen ja Pauliina Vilposen iskulyönnit löysivät tiensä HPK:n kenttään. Salo johti erää 16-14, mutta ratkaisupalloissa HPK oli selvästi terävämpi. Kolmaskin erä hämeenlinnalaisille numeroin 20-25, ja koko ottelu 0-3.

Piia Korhonen, HPK:

- Tänään oli hyvä peli. Meillä oli tosi hyvä syöttö ja saatiin hyvin torjuntojakin. Virheitäkin tuli, mutta vastustajalle taisi tulla enemmän. Sain paljon vastuuta, se oli mukavaa. Alussa lähti heti rullaamaan. Pystymme kyllä vielä parantamaan. Helpot pallot pitää nostaa paremmin passarille.

Noora Kosonen, LP Salo:

- Siellä oli ihan hyviä kohtia, mutta joka erässä kävi niin, että annettiin joku kuusi pistettä putkeen. Sellaisia ei saa antaa näin kovalle joukkueelle, sieltä vaikea nousta takaisin. Meidän pitää parantaa omaa peliä, ja meille tuli outoja virheitä helpoissa tilanteessa. Pitää saada enemmän henkeä kentälle.

Luca Chiappini, HPK:n päävalmentaja:

- Molemmat joukkueet pelasivat korkealaatuista lentopalloa. Avaintekijä oli meidän puolustus. Olimme tasaisempia kuin he. Pelaajat tekivät hyvän työn. Asennoituminen oli tärkeissä paikoissa kohdallaan. Salo pelasi minun mielestäni hyvin, ja erien alussa olimme hukassa.

Tomi Lemminkäinen, LP Salon päävalmentaja:

- 0-3 tappio harmittaa, mutta tämä oli yksi parhaita Salohallissa pelattuja suomalaisjoukkueiden välisiä pelejä. HPK puolusti todella hyvin. Meidän tytöt löivät niin kovaa kuin kädestä lähti, mutta heidän puolustuksensa vaan haki kaikki. Paljon piti tehdä töitä pisteiden eteen. Yhtään helppoa pistettä ei tullut. Siinä oli jonkun verran eroa tänään. Kolme peliä on tullut 3-0 turpaan nyt HPK:lta. Ei meillä ole mitään hävittävää toisessa ottelussa Hämeenlinnassa. Sieltä voitto ja kultaiseen erään.

Toisen kierroksen toinen osaottelu pelataan HPK:n kotisalissa Elenia Areenalla keskiviikkona 25.tammikuuta. Sitä ennen LP Salo muuttuu kotoisaan mestaruusliigaan LP Viestiksi, ja kohtaa Pihtiputaan LiigaPlokin jo lauantaina 14.tammikuuta. Ottelu alkaa Salohallissa kello 17:00.

Otteluisäntä Traktoauton valitsemat parhaat pelaajat: LP Salo / Nadezhda Gokhshtein, HPK Hämeenlinna / Piia Korhonen.

LP Salo: Pauliina Vilponen 13/+6, Nadezhda Gokhshtein 11/+9, Noora Kosonen 11/+3, Vera Klimovich 6/+6.

HPK Hämeenlinna: Piia Korhonen 21/+15, Salla Karhu 10/+2, Allison Mayfield 9/+5, Michaela Madsen 8/+7.

Ottelutilasto

  Takaisin