LP Kangasala otti pronssimitalit

06.04.2018

LP Kangasala saavutti naisten Mestaruusliigan pronssimitalit kaudella 2017-2018. LP Kangasala voitti pronssipeleissä LiigaPlokin voitoin 2-0 kukistettuaan toisessa ottelussa perjantaina kotikentällään LiigaPlokin 3-0 (25-14, 25-18, 25-19).

Mitali oli LP Kangasalle seurahistorian neljäs: nyt kasassa on kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.

Ensimmäisen ottelun vieraskentällä erin 3-1 voittanut LP sai toiseen otteluun pronssimitalit katkolle eikä jättänyt jossitteluille sijaa. Vierasjoukkue Liigaploki aloitti ottelun avauserän hyvin ja sinnitteli tekniselle aikalisälle kotijoukkueen kyydissä varsinkin hyvin toimineen puolustuspelaamisensa avulla mutta erän loppupuolella laajalla rintamalla onnistunut LP voitti erän lopulta selkein numeroin.

Toinen erä oli alusta asti LP:n hallintaa, ja koko ottelun hyvin toimineen syöttöpelin ja koko kauden vakuuttaneen passari Mita Uiaton johdolla vierasjoukkue oli koko ajan vaikeuksissa. Danielle Briseboisen ja Jessica Wagnerin lisäksi myös Oni Lattin intoutui kauden parhaaseen esitykseen tärkeässä paikassa.

Myös kolmas erä alkoi tasaisesti, mutta jälleen teknisen aikalisän jälkeen kotijoukkue meni menojaan. Liigaploki kehitti 23-15 tilanteessa pienimuotoisen kirin joka oli kuitenkin lähinnä kosmetiikkaa. Tänään kauden parastaan esittänyt kotijoukkue oli kuitenkin päättänyt kaikkien vaikeuksien jälkeen hoitaa voittoisat pronssimitalit kotiin ja riemukas mitalijuhla oli valmis alkamaan.
Nette Tuominen, Liigaploki:

- Pettynyt olo. Ei esitetty oikein mitään ja parempi joukkue voitti.

Jukka Koskinen, Liigaploki:

- Kiistatta parempi joukkue voitti tänään. Oltaisiin ansaittu parempi kauden päätös mutta onnea Kangasalle mitalista, ovat sen ansainneet.

Oni Lattin, LP Kangasala:

- Olen niin onnellinen joukkuekavereiden puolesta. Omalta kohdalta ehkä paras peli koko kaudella tärkeään paikkaan. Nyt juhlitaan!!

Kai Stenius, LP Kangasala:

- Hieno kehitys pelissä, kausi loppui ehkä jopa kesken. Pakko antaa erityismaininta liigan parhaalle passarille Mitalle, joka on turhaan jäänyt myös erinomaisten Jessican ja Danielan varjoon. Myös Oni oli tänään loistava, kuten myös kotimainen kaartimme. Voitettu pronssi, ehdottomasti!!

LP Kangasala - LiigaPloki 3-0

25-14, 25-18, 25-19
LP Kangasala: Brisebois 20/+14, Wagner 11/+9, Lattin 8/+7
LiigaPloki: Finley 15/+7, Reid 8/+4, Hardy 5/+2