Seuraa meitä somessa:

LP Salo ja LP Kangasala jatkoon CEV Cupissa

11.11.2015

LP Salo ja LP Kangasala jatkavat pelejä naisten lentopallon CEV Cupissa selvitettyään avauskierroksen vastustajat. HPK puolestaan putosi sveitsiläisjoukkueelle ja jatkaa kolmannen tason kisassa, Challenge Cupissa.

LP Salo ei menettänyt erääkään

LP Salon nimellä Europelejä pelaava LP Viesti otti oman jatkopaikkansa CEV Cupissa varmoin ottein häviämättä erääkään. Israelissa Haifa VC kaatui erin 0-3 (23-25, 19-25, 17-25).

Haifa sai toiseen osaotteluun mukaansa myös ykköspelaajansa, 197-senttisen valkovenäläishakkurin Aksana Bulyhan. Bulyha olikin kotijoukkueen tehokkain (11/+10).

LP Salosta Dubravka Rakic teki keskipelaajalle kolmeen erään huimat 17/+15, hakkuri Lena Lymareva 15/+11 ja Pauliina Vilponen 10/+5. Kolmannen erän salolaiset hoitelivat voitoksi Tatsiana Mysliuchykia tuuraamaan tulleen sari tauriaisen passatessa ja Ronja Heikkiniemen hoitaessa Vilposen ”tonttia”.

Tärkeäksi muodostuneessa avauserässä Haifa johti vielä 22-20, mutta neljä seuraavaa pistettä tulivat Dubravka Rakicin hyvien syöttöjen pohjustamana salolaisille sekä erä lopulta 23-25 Kaisa Jokisen keskihyökkäyksellä. Toisen erän salolaiset kuittasivat jo helpommin 19-25.

Tomi Lemminkäinen:

- Hienoa, että saavutettiin tämä askel, tavoite on olla 8 parhaan joukossa. Hyvää mm. se, että noustiin alussa erävoittoon, samoin kolmannen erän voitto tappioasemasta vaikka kentällä oli paljon vaihtopelaajia.

Kaisa Jokinen:

- Tasaisempi peli kuin Salossa, heillä uusia pelaaja, saatiin hyvin rytmistä kiinni, hienot nousut kaksi kertaa. Ja sitten kohti Bakua!

Kari Raatikainen:

- Pelaajilta tasainen esitys, paljon onnistujia. Vastaanotto parani alun jälkeen hyvälle, ehkä jopa kauden parhaalle tasolle. Esimerkiksi Noora Kosonen hoiteli tältä osin tonttinsa hienosti. Numeroina torjunta ei ollut yhtä tehokas kuin Salon pelissä, mutta vaimennusten kautta päästiin jatkopalloihin ja ne hoidettiin hyvällä prosentilla. Bakussa vastus kovenee - niin kuin kuuluukin - se maa on ollut totutusti Euroopan huipulla. Uuteen alkuun lähdetään taas.Haasteellinen vaihe kotimaan liigassa vielä ennen seuraavaa CEV-kierrosta, se pitää hoitaa totutulla, hyvällä asenteella jo ensi lauantain Vampula-ottelusta lähtien.

Toisella kierroksella LP Salo kohtaa Azeryol Bakun (Azerbaidjan), joka eteni jatkoon voitettuaan Romaniassa Targovistelle kärsityn vierastappion jatkeeksi tiistaina kotonaan 3-0 ja kultaisen erän päälle 15-13.

LP Kangasala aloitti ja päätti hyvin

LP Kangasala jatkaa myös pelejään CEV Cupissa. Keskiiviikko tarjoili täydelle katsomolle (850 katsojaa) upean jännitysnäytelmän hienossa tunnelmassa.

LP Kangasala lähti toiseen osaan vieraissa hankittu 3-2-voitto pohjalla. Avauserän voittaminen Pitkäjärven koululla 25-22 loi hyvän pohjan kotiottelulle, mutta kaksi seuraavaa erää menikin jo ranskalaisvieraan Pariisi St. Cloudin nimiin.

Neljännessä erässä LP Kangasala oli jo veitsi kurkulla, mutta hoiteli erän 26-24. Viidennen puolestaan vei Pariisi 13-15, joten ottelu eteni jatkopaikan ratkaisseeseen kultaiseen erään. Siinä kotijoukkue otti heti otteen käsiinsä ja veikin erän 15-9.

Varsinainen ottelu päättyi numeroihin 2-3 (25-22, 20-25, 20-25, 26-24, 13-15).

Kangasalan tehot lepäsivät varsinaisessa ottelussa yhdysvaltalaistrion varassa: Shelby Dalton nakutti 19/+11 ja Allison Mayfield 18/+8 Elizabeth Kobersteinin passatessa. Suomalaiset olivat samalla yhteenlaskettuna yksitoista pistettä miinuksella tehotilastossa.

LP Kangasala kohtaa 2. kierroksella ukrainalaisen Khimik Juzhnin, joka pudotti jatkosta ranskalaisen Nantesin tuloksin 2-3, 3-0.

Kotijoukkue LP Kangasala aloitti ottelun hyvin ja vei tasapisteissä edenneen ensimmäisen erän vääntämällä viimeiset kolme pistettä itselleen. Alkupelin pirtein kangasalalainen oli ehdottomasti Alison Mayfield, joka löysi hyökkäyspeliinsä terävyyttä. Toiseen erään ranskalaisvieraat tulivat paremmalla sykkeellä, ja etenkin Grace Carter ja Alissa Fiesoli olivat vaikeita pideltäviä. Lopullisesti erät kääntyivät paljolti tuplavaihtojen tuoman rytminmuutoksen turvin, ja Kangasala oli neljänteen erään lähtiessä pakkovoiton edessä.

Shelby Dalton nousi ottelun myötä yhä arvokkaampaan asemaan joukkueellensa ja neljännessä erässä hän nousi vahvasti esiin järjestäen joukkueelleen kaksi eräpalloa ja lopulta erävoiton, joka varmisti vähintään kultaiseen erään menevän ratkaisun. Viidennen erän alku oli Kangasalan kaksikon Koberstein-Dalton näytöstä. Koko erä ja peli oli lähellä kääntyä kotijoukkueelle, mutta lopullinen ratkaisu siirtyi kultaiseen erään Alissa Fiesiolin ja passari Divouxn nostaessa vieraat takaa-ajoasemasta varsinaisen ottelun voittoon.

15 pisteen kultaisesta erästä muodostui kotijoukkueelle varsinainen torjuntavoitto. Se keräsi torjuntoja, vaimennuksia ja erittäin uhrautuvia puolustuksia, joihin sitten useimpiin ratkaisijaksi löytyi Shelby Dalton. Näin LP Kangasala jatkaa voittajana CEV-cupin toiselle kierrokselle.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasalan valmentaja

- Upea nousu ja voitto joukkueelta. Oltiin 2-1 sillassa itse ottelussa, hävittiinkin 3-2, mutta kahden väsyneen joukkueen taistelussa vietiin lopulta tärkein eli voitto. Jaksoimme pitää kiinni taktiikasta, saimme Nina Coolmanin hyökkäyspelin kuriin ja meidän oma syöttö- ja torjuntapeli kultaisessa erässä mahdollistivat voiton, samoin Shelby Daltonin hienot esitykset ratkaisuhetkillä.

Outi Munnukka, LP Kangasalan kapteeni:

- Hienoa katsottavaa ja olen ylpeä joukkueesta. Alisonin ja Shelbyn vahva peli tänään olivat tärkeitä joukkueelle, ja koko joukkue taisteli hienosti väsyneenä.

Stijn Morand, Paris Saint Cloudin valmentaja

- Tiesimme etukäteen, ettei voitto tule tänään olemaan helppo ja molemmat joukkueet pelasivatkin hyvin. Saimme ottelussa hyvin palloja peliin, mutta meiltä ei lopulta löytynyt ratkaisijaa tiukoissa tilanteissa. Vastustalla Dalton oli ratkaisuhetkillä pysäyttämätön.

Grace Carter, Paris Saint Cloudin kapteeni

- Taistelimme hienosti tasaisessa kamppailussa, vastustaja pelasi myös hyvin. Viidennen erän voitto oli meiltä vahva esitys, mutta lopullisesti kaaduimme omaan hyökkäykseemme.

Ottelun lehdistötilaisuus

Jyri Kivimäen ottelukuvat (CEV)

HPK jatkaa Challenge Cupissa

HPK jatkaa pelejään Challenge Cupissa, kun sveitsiläinen Volley Köniz pudotti sen jatkosta tasoa ylempää eli CEV Cupista. Köniz vei keskiiviikkona Hämeenlinnassa kaksi ensimmäistä erää nimiinsä ja se riitti jatkopaikkaan ensimmäisen osaottelun päätyttyä Sveitsissä kotijoukkueelle 3-1.

HPK vei kolme seuraavaa erää nimiinsä, joten pelin loppunumerot olivat 3-2 (19-25, 23-25, 25-20, 25-13, 15-13). Piia Korhonen teki 23/+15, Ralitsa Vasilieva 21/+6 ja Anna Boricheva 16/+10.

Vastaan hämeenlinnalaiset saavat Challenge Cupissa voittajan otteluparista Naturhouse Ciudad de Logrone (Espanja) - Sm´Aesch Pfeffingern (Sveitsi). Könizin pelit jatkuvat CEV Cupissa Belgradin Punaista Tähteä, Crvena Zvezdaa (Serbia) vastaan.

HPK:n valmentajan Luca Chiappinin haastattelu

Könizin valmentajan Han Abbingin haastattelu

HPK:n kotisivujen pelijuttu

Ottelutilastot

Haifa VC - LP Viesti

LP Kangasala - SF Paris Saint Cloud

HPK - Volley Köniz

  Takaisin