Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula horjutti HPK:ta - OrPo ja LiigaPloki voitokkaita

18.01.2017

LP-Vampula pakotti liigakärki HPK:n viiteen erään Huittisissa. OrPo vei voiton Pieksämäelllä ja LiigaPloki kotonaan Kuortanetta vastaan.

Viisieräinen HPK:lle Huittisissa

LP-Vampula joutui hyvän taistelun päätteeksi antautumaan HPK:lle Huittisissa pelatussa keskiviikkoillan ottelussa erin 2-3 (25-20, 14-25, 17-25, 25-22, 6-15).

Ottelu oli varsin viihdyttävää seurattavaa ja kovia hyökkäyksiä nähtiin molemmilta puolilta verkkoa. LP-Vampulan puolelta ensimmäinen erä oli unelmapeliä, jossa kotijoukkue esitti parasta osaamistaan ja otti erän nimiinsä lopulta 25-20.

Toisessa erässä osat vaihtuivat ja erä edellistä selvemmin vieraille. Kolmannen jälkeen syöttö vastaanottopeli kääntyi huittislaisten hyväksi ja kotiyleisön suureksi iloksi LP Vampula sai anastettua yhden sarjapisteen ennakkoasetelmiin nähden hiukan yllätyksellisesti.

Viides karkasi vierailijoille jo heti alusta ja sitä myötä voitto Hämeenlinnaan.

Piia Korhonen,HPK

- Ottelu oli hyvä, vaikka hiukan ailahtelevaa paikoitellen. Tärkeä voitto ja saimme varsin hyvin pelanneesta Vampulasta kovan vastuksen.

Taylor Bruns, LP-Vampula

- Pidimme päämme kylmänä ja yritimme loppuun asti. Se palkittiin yhdellä sarjapisteellä. Ensimmäinen erä oli huikeaa peliä meiltä.

Luca Chiappini, HPK

- Vampula pelasi erittäin hyvän ottelun. Emme pelanneet ehkä ennakkoon aivan parhaalla kokoonpanolla, mutta se ei selitä pisteen menetystä. Piia pelasi kauden parhaan pelinsä tänään ja se auttoi voittoon.

Arttu Keränen, LP-Vampula

- Ensimmäinen erä oli meiltä kauden parasta lentopalloa. Kunhan saamme sen tason pidettyä, niin pystymme koviin peleihin. Viidennessä ei riittänyt puhti tai saattaa olla, että olimme saaneet jo vatsan täyteen kun saimme pisteen sarjakärjeltä. Raitalan Venla tuli hyvin otteluun vaihdosta ja Bintu alkaa päästä jo omalle tasolleen. Torjunnoissa hävisimme selvästi.

Parhaat pelaajat:
LP-Vampula, Taylor Bruns
HPK, Piia Korhonen

LähiTapiolan pisteet
3 Korhonen HPK
2 Bruns LP-Vampula
1 Rautiainen HPK

LP-Vampula - HPK 2-3
25-20, 14-25, 17-25, 25-22, 6-15
LP-Vampula: Sow 23/+12,Puukka 9/+6
HPK: Korhonen 29/+23,Venho 15/+7
Katsojia: 303

Ottelutilasto

Hyvä syöttö OrPon ase Pieksämäellä

Pieksämäki Volley (2-14) ei pystynyt horjuttamaan vierailija Oriveden Ponnistusta (9-6) kuin 1,5 erän ajan. Vierasjoukkue kuittasi voiton 1-3 (12-25, 25-21, 19-25, 11-25).

14 ässäsyttöä vieraille oli kova suoritus. Niistä Malina Terrell isku puolet. OrPo esitteli myös uuden laitapelaajansa, englantilaisen Mechell Danielin muutaman pallon ajan.

Viktor Circhenko, Pieksämäki:

- Puolitoista erää pelattiin jotakuinkin hyvin toinen ja kolmannen alkupuoli, mutta kolmannessa erässä kaaduttiin Terrelin hyppysyöttöihin. OrPo oli selkeästi tasaisempi joukkue mutta oman joukkueen tehot olivat surkeat.

Julia Tokarenko, Pieksämäki:

- Meillä oli tosi hyviä hetkiä pelin aikana, mutta hyvän iloisen ilmeen pitäminen koko pelin ajan ei onnistunut.

Satu Natunen, OrPo:

- Vähän jännitti tämä peli, koska tappioita oli alla. Olen todella tyytyväinen joukkueen kokonaisuuteen. Syöttö oli tänään meillä hyvä mm. Terrell ja Holm. Urskille on valmistauduttava aina todella huolella.

Janisa Johnson, OrPo:

- Nyt palattiin takaisin hyvään peliin parin huonon pelin jälkeen.

LähiTapiolan pisteet
3 Johnson OrPo
2 Terrell OrPo
1 Tokarenko Pieksämäki

Pieksämäki Volley - Oriveden Ponnistus 1-3
12-25, 25-21, 19-25, 11-25
Pieksämäki Volley: Tokarenko 15/+5, Klimova 14/+5, Uglenko 13/+3
Oriveden Ponnistus: Terrel 20/+17, Johnson 19/+10, Lepistö 10/+8
Katsojia: 236

Ottelutilasto

Kuortane ei ollut valmis voittamaan LiigaPlokia

LiigaPloki (7-9) otti tärkeät sarjapisteet ja nousi sarjataulukossa viidennelle sijalle voittaessaan keskiviikon ottelussa Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueen (1-7) erin 3-1 (25-11, 25-23, 21-25, 25-21).

Ensimmäinen erä mentiin yhtä maalia, kun kotijoukkue hallitsi peliä sen kaikilla osa-alueilla. Vastaanotto toimi ja hyökkäykset päätettiin 60%:n tehoilla. Julia Niemi pyöritti passipeliä mallikkaasti.

Toinen erä alkoi tasaisesti, mutta LiigaPloki otti tahtipuikon ja siirtyi jo 17-12 johtoon. Etumatka kuihtui kuitenkin Kuortaneen parantaessa otteitaan. Varsinkin puolustuspelissä vieraat näyttivät, miten pallot nostetaan pelattaviksi. Veda Mansikkaviidan nelospaikan tempopassit antoivat hyökkääjille mahdollisuuden pisteen tekoon. Kuortane johti parhaillaan 20-23, mutta Ploki pääsi pälkähästä keskipelaajan tontilla pelanneen Washingtonin hyökkäys- ja torjuntapisteillä, Ruuskan voimahyökkäyksellä ja Matalamäen ässällä. Erä antoi kuitenkin osviittaa, että valmennuskeskuksen tytöt tekevät pihtiputaalaisten iltapuhteesta ennakoitua tukalamman.

Kolmas erä kääntyi puolivälin paikkeilla vieraiden komentoon ja se veikin sen selkeästi 21-25. Libero Iina Niemelä pelasi upean ottelun sekä vastaanottoruudussa että puolustuksessa.

Neljännessä erässä LiigaPloki repäisi jo 14-8 johdon, mutta Kuortane taisteli vielä tasatilanteeseen 20-20. LiigaPlokin LähiTapiola-palkitut Deprece Washington ja Tamara Kmezic tekivät molemmat erän loppuun kaksi pistettä ja varmistivat kotijoukkueelle täyden pistepotin. Neljännen erän erikoisuus oli, että Kuortane teki 21:stä pisteestään 19 hyökkäämällä.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Ottelun alussa pelasimme 1,5 erää hyvällä tasolla, sen jälkeen Kuortaneen syöttö ja puolustuspeli alkoi toimimaan, kolme pistettä olivat kuitenkin mieluisat meille. Deprece Washington pelasi hyvän torjuntapelin keskipelaajana.

Tapio Kangasniemi, Kuortane:

-Välillä peli kulkee, mutta varsinkin erien lopussa meille tulee liikaa virheitä. Emme ole vielä valmiita voittamaan. Puolustuspelimme oli hyvää. Neljännessä erässäkin teimme 19 pistettä hyökkäyksillä 21 pisteestä, yleensä noilla määrillä pitäisi voittaa, mutta LiigaPloki oli vahvempi tänään.

Deprece Washington, LiigaPloki:

- Uusi rooli keskipelaajana on minulle tuttu muutaman vuoden takaa. Mukava oli pelata joukkueen voittaessa, vaikka vastustaja pelasi hyvää puolustuspeliä ja yllätyksellistä hyökkäyspeliä.

Iina Niemelä, Kuortane:

- Surkean avauserän jälkeen lähti peli rullaamaan, puolustupeli toimi ja hyökkäyskin oli hyvää, torjutapelissä hävisimme selkeäsi LiigaPlokille.

Otteluisännät: LähiTapiola, Mainostakomo

LähiTapiolan pisteet
3 Kmezic LiigaPloki
2 Washington LiigaPloki
1 Niemelä Kuortane

LiigaPloki - Kuortane 3-1
25-11, 25-23, 21-25, 25-21
LiigaPloki: Kmezic 20/+15,Ruuska 14/+9,Washington 11/+11
Kuortane: Hujanen 19/+9,Hämäläinen 13/+-1,Madsen 10/+-1
Katsojia: 284

Ottelutilasto

  Takaisin