Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula hurmosvoittoon LP Viestistä

14.11.2015

Naisten Mestaruusliigassa nähtiin lauantaina todellinen jymypaukku, kun ilman voittoja ollut LP-Vampula kukisti kotonaan tappioitta peliin lähteneen LP Viestin 3-1. Pölkky Kuusamo löi puolestaan LiigaPlokin 3-2 ja LP Kangasala OrPon 3-0.

Iloinen ilme johti komeaan kotivoittoon Huittisissa

Tilapäisvalmentaja Juha Lanton lauantaina ohjastama LP-Vampula jysäytti melkoisen pommin voittamalla LP Viestin kotonaan erin 3-1 (20-25, 25-23, 25-18, 25-20).

Voitto oli LP-Vampulalle (1-7) kauden ensimmäinen sekä historian ensimmäinen salolaisista. Samalla katkesi LP Viesti 27 voiton mittainen putki kotimaan kentillä.

LP-Vampula aloitti ottelun varsin erilaisella ilmeellä kuin mitä tällä kaudella on aiemmin nähty. Ensimmäisessä erässä ei kotijoukkueen iloinen rymistely vielä tuottanut erävoittoa, vaan se lopulta kääntyi vieraille pistein 20-25. LP-Vampula painosti syötöillä ja onnistui niissä hyvällä prosentilla. Erä oli jo menossa Viestille, mutta Laura Iltasen syöttövuorolla kotijoukkue kuroi etumatkan kiinni ja meni erävoittoon asti pistein 25-23. Seuraavissa kahdessa erässä kotijoukkue pelasi lähes hurmiossa ja vei ne molemmat nimiinsä pistein 25-18 ja 25-20.

LP Viesti Roosa Koskelo:

- Vampula todella halusi voittaa ja ansaitsi voittonsa. Ottelun jälkeen kotijoukkue juhli voittoa lähes enemmän kuin he Suomen Mestaruutta. Tämän lisäksi tappiolle ei ole muuta syytä kuin se, että Vampula pelasi hyvin ja me huonosti.

LP Vampula Essi Helminen:

- Lähdimme pelaamaan iloisella ilmeellä ja ilman paineita. Pyrimme kaivamaan omat vahvuudet esiin ja pelaamaan niitä hyväksi käyttäen. Todella hyvä fiilis ja hieno voitto.

LP Viesti Kari Raatikainen:

- Nyt vastassa oli sellainen Vampula, jonka tiesin olevan olemassa. Meillä ei valmistautuminen ollut riittävän hyvällä tasolla ja pelasimme huonosti. Syöttöpeli ontui, vaikka se on ollut yleensä meidän parhaita vahvuuksia. Vampula onnistui nostamaan pahatkin syötöt ja hyökkäsi rohkeasti. Vampula todellakin ansaitsi voittonsa tänään.

LP-Vampula Juha Lantto:

- Joukkue pääsi takaisin raiteilleen ja pelasi omilla vahvuuksillaan. Todella hieno voitto ja osoitti joukkueen potentiaalin. Joukkue on ollut lukossa ja nyt se lukko saatiin murretuksi ja tulos oli erinomainen. Seuraavalla kerralla Viestin voittaminen on varmasti haasteellisempaa.

Kauden avauskohtaamisen LP Viesti voitti kotonaan 3-0 annettuaan Vampulalle 15,16 ja 17 eräpistettä.

Vampula Hiltunen 20/+6, Sow 13/+2, Iltanen 12/+10
Viesti Kosonen 12/+5, Vilponen 11/+5, Rakic 10/+7
Yleisöä 172
T 9-9, Ä 7-5, SV 14-11, H% 49-41, VO% 45-35

LähiTapiolan pisteet
3 Bruns Vampula
2 Helminen Vampula
1 Hiltunen Vampula

Ottelutilasto

Pölkky rohkeampi viisieräisessä taistossa

Pölkky Kuusamo (5-4) taisteli pitkän kaavan mukaan kaksi sarjapistettä itselleen. LiigaPloki (1-7) kaatui Kuusamossa 3-2 (13-25, 25-17, 25-14, 25-27, 15-12).

Kahden viikon tauko oli ensimmäisen erän perusteella kadottanut pölkyttärien pelituntuman. Hyvällä syöttö-, vastaanotto ja keskihyökkäyspelaamisella Ploki vei erän ansaitusti 13-25. Runsaslukuisen yleisön onneksi kotijoukkue löysi jo toisessa erässä lentopallotaidot hyppysiinsä.

Tasaisinta vääntöä käytiin neljännen erän voitosta. Pihtiputaalaisten onneksi erä pyörähti Felinskin (21, +19) terävillä suorituksilla 25-27.

Viidennessä erässä tilanteessa 13-10 nähtiin eniten yleisöä huudattanut epäselvä vaihtotilanne. Verkkotuomari ei pystynyt yrityksestä huolimatta estämään Plokin passarivaihtoa. Samaan aikaan kotijoukkueen passari Iida Paananen oli saanut syöttöluvan. Iida luuli Plokin vaihdon tapahtuvan sääntökirjan mukaisesti ja odotti liian pitkää oman suorituksen tekemistä. Piste tuomittiin Plokille ja ilman lupaa kentälle rynnännyt pelaaja haettiin takaisin vaihtopenkille. Kotijoukkueen Olena Prokopenko kuitenkin viimeisteli kovilla iskulyönneillään erän Pölkylle 15-12.

Courtney Felinski, LiigaPloki:

- Jännittävä ottelu. Passarimme jakoi minulle paljon hyviä hyökkäystilanteita. Varmistus- ja vastaanottopelaamisessa jäimme ajoittain vastustajan jalkoihin.

Olli Nenonen, LiigaPloki:

- Olemme koko syksyn harjoittelleet vieraspeleissä pelaamista. Nyt näkyi jo orastava merkki paremmasta. Aina ei pelinrakentelumme löytänyt ”kuumaa” laituriamme eli Felinskiä. Kotijoukkueessa oli rohkeampia hyökkääjiä varsinkin erin lopuissa.

Nicholson Me´Ashah, Pölkky:

- Omaan tekemiseen olen tyytyväinen (14, +13). Tasaisuutta joukkueemme suorituksiin kaipaamme lisää, kuitenkin olen onnellinen voitosta.

Tuomas Alatalo, Pölkky:

- Alku oli hankalaa. Onneksi aikaisemmikin näkynyt henkinen vahvuus näkyi myös nyt toisessa ja viidennessä erässä. Julia Vorona (19, +10) sai nyt hyökkäysonnistumisia ja Iide Kivimurto (7, +4) tuli näyttävästi pelaavaan seitsikkoon vaihtopenkiltä.

Parhaat pelajaat:
Pölkky: Olena Prokopenko
LiigaPloki: Courtney Felinski

Pölkky: Prokopenko 28/+15, Vorona 19/+10
LiigaPloki: Courtney Felinski 21/+19, Zonjic Lana 17/+7
Yleisöä: 347,
T 7-6, Ä 9-14, SV 5-10, H% 45-42, VO% 40-45

LähiTapiolan pisteet
3 Prokopenko, Pölkky
2 Vorona, Pölkky
1 Felinski, LiigaPloki

Ottelutilasto

LP Kangasalan avauserä ratkaiseva

Ensimmäisen erän kääntäminen voitoksi näytti olleen ratkaiseva hetki, kun LP Kangasala (5-2) löi vierailleen Oriveden Ponnistuksen (5-2) lauantaina Piekäjärven koululla 3-0 (25-23, 25-19, 25-17).

Pelin aloitusseremoniassa kukitettiin OrPon Hillaelina Hämäläinen, joka pelasi tänään 300. liigapelinsä. Toinen huomioitu oli LP Kangasalan passari Elizabeth Koberstein, joka oli valittu lokakuun tähdistöjoukkueen passariksi.

Peli alkoi ja kotijoukkue piti pientä johtoa aina 9 - 9 – tilanteeseen asti, jonka jälkeen vieraat ottivat kolmen pisteen etumatkan. 10 - 16 tilanteesta kotijoukkue rupesi kirimään vieraiden etumatkaa kiinni ja tasoitti pelin 17 – 17 tilanteessa. OrPo otti ensimmäisen aikalisänsä 14 - 16 tilanteessa. LP tasoitti pelin 17 – 17 tilanteeseen ja OrPo käytti toisen aikalisänsä kotijoukkueen mentyä 18 – 17 johtoon. 20 – 22 kotijoukkueen toinen aikalisä. Ensimmäinen erä meni kotijoukkueelle pistein 25 – 23, kun OrPon Eeva Puukan isku meni eräpallotilanteessa leveäksi.

Toinen erä mentiin pitkään tasaisesti pisteiden tippuessa puolin ja toisin verkkoa. 11 - 8 OrPon aikalisä ei katkaissut Nette Tuomisen loistavaa syöttöputkea. OrPo käytti toisen aikalisänsä heti 13 – 8 tilanteessa, kun emännät vetivät kaulaa. OrPon järjestysvirheestä lähdettiin tekniselle aikalisälle pistein 14 – 8. Kotijoukkue oli parhaimmillaan yhdeksän pistettä johdossa, jota OrPo yritti kuroa umpeen tekemällä useita vaihtoja ja ottamalla niitä takaisin. Toinen erä päätyi lopulta kotijoukkueelle pistein 25 – 19, kun Eeva Puukka löi päin LP:n torjuntaa.

Kolmannen erän alku oli tasaista pisteiden napsimista molemmin puolin. 5 – 5 tilanteen jälkeen LP piti pistejohdon käsissään aina erän loppuun asti. Eivät auttaneet OrPon vaihdot saamaan vieraiden peliä kasaan. Ja lopulta Mercy Moimin hyökkäys meni pitkäksi ja kotijoukkue voitti viimeisen erän pistein 25 – 17 ja samalla koko ottelun 3 - 0.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

- Vastustajalla on takanaan 10 päivän pelitauko. Meillä oli pelituntuma parempi, mutta jalka raskaampi. Ekan erän voitto rentoutti meidän porukan kyllä. Saatiin jollakin tavalla yliote pelistä. OrPo on hyvä joukkue, mutta mikä tahansa joukkue kärsii, kun kaksi parasta pelaajaa saadaan kiinni.

- Olen tyytyväinen Nette Tuomisen vastaanottopeliin tänään. Elizabeth Koberstein ollut kipeänä ja nostan hattua, että taisteli näin. Tiiamari Sievänen parantaa peliään päivä päivältä. Syötettiin liikaa juhlaottelua pelaavalle Hillaelinalle. On vaikeaa, kun pelaaja hallitsee niin isoa aluetta. Hillaelina on Suomen paras libero. Onnittelen lämpimästi pitkää uraa. - OrPo on hyvä joukkue, se on fakta, se on yksi liigan kärkijoukkueista. Tänään kävi näin. Huomenna mennään nöyränä Saloon. Liigassa ei ole yhtään huonoa joukkuetta ja turpiin tulee, jos lähdetään takki auki. Tämä oli meille erittäin tärkeä kolme pistettä sarjan kannalta.

Teemu Oksanen, OrPo:

- Kangasalalaiset pelasivat tasaisen pelin alusta loppuun. Eka erää johdettiin vielä 16-17, ja sitten 22-23, mutta jostain syystä erä kääntyi. Peli-ilme kääntyi meillä epäuskoiseksi ekan erän häviön jälkeen. Ei tahdottu enää uskoa voittamiseen. Kaks erää hävittiin syöttö-vastaanottokisassa. Kaveri sai ässiä ja me syötimme pehmeästi. Isoin ero tänään oli syöttöpelissä. Kaverit pelasivat kahdella pelaajalla näppärän pelin. - OrPolla oli hyvä valmistautuminen henkisesti viime viikon HPK voiton jälkeen. Ilme treeneissä hyvä, mutta yksi vastoinkäyminen tänään ja peli ei enää pysynyt kasassa. Syytä etsitään sitten seuraavaan peliin.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

- Olen hyvällä mielellä tällaisen pelin jälkeen. Eka erä oli pikkuisen tahmeaa. Kun pidettiin oma taso, peli oli omassa kontrollissa. Toisessa erässä oli hyvä johto, mutta sitten alkoi liikaa hiipimään hyvänolon tunne päähän ja Orpo pääsi kirimään lähelle. Meillä oli tasaisen varma suoritus tänään.

- Viime keskiviikon jälkeen jäi henkisesti hyvä olo ja hyvä fiilis ja energia. Mutta tämä oli viikon sisään kolmas peli ja keskiviikko oli rankka. Oli oma hommansa, että sai kropan toimimaan ja pelivireen päälle.

Hillaelina Hämäläinen, OrPo:

- Eka erä lähti ihan ok, mutta jossain vaiheessa lopetettiin pelaaminen. Kangasalla oli nopea passitempo, siihen ei päästy kiinni ja puolustus oli pihalla. Toisessa ja kolmannessa erässä ei oikein ollut peli-ilmettä, kuin olisi lopetettu pelaaminen ekan erän jälkeen.

- Kangasala vähän pilasi julhat, mutta nyt on olo yllättävän paljon kuin 16-vuotiaalla. Äkkiä on mennyt aika – 300 pelin kanssa! Ja Ismon kehut Suomen parhaasta liberosta olivat imartelevia.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin
LP Kangasala Shelby Dalton
OrPo Hillaelina Hämäläinen

LP Mayfield 18/+9, Dalton 16/+11, Tuominen 6/+1
OrPo English 9/-1, Karhu 8/+2, Moim 8/-2
Yleisöä 410

LähiTapiolan pisteet
3 Dalton LP
2 Mayfield LP
1 Sievänen LP

Ottelutilasto

  Takaisin