Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula otti tärkeän voiton - LiigaPloki murskaili OrPon runkosarjan unelmaa

18.02.2018

Naisten liigasunnuntaina nähtiin kaksi runkosarjasijoitusten osalta tärkeää kamppailua. LP-Vampula otti ison askeleen pudotuspeleihin voitollaa WoVo Rovaniemestä, jolle taas liigakarsinnat tulivat yhä lähemmäksi realismia. LiigaPloki puolestaan teki OrPon runkosarjan voittamisen jo lähes mahdottomaksi.

OrPon tappio musersi sen toiveita runkosarjan voitosta. Liigakärjessä on nyt HPK (50), jolla on kaksi peliä runkosarjassa jäljellä, neljän pelin LP Viesti on siitä pisteen pässä, kolmen pelin OrPo kuuden pisteen päässä ja samoin kahden pelin Pölkky Kuusamo.

Nämä pelit kärkijoukkueilla on jäljellä:
HPK (50 pistettä, 18 voittoa) - Jymy (K), LiigaPloki (K)
LP Viesti (49 p, 17 v) - LiigaPloki (K), LiigaPloki (K), OrPo (V), Pölkky (V)
OrPo (44 p, 15 v) - LP Kangasala (K), LP Viesti (K), WoVo (V)
Pöllky (44 p, 14 v) - LP-Vampula (K), LP Viesti (K)



LiigaPloki löi OrPon 3-1 (25-22,25-27,25-15, 25-23) ja varmisteli runkosarjan viidettä sijaa. 

Avauserässä OrPo karkasi 9-4 johtoon, mutta karkumatka lopahti LiigaPlokin löydettyä oman tasonsa. Teknisellä Orivesi johti enää 14-13. Lopussa kotijoukkue oli terävämpi Canace Finleyn ja Meredith Hardyn vahvoilla hyökkäyksillä.
Toisessa erässä OrPon hakkuri Franncyle Lemos jäi vaihtopenkille hoidattamaan kättänsä. Tilalle tullut Jessica Kosonen piristi joukkueen peliä. Jessican tehokas hyökkäyspeli (9/+7)käänsi erän lopun OrPolle 27-25.

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut LiigaPloki. Joukkueen vastaanotto toimi hyvin. Varsinkin Emilia Käännän tasaisen varma vastaanotto peli auttoi passari Suzanne Horneria jakelemaan passeja monipuolisen tehokkaasti. Hakkuri Finley hoiti kolmen metrin hyökkäykset Oriveden kenttään kovilla tehoilla. LiigaPloki voitti selkeästi erän 25-15.

Neljännessä erässä oli jo pudotuspelitunnelmaa. Oriveden pelaajien onnentuuletukset ja omat näkemykset tuomareiden toiminnasta aiheuttivat punaiset kortit OrPon Reetta Väisäselle sekä Olga Vergidoulle. Erän alku oli Oriveden juhlaa, se johti jo 6-2, mutta Ploki tuli takaa ohi. Teknisellä LiigaPloki oli jo siirtynyt 14-13 johtoon, pitäen sen loppuun saakka.

Ottelu oli ajoittain yleisöön menevää lentopalloa. Molemmat joukkueet pelasivat jo hyvää pudotuspelejä valmistavaa peliä.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Tyyväinen pitää olla aina voiton jälkeen. Tämä oli hyvää harjoitusta voittamisesta pudotuspelejä varten. Toisessa erän loppu sössittiin, mutta kolmanteen erään tulimme hyvällä asenteella mukaan. Canace Finley oli tänään liekeissä .Emilia Käännän onnistuminen antaa uusi mahdollisuuksia jatkoa ajatellen.

Apostolos Oikonomou, OrPo:

- Onnittelut voitosta LiigaPlokille, meillä oli hyvä taistelu tänään. Tuomarit epäonnistuivat tänään neljännessä erässä. He ottivat pääroolin pelaajien sijasta. Runkosarjan sijoitus ei ole tärkein, tärkeämpi on se, että pelaajat ovat kunnossa pudotuspeleissä.

Emilia Kääntä, LiigaPloki:

- Tosi kiva oli pelata tänään. Meillä oli parempi keskittyminen kuin eilisessä Kangasalan pelissä. Helppoja virheitä tuli vähän.

Jessica Kosonen, OrPo:

- Tänään oli hyvä taistelu, vastaanottomme ja torjunta-puolustuspelissä hävisimme Plokille, muuten oli tasaista taistelua. Vaihtopelaajat onnistuivat myös hyvin.



Palkitut : LiigaPloki, Canace Finley , OrPo Jessica Kosonen
Otteluisäntä: Pihtiputaan yrittäjät

LähiTapiolan pisteet
3 Finley LiigaPloki
2 Reid LiigaPloki
1 Horner LiigaPloki

LiigaPloki - Oriveden Ponnistus 3-1
25-22, 25-27, 25-15, 25-23
LiigaPloki: Finley 25/+21,Hardy 20/+17,Reid 17/+11
Oriveden Ponnistus: Lepistö 16/+15,Kosonen 16/+3,Batista 11/+2
Katsojia: 280

Ottelutilasto

LP-Vampula otti ison askeleen pudotuspeleihin ja sysäsi WoVon kohti karsintoja

LP-Vampula paransi asemiaan pudotuspeleihin 3-2 voitolla Wovosta
Leijonankidassa oli kannustusjoukot virittäytyneet auttamaan kotijoukkuetta minkä pystyivät. Kannustus kesti läpi koko ottelun, eikä laantunut edes neljännen erän kompuroinnissa. Varsinaista vuoristorataa ollut ottelu venyi viiteen erään ja päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon erin 3-2 (18-25, 25-22, 25-10, 12-25, 15-11).

Otteluisäntänä toiminut Kiviniitty palkitsi kotijoukkueen parhaana Naryanan ja vieraista Viivi Pyhäjärven.

Ensimmäinen erä oli melkoista virheilyä molemmilta joukkueilta, eikä lentopallon viihdearvo ollut kovinkaan korkealla. Vierailijat nousivat, erityisesti Klimovan hyvien suoritusten myötä selkeään erävoittoon. Toisen erän työvoitto kirjattiin kotijoukkueelle, vaikkei peli vieläkään hyvälle tasolle noussut. Kolmannen erän alussa Vampula oli juuri sellainen kuin pitikin olla, eli syötti Wovon vastaanoton hajalle ja hyökkäsi puolustuspallot varmasti vastustajan lattiaan. Kolmas erä päättyikin kotijoukkeen murskavoittoon 25-10 ja Veda Mansikkaviita sai erään kymmenen pisteen verran syöttää yhteen putkeen.

Vampula ei kuitenkaan pystynyt pitämään tasoaan enää neljänteen, vaan roolit vaihtuivat ja erä vieraille lähes yhtä murskaavasti 12-25. Viides erä oli jo karkaamassa Rovaniemeläisten suuntaan, mutta erän loppu oli kuitenkin Huittisten ja voiton myötä tärkeääkin tärkeämmät sarjapisteet LP-Vampulalle.

LP-Vampula ja Wovo Rovaniemi taistelevat keskenään viimeisestä pudotuspelipaikasta ja voiton myötä Vampula nousi 12:sta pisteeseen, kun taas Rovaniemellä on 6 sarjapistettä.

Molemmilla joukkueilla on vielä kolme runkosarjaottelua jäljellä, joista yksi on keskinäinen ja se pelataan tulevana sunnuntaina Rovaniemellä. Sitä ennen Huittislaiset kohtaavat Pölkky Kuusamon ja runkosarja päättyy 4.3. Nurmoa vastaan pelattavaan otteluun.

Veda Mansikkaviita, LP-Vampula Huittinen:

- Melkoista vuoristorataa ottelu oli ja vaikka yritimme pitää ottelun tärkeyden pois mielestä vaikutti se kuitenkin takaraivossa. Ylpeä olen joukkueen henkisen kantin pitävyydestä viimeisessä erässä, missä nousimme usean pisteen takaa-ajoasemasta voittoon. Tosi tärkeät pisteet meille.

Teemu Mäkikyrö, Wovo:

- Olemme olleet selkeässä nousukiidossa viimeisen kuukauden ja se on näkynyt myös tuloksissa. Vielä ei pelimme kuitenkaan riittänyt ainakaan vieraissa Vampulan kaatoon, mutta niin kauan taistellaan kuin pudotuspeleihin on teoreettinenkin mahdollisuus olemassa. Ensi sunnuntaina pelataan taas vastakkain ja siitä lähdemme hakemaan kolmea pistettä.

Arttu Keränen, LP-Vampula:

- Emme päässeet kovin korkealle tasolle, vaan liikaa oli epäselvyyksiä ja tehtiin turhia virheitä. Pisteisiin pitää olla tyytyväinen. Vuoristirataa oli, niin kuin Veda ja Teemukin jo totesi. Tällä kaudella ei ole ehtinyt voittoihin kyllästymään.

LähiTapiolan pisteet
3 Ferreira LP Vampula
2 Klimova WoVo
1 Porsanger LP Vampula

LP-Vampula - WoVo Rovaniemi 3-2
18-25, 25-22, 25-10, 12-25, 15-11
LP-Vampula: Ferr 18/+10,Blomgren 17/+12,Hujanen 8/+-3
WoVo Rovaniemi: Pyhäjärvi 17/+1,Klimova 14/+8,Rantanen 14/+2
Katsojia: 297

Ottelutilasto

Kuvat:
Jari Kotka / LiigaPloki
Antti Kaskinen / LP-Vampula

  Takaisin