LP Viesti käynnisteli hetken konettaan

25.03.2015

Naisten lentopallon Mestaruusliigan finaalisarja käynnistyi keskiviikkona mielenkiintoisesti, kun haastajana taistoon lähetynyt LP Kangasala vei avauserän Salohallissa 20-25. Tämän jälkeen kuuden edelliskevään mestari sai kuitekin koneensa käyntiin ja eteni voittoon erin 3-1 (20-25, 25-13, 25-14, 25-13).

Joukkueiden hyökkäystehoissa oli melkoinen ero, kun kotijoukkue takoi lopulta 48% tehoilla ja LP Kangasala 29%. Anu Ennok kantoi suuren vastuun kotijoukkueen vastaanottopelissä erinomaisesti (38 vastaanottoa), Lena Lymareva teki 22/+16 ja Kaisa Jokinen keskellä 14/+11 79% hyökkäystehoin.

Vieraiden ykkönen oli hakkuri Chantale Riddle (13/+9).

Tuomas Alatalo, LP Kangasala:

- Vahvaa tekemistä salolaisilta kolme vimeistä erää. Meidän pitäisi päästä edelle syöttö-vastaanottopelissä, se helpottaisi meidän pelaamista. Täytyy nostaa Anu Ennokille hattua, että vastaanotto kesti tänään hyvin. Kun LP Viestin syöttöpeli alkoi toimia, niin meidän hyökkäyspeli alkoi sakkaamaan. Siinä näkyi Viestin kova rutiini ja kokemus.

Kari Raatikainen, LP Viesti:

- Hengessä tapahtui tänään suuri muutos alun jälkeen. Totta kai alku oli herätys: meillä on nyt vastassa joukkue, joka pelaa parhaimmillaan erittäin loistavaa lentopalloa joukkueena. Meidän täytyy pystyä pelaamaan meidän erittäin hyvällä tasolla, jotta pystymme heidät voittamaan. Uskon että tämä vähän herätti pelaajia sekä valmennusta.

LP Kangasala sai finaalisarjaan mainion startin rohkealla hyökkäyspelilään. Se vei erää pitkin matkaa ja repäisi voittoon riittäneen eron erän puolessa välissä. LP Kangasala teki avauserään vain kaksi hyökkäysvirhettä, LP Viesti peräti kahdeksan. Vieraiden hakkuri Chantale Riddle keräsi tehot 7/+6, kun taas kotijoukkueen yleispelaajilla Anu Ennokilla ja Lena Lymarevalla oli pallon tappaminen vaikeaa: hyökkäysprosentti vain 25 peräti viidellä virheellä ryhditettynä. Erä LP Kangasalle 20-25.

LP Kangasala aloitti toisenkin erän vahvasti, mutta LP Viesti sai peliään paremmin raiteilleen ja siirtyi 10-7 -johtoon mm. Lena Lymarevan kahdella torjunnalla. Kotijoukkueen peli parani pitkin erää virheiden karistessa ja erä lopulta 25-13.

Kolmannen erän alku oli murskaava. LP Viesti eteni jo 13-3 -johtoon ennenkuin LP Kangasala sai tehtyä seuraavalla pallolla toisen oman pisteensä Chantale Riddlen hyökkäyksellä. Erä LP Viestille 25-14.

LP Viestin passari Viktoriia Tuchashvilin syöttövuoro vei heti kättelyssä LP Kangasalan mahdollisuudet neljännessä erässä. LP Kangasala sai erän avauspisteensä vasta yhdeksännessä pallossa ja taistelu oli periaatteessa ohi.

Alan miesten palkinto meni Viktoriia Tuchashvilille. Joukkueiden parhaina palkittiin kotijoukkueesta Kaisa Jokinen ja vieraista Chantale Riddle.

Finaalisarja jatkuu lauantaina ja sunnuntaina Kangasalla. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.