Seuraa meitä somessa:

LP Viesti lähtee mukaan Mestarien liigaan

24.05.2017

Lentopallon naisten Suomen mestari LP Viesti Salosta lähtee mukaan kauden 2017-18 Mestarien liigaan.

Seuran johtokunta teki asiassa yksimielisen päätök- sen alkuviikolla. Mestarien liiga on Euroopan Lentopalloliiton CEV:n korkein cup- kilpailu, johon ovat oikeutettuja osallistumaan CEV:n jäsenmaiden kansalliset mestarit. LP Viesti pelaa totuttuun tapaan Mestarien liigassa LP SALO -nimellä.

LP Viesti / LP SALO oli mukana jo Mestarien liigassa kaudella 2014–15. Tuolloin seura pääsi anomansa villin kortin kautta kilpailun lohkovaiheeseen. LP SALO si- joittui omassa alkulohkossaan neljänneksi ilman otteluvoittoja. Alkulohkon voitti Moskovan Dynamo, RUS (koko kilpailun loppusijoitus 5.), toiseksi sijoittui Busto Arsizio, ITA (loppusijoitus 2.) ja kolmanneksi Dresdner, GER (loppusijoitus 8.). LP SALO otti kahdella 2–3 -tappiolla alkulohkossa 2 sarjapistettä Dresdneriä ja Busto Arsiziota vastaan.

Mestarien liigassa 2018 (kilpailun virallinen nimi on 2018 CEV Volleyball Cham- pions League – Women) LP SALO päässee suoraan toiselle kierrokselle kuten HPK Hämeenlinna viime kauden vastaavassa kilpailussa. Voittamalla toisen ja kol- mannen kierroksen vastustajan joukkueelle avautuisi paikka lohkovaiheeseen. Tappio näillä kierroksilla veisi seuraavalle cup-tasolle eli CEV cupiin.

– Päätöstä Mestarien liigaan osallistumisesta helpotti se, että TV-vaatimukset ovat taloudellisesti hiukan paremmat kuin ennen ja se helpottaa seurojen lähte- mistä mukaan. Viime kerrasta oli hyvät kokemukset urheilullisesti ja myös yhteis- työkumppanit olivat erittäin tyytyväisiä kaudella 2014–15 kun olimme mukana Mestarien liigassa. Toivottavasti myös tällä kertaa he lähtevät hyvin mukaan, kun LP SALO pelaa maailman kovimmassa lentopallosarjassa. Tavoitteet eurokentillä päätetään myöhemmin joukkueen kanssa kun tiedetään arvonnan tulokset, ker- too LP Viestin urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen.

Alkukierrosten ohjelma arvotaan Luxemburgissa 14.6.2017.

  Takaisin