Seuraa meitä somessa:

LP Viesti nipisti HPK:n putket poikki

17.01.2018

LP Viesti aiheutti HPK:lle kauden ensimmäisen tappion kotimaan kentillä sitten lokakuun, kun se kiri keskiviikkona voittoon Elenia Areenalla erin 2-3.

Tappio oli kotijoukkueelle kauden ensimmäinen viidessä erässä: se oli voittanut kaikki viisi aiempaa liigassa pelattua viisieräistä. Samalla katkesi HPK:n komea 17 kotimaan ottelun voittoputki.

HPK nousi pisteen saaliillaan liigakärkeen tasapisteissä ohi kaksi peliä vähemmän voittaneesta Pölkky Kuusamon. LP Viesti on kaksikosta pisteen päässä kaksi peliä vähemmän pelanneena. LP Viestillä on mahdollisuus nousta liigakärkeen lauantaina, kun se kohtaa päivän ainoassa ottelussa neljäntenä vain viiden pisteen päässä kärjestä olevan Oriveden Ponnistuksen.

Ottelussa nähtiin uusi liigapelaaja, kun LP Viesti marssitti avaukseen 16-vuotiaan yleispelaajan Netta Laaksosen. Laaksonen teki illan kuluessa kuusi pistettäkin ja esiiintyi ennakkoluulottomasti aina loppuhetkilläkin asti.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Nyt ottaa kyllä päähän. Hävisimme ottelun käytännössä neljännessä erässä. Viesti syötti silloin hyvin ja hyödynsi heikkoja kohtiamme. Olemme henkisesti väsyneitä tällä hetkellä, ja lähestyminen otteluun oli enemmän varautunut kuin aggressiivinen. Ne asiat varmasti vaikuttivat. Näin ei pitäisi käydä yhdessäkään ottelussa, mutta pitkässä juoksussa tällaisia pelejä vain tulee.

- Laaksonen pelasi hyvän ensimmäisen ottelun. Hän pystyi käyttämään torjuntaamme hyväkseen jatkuvasti. Meidän pitää ennen sunnuntaita korjata ensinnäkin vastaanottomme. Se on luultavasti sekä henkinen että tekninen ongelma, koska henkisesti väsyneenä tuntee itsensä heikommaksi.

HPK-libero Saana Koljonen:

- Erittäin huono maku jäi. Peli oli kamalatasoinen. Tässä ei kyllä kohdannut kaksi kärkijoukkuetta. Väsymystä on, mutta sekin ratkaisee, kuka pystyy pelaamaan myös väsyneenä parhaiten. Tänään ei ollut oikein pääkään mukana. Tuntui että pää ja kroppa jäivät molemmat jonnekin viime viikolla.

- Nuori Laaksonen syötti hyvin, mutta ihan samanlainen hän oli kuin kaikki muutkin. Tänään käsi vapisi vastaanotossa vähän liikaa. Minun mielestäni ilman rajatuomareita meni ihan ok. Ei ollut kuin muutama epäselvä tilanne. Farssin ainekset olisivat olleet kasassa, mutta tänään ei ollut sen suurempia ongelmia. Emme voi syyttää rajatuomareiden puutettakaan.

LP Viesti-päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

- Luulen, että me pelasimme lähempänä tämänhetkistä tasoamme. Oikeastaan yhtä syöttövuoroa lukuun ottamatta olen peliimme todella tyytyväinen. Kolmannessa erässä siinä yhdessä syöttövuorossa pehmenimme kyllä aivan täysin (Karhu 15–14 -> 21–14). Olin jo neljännen erän jälkeen tyytyväinen taisteluun.

- Tiesimme, että tämä on hyvä paikka voittaa HPK Suomen cupin, Venäjän ja Pihtiputaan reissujen jälkeen. Ehkä meidänkin pelissämme alkaa näkyä, että olemme olleet jo kuukauden ilman Ronjaa ja kaksi ilman Eevaa, eikä Dudalla ole vielä suurta roolia ja olemme tottuneet pelaamaan näillä pelaajilla.

- Mielestäni tuomarit pärjäsivät aika hyvin, vaikka peli oli vaikea. Varmasti tuli virheitä, mutta en tiedä olisivatko rajatuomareiden tuomiot olleet erilaisia.

LP Viesti-yleispelaaja Noora Kosonen:

- Oli mukava pelata tiukkaa peliä, josta sain itsekin lisää itseluottamusta, koska pystyimme voittamaan HPK:n heidän kotonaan. Olihan siinä aika paljon virheitä ja helppojen pallojen mokailua, mutta peli oli myös aika taistelua, kun molemmat kaivoivat paljon palloja. Viides erä oli aika toisinto edellisestä ottelustamme Hämeenlinnassa. Syöttömme oli kova, kuten HPK:lla viimeksi. Saimme myös lopussa muutaman sellaisen puolustuksen, mitä emme saaneet aiemmin pelissä. Siihen varmasti ratkesi aika paljon. Aluksi vähän testailin HPK:n torjuntaa ja kyllähän se piti. Sain kuitenkin hyökkäyspelin hyvin kulkemaan sitten. Vastaanottokin tuntui ihan hyvältä.

LähiTapiolan pisteet
3 Kosonen LP Viesti
2 Czakan LP Viesti
1 Öhman HPK

HPK - LP Viesti 2-3
25-22, 21-25, 25-19, 22-25, 6-15
HPK: Öhman 14/+12,Karhu 14/+5,Kokkonen 14/+-1
LP Viesti: Laak 19/+6,Kosonen 18/+11,Czakan 13/+11
Katsojia: 376

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK

  Takaisin