Seuraa meitä somessa:

LP Viesti saa sisaruskaksikon riveihinsä

21.07.2017

LP Viesti on tehnyt pelaajasopimukset sisaruskaksikon Ronja ja Roosa Heikkiniemi kanssa. Ronjalle sopimus on jatkosopimus, Roosa tulee uutena pelaajana LP Viestiin. Kumpikin on Salon Viestin kasvatti.

Nyt tehtyjen ja julkaistujen sopimusten jälkeen hallitsevalla Suomen liigamestarilla ja Suomen cupin mestarilla on kaikkiaan 13 pelaajasopimusta kaudelle 2017-18.

Ronja Heikkiniemellä oli ajatuksena hakea pelipaikkaa ulkomailta, mutta lopulta ratkaisu kääntyi kasvattajaseuran kotikaupungin joukkueeseen. LP Viestihän on Ronjalle tuttu, hän aloittaa nyt neljännen kautensa seurassa.

Nuoresta iästään, 18 vuotta, huolimatta ”Rone” kuuluu jo LP Viestin keskikastiin liigakokemuksensa perusteella, takana on 103 pääsarjapeliä. Yleispelaaja Ronja Heikkiniemi oli mukana Suomen maajoukkueessa, joka heinäkuussa voitti Euroopan Liigan hopeaa. Kaikkiaan kesän maaotteluiden jälkeen 182-senttisellä ”Ronella” on takanaan jo 29 aikuisten maaottelua.

Roosa Heikkiniemellekään Mestaruusliiga ei ole vieras, hän pelasi Kuortaneen joukkueessa viime kaudella 17 liigaottelua. Kahdella aiemmalla kaudella hän pelasi (juniorisarjojen ohella) Salon Viestin 1-sarjajoukkueessa.

Yleispelaaja Roosa Heikkiniemen palkintokaapissa on jo mm. 4 juniorina saavutettua SM-kultaa sekä junioreiden beach-volleyn SM-kulta. Myös kansainväliset kentät ovat tulleet 16-vuotiaalle Roosalle jo tutuiksi.

LP Viestin päävalmentajan ja urheilutoimenjohtajan Tomi Lemminkäisen kommentit sopimuksista:

– Ronjan jatkosopimus on tärkeä juttu joukkueelle. Viime kaudella Rone sai jo paljon vastuuta ja oli selkeä seitsikkopelaaja. Ensi kaudellakin rooli on varmasti iso ja uskon, että Rone tulee olemaan liigan parhaimpia yleispelaajia. Tärkeää on myös se, että viime kauden vastaanottokolmikko Hillaelina Mäntylä, Noora Kosonen ja Rone jatkavat kaikki joukkueessa.

– Roosa Heikkiniemi harjoitteli jo viime kesänä meidän kanssa ja palaa yhden Kuortane-vuoden jälkeen takaisin Saloon. Peliminuutteja tulee varmasti jonkun verran LP Viestissä, mutta yhteistyö Salon Viestin kanssa mahdollistaa pelaamisen 1-sarjassa ja junioreissa.

– Joukkue on nyt näillä näkymin valmiina ja aktiivisesti ei haeta lisää pelaajia, mutta ainahan tilanteet voivat muuttua. Joukkue on nuori (keski-ikä 22,6 v.), mutta kokemusta on kuitenkin riittävästi joten hyvä kokonaisuus on kasassa, sanoo Lemminkäinen

LP Viestin joukkueen keskiarvot: keskipituus 180,6 cm, keski-ikä 22,6 v., keskimäärin 109,8 liigaottelua per pelaaja. HUOM! Kertu Laakin (EST) pääsarjaotteluita, 136 kpl, ei ole laskettu mukaan keskiarvoon.

Roosa Heikkiniemi
yleispelaaja, 174 cm, 16 v. (s. 30.12.2000, Salo)
kasvattajaseura Salon Viesti
pelaajaura tiivistettynä:
* aloitti lentopallon jo 5-vuotiaana
* pääsarjassa alkamassa 2. sarjakausi
* pelattuna 17 Mestaruusliigan ottelua
* 1. pääsarjaottelu: 8.11.2016 Pölkky Kuusamo - Kuortane
* aiemmin pelannut juniorisarjoja
* useita edustuksia juniorimaajoukkueissa
pelaajaura kausittain, valmentaja:
* ennen vuotta 2014: juniorisarjoja
* 2014 – 2015 Salon Viesti, 1-sarja, Sami Heikkiniemi
* 2015 – 2016 Salon Viesti, 1-sarja, Sami Heikkiniemi
* 2016 – 2017 Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue, Mestaruusliiga ja 1-sarja, Tapio Kangasniemi
saavutuksia:
* juniorien SM-kultaa 4, SM-hopeaa 3, SM-pronssia 1 kpl
* junioreiden beach-volleyn SM-kulta
* nuorten maajoukkue omassa ikäluokassa:
– EM-karsinnat
– Nevza-mestaruudet 2 kpl
– kansainvälisiä turnauksia ja harjoituspelejä



  Takaisin