LP Viesti voiton päähän välieräpaikasta

10.03.2018

Naisten runkosarjan voittanut LP Viesti eteni lauantaina voiton päähän välieräpaikasta, kun se kukisti LP-Vampulan poikkeuksellisesti Oripäässä pelatussa toisessa puolivälierässä 0-3 (25-27, 10-25, 20-25).

Avauserässä LP-Vampula nousi 21-24 -numeroista neljällä perättäisellä pisteellä aina eräpallotilanteeseen, mutta kolme perättäistä Noora Kososen onnistumiseen päättynyttä hyökkäystä käänsi erän takaisin hallitseville mestareille 25-27.

Toinen erä oli täysin vieraiden, mutta kolmannessa kotijoukkue johti erän alkupuolikkaalla parhaillaan kolmellakin pisteellä (13-10). Tästä salolaisten hyökkäystehot löysivät taas raiteilleen ja Kosonen pääsi päättämään ottelun 20-25.

LP-Vampulan ykkönen oli kuusi torjuntaa ottanut ja 13/+12 tehnyt Katja Metsäkoivu. Sen sijaan laitapelaajat Elli-Noora Hiltunen ja Nayara Ferreira jäivät pahasti miinukselle (yhteensä 11/-11).

LP Viestin hakkuri Kertu Laak (14/+11) hyökkäsi 67% tehoilla ja seitsikkoon palannut Dubravka Rakic (12/+11) keskeltä 75%. Noora Kosonen (17/+10) oli joukkueen paras pistenainen. Liberona nähtiin perjantaina loukkaantuneen Hillaelina Hämäläisen sijaan Roosa Heikkiniemi.

Joukkueiden parhaina palkittiin kotijoukkueesta Katja Metsäkoivu ja Kertu Laak vieraista.

LP-Vampulan valmentajana ottelussa toimi avauspelin tapaan Juha Lantto. Satakunnan Kansa kerttoo valmentajavaihdoksen taustoista TÄSSÄ

Juha Lantto, LP-Vampula:

- Pelasimme paremmin kuin eilen, mutta LP Viesti on vain kova ryhmä. Varsinkin suomalaispelaajat pelasivat ylärajoilla. Syötössä jäätiin jälkeen ratkaisevasti. Olen erittäin tyytyväinen joukkueeseen ja pelaajat antoivat kaikkensa, mutta ei vain riittänyt.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Eilen oli tasaisempi esitys, mutta tänään oltiin todella kovia silloin kuin piti olla. Kulunut lause tältä kaudelta, mutta tänään todellakin oli laaki ja vainaa... Kertulla todella kova hyökkäyspeli. Hallissa mahtava tunnelma ja siitä kiitokset molempien joukkueiden faneille. Jälleen hyvä torjuntapeli (15kpl) ja myös syöttö toimi hyvin. Hyökkäyspeli oli kovaa eiliseen verrattuna (50%) ja etenkin puolustuksen jälkeinen hyökkäys (52%). Siinä oli ratkaiseva ero vastustajaan.

Katja Metsäkoivu, LP-Vampula:

- Hyvä taistelu joukkueelta ja harmittaa kun ei voitettu. Parannettiin eilisestä ja varsinkin ensimmäisessä erässä oli pienestä kiinni kumpi voittaa. Keskiviikkona lähdetään taistelemaan voitosta.

Kertu Laak, LP Viesti:

- Tänään ehkä ei ihan päästy samalle tasolle kuin eilen mutta tunnetta oli tänään enemmän ja hyvä tunnelma hallissa. Tärkeä voitto ja hyvä jatkaa keskiviikkona. Nuoret liberot onnistuivat hyvin.

LP-Vampula - LP Viesti 0-3
25-27, 10-25, 20-25
LP-Vampula: Metsäkoivu 13/+12,Blomgren 13/+7,Hiltunen 8/+-2
LP Viesti: Kosonen 17/+10,Laak 14/+11,Rakic 12/+11
Katsojia: 310

Otteluvoitot 2-0 LP Viestille. Kolmas ottelu Salossa keskiviikkona 14.3. klo 18:30.