LP Viestille Mestarien liigassa bulgarialaisvastustaja

14.06.2017

LP Salon nimellä naisten lentopallon Eurocupeja pelaavan LP Viestin vastustaja 2. kierroksella on bulgarialainen VC Maritza Plovdiv.

Otteluparin ensimmäinen ottelu käydään Bulgariassa 17.-21-10. välisenä aikana ja toinen Salossa. Maritza Plovdiv voitti viime kaudella maansa mestaruuden häviämättä yhtään ottelua, mutta cupfinaalissa se kärsi tappion Levski Sofialle.

Viime vuoden Mestarien liigassa Plovidiv voitti 1. kierroksella albanialaisen KV Drita Gjilanin kaksi kertaa 3-0, mutta hävisi toisella lopulta pronssia saavuttanelle turkkilaiselle Eczacibasille samoin numeroin saaden keskimäärin 16 pistettä erää kohden. Tästä bulgarialaisjoukkue jatkoi CEV Cupiin, jossa se hävisi vieraissa hopealle lopulta sijoittuneelle italialaiselle Busto Arsiziolle 1-3 ja voitti sen kotonaan 3-2. Jatkopaikkaan tulokset eivät riittäneet.

Plovdiv on osallistunut Eurocupeihin neljä kertaa: 1994 CEV Cupiin, 2011 Challenge Cupiin, 2016 CEV Cupiin ja viime kaudella siis Mestarien liigaan.

Bulgaria on Euroopan rankingissa sijalla 10. ja Suomi sijalla 24.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli varsin tyytyväinen arvontaan.

- Tyytyväisiä ollaan. Hyvä, että saamme uusia joukkueita vastaan uusista maista. Tavoitteena on mennä jatkoon. Hyvä myös, että saadaan ratkaiseva toinen peli kotiin Salohalliin. Vastustajasta nyt ei vielä pysty sanomaan paljoakaan. Perinteisesti joukkueissa tuolla suunnalla on nuoria paikallisia pelaajia. Olisi voinut tulla helpompikin vastustaja, mutta myös paljon kovempia.

Otteluparin voittaja kohtaa 3. kierroksella Venäjän viime kauden pronssijoukkueen Yenisei Krasnoyarskin.

  Takaisin