Seuraa meitä somessa:

LP Viestin runko alkaa hahmottua – Gokhshtein lopettaa, Tuchashvili jatkaa

25.04.2017

Lentopallon tuplamestari LP Viesti kokoaa jo joukkojaan uuteen kauteen. Suomen Cupin sekä suomenmestaruuden voittanut sikermä uudistuu, sillä verkolle on nousemassa uusia pelaajia, mutta toisaalta osa runkopelaajista myös poistuu.

Suorastaan täydellisen paluukauden pelannut passari Viktoriia Tuchashvili jatkaa joukkueessa 1+1 –vuotisella sopimuksella.

Samoin joukkueessa jatkaa yleispelaaja Iida Murto. Hän on saavutti päättyneellä kaudella Ruotsin liigan Örebrossa pronssia, ja palaa siis ensi kaudeksi Saloon. Hänen 4-vuotisessa sopimuksessaan oli pykälä, joka antoi mahdollisuuden pelata yhden kauden ajan ulkomailla.

- Hienoa, että LP Viesti haki ”pojan” (mestaruussarjan pokaalin) takaisin kotiin. Palaan yhden vuoden jälkeen Saloon innoissani. Tiedän kyllä mitä odottaa. Ruotsissa sain paljon vastuuta, ja olin yksi kuusikkopelaajista. Kehityin mielestäni jokaisella osa-alueella. Ja vaikka LP Viestissä treenattiin kovaa, niin kyllä se itse peli kuitenkin eniten minua kehitti, paluumuuttaja Murto sanoo.

LP Viestin kullankimalteisessa keväässä loistanut keskipelaaja Nadezhda Gokhshtein sen sijaan lopettaa pitkän uransa.

- Haluan kiittää koko joukkuetta hienojen tunteiden saavuttamisesta. Kiitokset Tomille, että uskoi minuun. Kiitokset myös uskollisille faneillemme, Villelle ammattimaisesta työstä fysiikan ja kuntomme eteen. Kauden aikana minulta kysyttiin millainen joukkue LP Viesti on. Vastasin, että kuin juna. Finaaleissa olimme kuin pikajuna, jota ei vain voinut pysäyttää. Haluaisin toisaalta jatkaa pelaamista, mutta ymmärrän, että nyt on aika antaa enemmän perheelleni, ”Nadja” Gokhshtein perustelee.

Päättyneellä kaudella mestarijoukkueen kapteenina toiminut Pauliina Vilponen keskittyy kesän ajan siviilityöhönsä juristina, ja tekee päätöksiä uransa jatkumisesta myöhemmin. LP Viesti ei tällä hetkellä neuvottele hänen kanssaan.

- Viki (Tuchashvili) palasi äitiyslomalta, ja ihan nollista lähdettiin syksyllä liikkeelle. Hän palasi nopeasti takaisin tasolleen, ja loppukaudesta hän oli liigan paras passari. Iida on saanut paljon peliaikaa Ruotsissa. On mielenkiintoista nähdä miten hän on kehittynyt. Nadja (Gokhshtein) mietti lopettamista jo viime keväänä. Tiesin hänen potentiaalinsa, ja nyt hän pelasi huikean kauden. Pake (Vilponen) oli aivan loistava kapteeni, ja oli pudotuspeleissä todella vahva. Hän pelasi hyvän kauden vaikka opiskeli samalla koko ajan, sanoo LP Viestin päävalmentaja ja urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen.

LP Viesti kertoo lisää pelaajasopimusuutisia torstaina 27.4. Lemminkäisen mukaan silloin julkistetaan useampiakin sopimuksia.

  Takaisin