Maajoukkuepelaajat Kosonen ja Mäntylä jatkavat LP Viestissä

17.05.2017

Vastikään Suomen naisten lentopallomaajoukkueen MM-karsintaryhmäänkin valitut yleispelaaja Noora Kosonen ja libero Hillaelina Mäntylä ovat tehneet yhden vuoden jatkosopimuksen LP Viestin kanssa.

Mäntylälle tuleva kausi on Salossa jo kahdeksas, Kososellekin seitsemäs. Suomen mestarilla ja Suomen cupin mestarilla LP Viestillä on nyt valmiina 11 pelaajasopimusta ensi kaudelle.

- Hyvällä mielellä jatketaan. Olen viihtynyt Salossa ja täällä on ollut kiva pelata. Ei ollut vaikea päätös jatkaa täällä. Vähän oli ulkomaatkin mielessä, mutta jatkan ainakin vielä yhden vuoden täällä. Hyvältä maistuu joukkue, siellä on uusia ja tuttuja pelaajia, Noora Kosonen sanoo.

- Itselleni tämä oli helppo päätös. Minulla on vielä vuosi koulua jäljellä, ja hoidetaan se nyt tämän vuoden aikana alta pois. Hyvä että joukkueen vaihtuvuus on aika pientä. Kroppa on pysynyt kunnossa eikä ole ollut mitään vaivojakaan, Hillaelina Mäntylä sanoo.

- Noora ja Hiltsu ovat sellaisia pelaajia, että tottakai halusin heidän jatkavan meillä. Aikamoinen määrä mestaruuksia heillä, ja he ovat voittavia pelaajia. Kesätreenit aloitetaan ensi maanantaina ja jatketaan yhteistreeneillä kesäkuun puoliväliin. Sen jälkeen on kolme viikkoa omatoimista harjoittelua, LP Viestin päävalmentaja ja urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen kommentoi uusia jatkosopimuksia ja alkavaa kesäharjoittelua.

- Ronja Heikkiniemen tilanne on edelleen auki. Hän hakee paikkaa ulkomailta, mutta jos sitä ei tule, hänen pitäisi jatkaa meillä. Takarajaksi neuvotteluissa on asetettu kesäkuun loppu, Lemminkäinen lisää.

LP Viestin kanssa sopimuspelaajista Iida Murto on sensijaan ilmoittanut lopettavansa lentopallon.

- Ruotsissa vietetyn vuoden aikana aloin miettiä, että on aika tehdä jotain muuta kuin pelata lentopalloa. Saattaa olla, että vielä joskus haluan pelata, mutta sitä ei voi vielä tietää. Tämä päätös ei johdu mitenkään LP Viestistä tai Salosta, vaan ihan puhtaasti omista ajatuksistani lentopalloa kohtaan, kertoo Iida Murto ratkaisunsa taustoista.

Hillaelina Mäntylä:
28 v, 163 cm, L, 8. kausi LP Viestissä, 370 pääsarjaottelua, 26 maaottelua, kasvattaja Tornio Lentis-88, mitalit 6+0+3, 6+1

Noora Kosonen:
23 v., 182 cm, YP, 7. kausi LP Viestissä, 185 pääsarjaottelua, 30 maaottelua, kasvattaja KLP- 86, Kerimäki, mitalit 5+1+0, 4+2


LP Viestin sopimuspelaajat:
Viktoriia Tuchashvili
Kertu Laak
Eeva Puukka
Anna Czakan
Ella Eloranta
Pilvi Kettunen
Tuuli Kukkonen
Elina Käsnänen
Saana Lindgren
Noora Kosonen
Hillaelina Mäntylä

LP Viestin kesäkauden harjoitteluryhmässä ovat joukkueen ulkopuolelta mukana:
Roosa Koskelo libero, Lena Lymareva yleispelaaja, Essi Alanko libero, Salla Virtanen passari, Viivi Vahala yleispelaaja, Tuuli Mäki keskipelaaja, Netta Laaksonen yleispelaaja, Taru Alho yleispelaaja, Ronja Heikkiniemi yleispelaaja, Roosa Heikkiniemi yleispelaaja.

  Takaisin