Seuraa meitä somessa:

Naisilla paljon ratkaiseva päätösviikonloppu

19.02.2015

Naisten lentopallon Mestaruusliigan runkosarjasta on jäljellä enää päätösviikonlopun seitsemän ottelua. Silti ratkaistavaa on paljon.

Runkosarjan voiton on jo varmistanut seitsemännen kerran perättäin LP Viesti ja kakkospaikan HPK. Hämeenlinnalaiset ovat nyt sijoittuneet huimat 18 kautta perättäin naisten pääsarjan runkosarjassa kolmen parhaan joukkoon eli kaudesta 1997-1998 lähtien.

Mutta muuten kahteen puolivälierin valitsijan paikkaan, siis sijoille kolme ja neljä, on vielä tyrkyllä neljä joukkuetta: OrPo, LP Kangasala, Woman Volley sekä LiigaPloki.

OrPo (36 pistettä, 12 voittoa) tarvitsee omaan paikkansa neljän joukossa yhden pisteen pohjoisen tuplasta (Pölkky la, WoVo su).

OrPo voi pudota neljän joukosta, jos LP Kangasala ottaa kolmen pisteen voiton, se jää itse pisteittä viikonlopulta ja WoVo ottaa vähintään neljä pistettä kahdella voitolla.

LP Kangasalan (33 pistettä, 12 voittoa) voittaessa Kuortaneen 3-0 tai 3-1 vaatisi sen pudottamiseksi neljän joukosta Woman Volleylta vähintään voittoja molemmista viikonlopun otteluista (OrPo, LP Viesti) sekä OrPolta vähintään yhtä pistettä sen pohjoisen otteluista.

LP Kangasalan paikka neljän joukkoon varmistuisi ilman omaakin voittoa Kuortaneesta Woman Volleyn (33 pistettä, 10 voittoa) jäämällä pistettä LP Viesti ja OrPo -otteluista ja LiigaPlokin jäämistä enintään kahteen pisteeseen HPK-kotiottelussaan. Mutta WoVon ottaessa pisteitä, tarvitsee LP Kangasala aina saman verran pisteitä pysyäkseen WoVon edellä.

LiigaPlokin (31 pistettä, 10 voittoa) oljenkorsi neljän joukkoon vaatii ensinnäkin kolmen pisteen saalista HPK:sta päätöspelistä. Lisäksi LP Kangasalan pitäisi jäädä pisteittä Kuortaneella ja WoVon saalistavan maksimissaan yhden pisteen omista kahdesta ottelusta.

Pölkky Kuusamolla (27 pistettä, 9 voittoa) on mahdollisuus runkosarjan sijoihin 5-7. Viidenneksi se nousisi ottamalla kuusi pistettä OrPo ja LP Viesti-otteluista, kun samalla WoVo jäisi pisteittä omista peleistään ja LiigaPloki häviäisi HPK:lle

Kuudenneksi Pölkky Kuusamo voi nousta saamalla neljä pistettä LiigaPlokia enemmän viikonlopusta.

LP-Vampula on varmasti runkosarjan kahdeksas. Pieksämäki Volley valmistautuu jo liigakarsintoihin ollessaan yhdeksäs, Kuortaneen kausi päättyy runkosarjaan.

Pieksämäki tulee saamaan vastaansa ykkössarjan loppuottelun häviäjän kotiedulla. Joukkueet pelaavat mahdollisuudesta liigapaikan anomiseen paras viidestä systeemillä.

1-sarjan loppuotteluiden voittajahan nousee liigaan ensi kaudeksi.

Puolivälierien valinnat tapahtuvat ensi maanantaina Helsingissä järjestettävässä tilaisuudessa, joka on nähtävissä myös www.mestaruusliiga.fi sivuilla suorana lähetyksenä. Ensimmäisenä valitseva LP Viesti valitsee vastustajansa sijoille 5-8 sijoittuneista joukkueista. Tämän jälkeen HPK valitsee kolmesta jäljellä jääneesrtä, runkosarjan kolmonen kahdesta jäljelle jääneestä ja neljännen parin muodostavat neljänneksi runkosarjassa sijoittunut ja valitsematta jäänyt joukkue sijoilta 5-8.

Viikonlopun runkosarjan päättävät ottelut

Lauantai 21.2.
16:00 Pölkky Kuusamo - OrPo
17:00 WoVo - LP Viesti

Sunnuntai 22.2.
14:00 WoVo - OrPo
14:00 Pölkky Kuusamo- LP Viesti
14:00 Pieksämäki - LP-Vampula
14:00 LiigaPloki - HPK
14:00 Kuortane - LP Kangasala

Naisten sarjatilanne

  Takaisin