Seuraa meitä somessa:

Nuoret hakkurit kovia Kuortaneella

11.11.2016

Kuortaneen ja LP Viestin liigaottelu oli perjantaina 16-vuotiaiden hakkureiden kova taisto, josta saloalaiset selvisivät lopulta täysin pistein.

LP Viestin voittonumerot olivat 1-3 (22-25, 25-21, 15-25, 19-25). Näin Kuortaneen avausviikon kolmen pelin saldoksi tuli kuusi erävoittoa, yksi otteluvoitto ja kolme sarjapistettä. LP Viesti puolestaan nousi liigan kakkoseksi.

LP Viestin 1-sarjajoukkue Salon Viestissä lainassa oleva 16-vuotias hakkuri Saana Lindgren sai melkoisen kasteen liigassa, kun hän nakutti tehot 19/+12. Vastaavaa ei kovinkaan monelta hänen ikäiseltään ole liigahistoriassa debyytissä nähty. Lindgrenin hyökkäystehot olivat lisäksi hyvät 44%. Toki Lindgren piipahti jo kentällä edellisessä salolaisten liigapelissä, mutta pelasi nyt ensimmäisen kokonaisen pelinsä.

Ottelussa nähtiin myös sisarusten välinen ”taisto”, kun isosiko Ronja Heikkiniemi teki vieraille 13/+7 ja pikkusisko Roosa toisessa liigapelissään Kuortaneelle 11/+2.

Kuortaneen tehokkain oli niin ikään 16-vuotias hakkuri Suvi Kokkonen pistein 25/+20 48% tehoin. LP Viestistä Lindgrenin lisäksi pisteissä kunnostautui jo tutusti keskipelaaja Nadezhda Gokhshtein 17/+15 67% tapoilla.

- Me ei saatu Suvi Kokkosta kahdessa ensimmäisessä erässä kiinni lainkaan ja hän oli meille pitelemätön vaikka tiedettiin miten hän pelaa, mutta me ei vain saatu torjunta ja puolustuspeliä kuntoon ja se teki meidän pelin alussa vaikeaksi. Osalla joukkueesta ei näyttänyt tämä peli kiinnostavan, joten he päättivät tänään penkillä, totesi kahden ensimmäisen erän saldoa LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

- Nelospaikan passi näytti olevan alussa vastustajalle yhtä tuskaa. Samalla saatiin toisessa erässä syötöllä hyvä paine vastustajalle ja he joutuivat hyökkäämään irti olevasta passista ja samalle meidän heikkoudet pysyi piilossa, tämä on kuluttava tapa jos vain Suvia ruokitaan koko ajan, mutta näin tänään meni meidän paras erä, totesi ottelun alusta valmennuskeskuksen valmentaja Tapio Kangasniemi.

Kolmas ja neljäs erä olivatkin sitten täydellistä LP Viestin hallintaa ja pitkän erätauon jälkeen teki salolaiset myös muutoksia kokoonpanoihin.

- Tyytyväinen olen Saana Lindgrenin esitykseen tänään, ensimmäistä kertaa heti aloituksesta ja heti tehot 19/+12 on kovaa ja tasokasta suorittamista. Toinen ratkaiseva asia tänään oli alun jälkeen Elina Käsnäsen tulo passariksi, joten tyytyväinen olen kolmeen pisteeseen, kommentoi Lemminkäinen.

Kuortaneen peli uuvahti hyvän alun jälkeen ja erityisesti LP Viestin rutiini alkoi näkyä selvemmin ottelun edetessä.

- Vähän jää isku vajaaksi hyvää joukkuetta vastaan, mutta pelihän oli silleen aika selkeää kun peli siirtyi keskisektorille, emmekä saaneet kiinni Nadezhda Gokhshteinia, joka alkoi näkyä erityisen tehokkaasti kahdessa jälkimmäisessä erässä. Eikä tänään puolustuksellisesti oltu kahden aikaisemman pelin tasolla, joten tänään näin, totesi valmennuskeskuksen valmentaja Kangasniemi.

Parhaana palkitut
Yasmine Madsen, Kuortane
Hillaelina Mäntylä LP Viesti

LähiTapiolan pisteet:
3 Mäntylä LP Viesti
2 Madsen Kuortane
1 Lindgren LP Viesti

Kuortane: Kokkonen 25/+20, Roo.Heikkiniemi 11/+2, Madsen 9/+5
LP Viesti: Lindgren 19/+12, Gokhshtein 17/+15, Ron.Heikkiniemi 13/+7
T 8-12, Ä 8-6, SV 8-6, VO% 45-39, H% 34-46

Ottelutilasto

  Takaisin