Seuraa meitä somessa:

Ojansivu siivitti Tiikerit Suomen Cupin finaaliin

06.02.2016

Kokkolan Tiikerit rynnisti kolmannen kerran peräkkäin miesten Suomen Cupin finaaliin kukistamalla lauantain välieräottelussa Vammalan Lentopallon 3-1 (25-20, 25-15, 20-25, 25-20). Hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu oli kentän hahmo.

Hyvätasoista välierää seurasi Hämeenlinnan Elenia Areenassa hiukan yli tuhat katsojaa, jotka saivat ihastella Ojansivun hyvää virettä, 23 pistettä ja yhdeksää ässäsyöttöä.

VaLePan runkopelaajista Olli Kunnari istuskeli siviilivaatteissa vaihtopenkillä Urpo Sivulan vieressä. Kunnarilla on selkävaivoja ja Sivula on ollut syksystä asti sivussa akillesjänteen katkeamisen takia. Timo Jokinen tuurasi pelissä Kunnaria.

Muuten aloitusseitsikot olivat odotetut. VaLePa aloitti seitsikolla Jokinen, Elviss Krastins, Mikko Esko, Andriy Levchenko, Eduard Venski ja Jesus Chourio sekä liberona Jarmo Korhonen. Tiikereiden avauksessa olivat Steven Kehoe, Tommi Siirilä, Romans Sauss, Antti Leppälä, Lelu Ojansivu ja Enderwin Herrera sekä libero Taichiro Koga.

Avauserä alkoi tasaisesti, mutta pikku hiljaa Tiikerit otti pelin haltuun ja vei erän lopulta selvästi 25-20. Ojansivu teki Tiikereille seitsemän pistettä ja Chourio VaLePalle kuusi. Tiikerit iski kolme ässää, VaLePa yhden.

Toisen erän Tiikerit aloitti vahvasti johtaen nopeasti jo 12-6 ja 22-13. VaLePa ei saanut peliään kulkemaan missään vaiheessa vahvassa Tiikeri-paineessa. Erä kokkolalaisille 25-15 kahdella Ojansivun ässällä komeaksi lopuksi.

Pitkä 15 minuutin erätauko tuli VaLePalle tarpeeseen. Kolmanteen erään VaLePa sai hyvän startin ja 9-9-tilanteen jälkeen VaLePa alkoi pitää keulapaikkaa ja sai erän loppua kohden hurjan taisteluhengen päälle. VaLePa vei erän 25-20.

Neljäs erä lähti heti alusta alkaen Tiikereiden hallinnalla ja se kesti loppuun asti. Erä Tiikereille 25-20.

Tommi Tiilikainen, Tiikereiden päävalmentaja:

- VaLePa pisti meidät ahtaalle pelin alussa ja kolmannessa erässä. Fanit tekivät tästä hyvän tapahtuman. Huomenna on sitten finaali edessä. Ei ole väliä kumpi tulee vastaan. Voittoputki ei ole meille painolasti. Tiikereillä on nyt ainekset pelata kaikkien aikojen parasta peliään. On sopivasti sydäntä ja sopivasti taitoa.

Lelu Ojansivu, Tiikerien hakkuri:

- Ne erät mitkä voitettiin olivat hyviä. Kahden erän jälkeen luultiin ehkä, että me saadaan voitto helpolla. Ihan hyvä päivä oli itsellä tänään.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Tiikerit pelasi hyvän ottelun. Lelu ja Sauss löivät hyvin. Siitä olen iloinen, että kolmas erä tuli meille ja saatiin hyvä peli aikaiseksi. Kunnari oli nyt sivussa loukkaantumisensa takia, mutta on enemmänkin päivien kun viikkojen asia, kun hän pääsee taas kentälle.

Mikko Esko, VaLePan passari:

- Peli oli meiltä vähän epätasainen. Alettiin taistella vasta kolmannessa erässä. Me oltaisiin voitu taistella rohkeammin. Lelun syötöt aiheuttivat tänään meille ongelmia.

LähiTapiolan ottelun vakuuttavammaksi pelaajaksi yleisö äänesti Tiikereiden Lelu Ojansivun.

Tiikerit on voittanut Suomen Cupin 2013 ja 2014.

Toinen finaalijoukkue ratkeaa kello 18.45 alkavassa välierässä Hurrikaani-Loimaa – LEKA Volley.

Tiikerit: Ojansivu 23/+10, Sauss 17/+13, Herrera 11/+1
VaLePa: Chourio 21/+9, Krastins 10/-3, Jokinen 10/-5

T 8-10, Ä 13-4, SV 13-16, VO% 51-48, H% 52-46

Kuvat: Tommy Lågland

Ottelutilasto

  Takaisin