Seuraa meitä somessa:

OrPo rikkoi Pölkyn kotitaian

18.02.2017

Pölkky Kuusamon kauden ensimmäinen kotitappion Mestaruusliigassa nähtiin lauantaina, kun OrPo haki voiton viisieräisestä.

Pölkyn kotivoittojen komea sarja päättyi viisieräisessä taistossa

Kuusamossa nähtiin haparoiva kotijoukkue ja Pölkyn 11 ottelun mittainen kotivoittojen sarja rapsahti poikki OrPon toimesta erin 2-3 (13-25, 26-24, 11-25, 25-20, 11-15).. Vierasjoukkue OrPo pystyi tasaisempaan suoritukseen ja vei tärkeät pisteet ansaitusti. Olisiko joukkueiden keskinäisen sijoituksen kannalta merkityksellinen ottelu saanut kotijoukkueelle ylimääräisen puristuksen, kukaties. Pelaajien virheilyn takia Pölkyn käskyttäjä Tuomas Alatalo ei saanut runsaidenkaan vaihtorulettien jälkeen joukkueensa peliä täysin raiteilleen. Hyvästä vastaanotosta huolimatta (57 %) hyökkäyspeli onnistui vain toisessa ja neljännessä erässä.

Ensimmäisen erän alussa vierasjoukkue oli 2-6 johdossa, mutta Iida Paanasen syöttövuorolla Pölkky tuli tasoihin ja meni Iidan ässäsyötöllä 7-6 johtoon. OrPo otti kaksi seuraava pistettä hyvin toimineella torjunnalla. Pölkky hyökkäsi edelleen päin vieraansa torjuntaa ja Alatalo ottikin aikalisän 8-11 lukemissa. Lotta Piesanen torjui näyttävästi Malina Terrelin hyökkäyksen kaventaen 9-11:ksi, mutta teki itse hyökkäysvirheen paria pistettä myöhemmin ja tekninen aikalisä koitti lukemin 9-14. Tästä eteen päin OrPon torjunta- ja puolustuspelaaminen hyydyttivät Pölkyn pelin ja erä päättyi selkeästi vierasjoukkueelle 13-25.

Toisen erän alku oli Pölkyn Pölkyn Iidan pyörittäessä hyökkäyspalettia monipuolisesti. Etenkin Taylor Treacy onnistui kakkospaikan hyökkäyksissä. Satu Natunen otti aikalisän Pölkyn johtaessa 6-3. OrPo nousikin tasoihin ja meni 6-10 etumatkalle. Riikkaliisa Kärkkäinen tuli vaihdosta kentälle ja toi pirteällä esityksellään kotijoukkueelle kolme perättäistä pistettä. Erän loppu oli tasaväkistä taistelua ja OrPolla oli jo eräpallotilanne, mutta Kenzie Filerin hyvällä syöttöpelillä Pölkky vei erän jatkopalloille ja 26-24 voittoon Me'Ashah Nicholsonin pudottaessa pallon OrPon kenttään.

Kolmas erä oli jälleen kotijoukkueelle vaikea. Olena Prokopenko takoi 6-paikan hyökkäyksensä leveäksi ja kun Terrel syötti verkon kautta pallon kenttään, tilanne oli 1-5. Taylor hyökkäsi kavennuspisteen ja onnistui seuraavan kerran ässäsyötössä tulostaulun näytäessä 4-8 tappiolukemaa. Me'Ashah onnuistui yhdessä harvoissa hyäkkäyksissään kaventaen 5-8:aan, mutta Alatalo joutui turvautumaan aikalisään 5-12 tappiolla. Tämänkin erän loppuosa oli kotijoukkueelle huono ja erä päättyi OrPolle murskaavasti 11-25.

Neljäs erä alko lupaavasti Iidan ässäsyötöllä. OrPolle sattui virhe pelaajien aloitusjärjestyksessä ja Johson peippasi pari kertaa pallon verkkoon, joten Natunen otti aikalisän Pölkyn johtaessa 7-3. Pölkky käytti puolestaan aikalisänsä Eveliina Smolanderin ässäsyötön jälkeen lukemissa 11-9. Neljännen erän ratkaisu nähtiin 17-16 lukemien jälkeen, jolloin Pölkky pääsi viiden pisteen etumatkalle ja päätti erän torjuntapiseellä 25-20.

Viidennen erän alku oli vierasjoukkue OrPon ja se johtikin erää 0-4 ennen Pölkyn ensimmäistä pitettä. Saara Lepistön onnistuneen keskihyökkäyksen jälkeen kotijoukkue oli jo aikamoisessa pinteessä lukemissa 3-9. Pölkky kavensi kolmella pisteellä lukemat 6-9:ään, mutta sen lähemmäksi ei kotijoukkue päässyt taistelusta huolimatta. Iida Paanasen mennessä syöttämään vastustaja oli jo ottelupallotilanteessa 9-14. Parin hyvän syötön jälkeen Iidan syöttö leijui pitkäksi ja erä OrPolle 11-15. Pölkyn 11 kotivoiton sarja katkesi, kuten kaikki putket tahtovat päättyä aikanaan. OrPo puolusti mainiosti liberonsa Sanna Häkkisen johdolla, mutta Pölkky antoi vastustajalleen turhan paljon helppoa siimaa kurottavaksi runsaiden hyökkäysvirheiden muodossa.

Sanna Häkkinen, OrPo:

- Perus-naislentopalloa oli tänään, peli kulki ylös ja alas. Toinen puolisko kentistä oli maagisesti voittava puoli, koska kaikki erät voitettin samasta päädystä. Molemmat joukkueet halusivat voittaa. Meidän torjuntapuolustus oli tänään hyvä ja olimme valmistautuneet hyvin videoita katsomalla.

Riikkaliisa Kärkkäinen, Pölkky:

- Mukava on ollut pelata aina kun on kentälle päässyt. Meiltä ei ollut tänään kovin hyvä peli. Vastaanotto oli hyvä, mutta muuten emme onnistuneet.

Satu Natunen, päävalmentaja Orpo:

- Mukavampi on voittaa kuin hävitä. Puhuimme ennen peliä, että tämä peli muiden joukossa. Voittojen merkitys on toki tällä kaudella suuri. Pieni harmistuminen tuli toisen erän lopussa erän menetettyämme, mutta pääsimme peliin mukaan taas kolmannessa. Saatiin homma toimimaan ja uskoa tekemiseen. Harjoitteluviikko oli treenillisesti huono, mutta valmistautuminen peliin onnistui. Torjunapuolustus toimi hyvin. Olimme katsoneet (videolta) rotaatioittain vastustajan pelitavan.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Tasaisen huono esitys. Syöttö-vastaanotossa olimme kohtalaisen hyviä, mutta torjunta-puolustus ja hyökkäyspelimme ei toiminut. Oli vähän ihme, että saimme pelin yleensäkin venytettyä viiteen erään. Paremmalle hävisimme tänään. Amanda oli yksi harvoista onnistujistamme.

Parhaat pelaajat:
Johnson, OrPo
Prokopenko, Pölkky

LähiTapiolan pisteet
3 Johnson OrPo
2 Prokopenko Pölkky
1 Terrell OrPo

Pölkky Kuusamo - Oriveden Ponnistus 2-3

13-24, 26-24, 11-25, 25-20, 11-15
Pölkky Kuusamo: Prokopenko 16/+-3,Kärkkäinen 11/+4,Treacy 10/+2
Oriveden Ponnistus: Johnson 21/+8,Terrell 20/+7,Smolander 14/+12
Katsojia: 454

Ottelukooste

Lehdistötilaisuus

Ottelutilasto

LP Viestille 3-0-taisteluvoitto Pieksämäestä

LP Viesti voitti Pieksämäki Volleyn lentopallon naisten Mestaruusliigan lauantai-illan ottelussa 3-0 (25-17, 26-24, 25-19).

22:sta liigaottelustaan LP Viesti on voittanut nyt 18, ja pitää edelleen sarjataulukon kakkospaikkaa tiukasti itsellään.

Avauserä alkoi tasaisena. Tilanteessa 7-7 LP Viesti kuitenkin karkasi nopeasti 15-8 -johtoon ja siitä tukevasti kohti erän voittoa 25-17. Kotijoukkueen syöttö oli väkevä: peräti kuusi ässäsyöttöä ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä LP Viesti näytti kulkevan helppoa ja nopeaa erävoittoa kohti. Iloisella ja tehokkaalla hyökkäyspelillä joukkue otti 11-3 –johdon, kun Ronja Heikkiniemen, Pauliina Vilposen ja Nadezhda Gokhshteinin käsi kävi tulisesti.

Pieksämäki nousi kuitenkin vielä rinnalle ja ohikin. Vieraiden ulkomaalaisvahvistukset Julia Tokarenko, Alina Adamenya, Olga Uglenko ja ​Ekaterina Klimova olivat pelipäällä ja kantoivat joukkueensa mm. 15-16- ja 19-20 -johtoon. Jatkopalloille edennyt erä kuitenkin tiukan väännön jälkeen LP Viestille 26-24.

Kolmannen erän avauspisteen otti Pieksämäki, mutta sen jälkeen salolaisten kuusi hyökkäyspistettä ja kaksi peräkkäistä ässäsyöttöä tainnuttivat vierasjoukkueen 8-3 –asemaan ja aikalisään. Sekään ei auttanut kuin hetkellisesti, ja LP Viesti vyöryi taisteluvoittoon 25-19.

Emma Häyrinen, hakkuri, Pieksämäki Volley:

- Lähdetiin haastamaan. Tavoitteena oli hakea niin monta erää kuin mahdollista, ja mahdollisesti myös voittoa. Ensimmäisessä erässä vastaanotto hajosi alussa. Kun saatiin vastaanotto kuntoon, niin sellaisella pelillä pystytään haastamaan ja voittamaankin Viesti. Tänään ei vaan hyökkäysteho riittänyt. Se (toisen erän pisteputki) oli meidän hyvyyttä. Siinä saatiin kaikki palaset loksahtamaan. Kun kaikki onnistuu, pystytään pelaamaan todella hyvää lentopalloa. Tottakai ollaan aika pettyneitä, kun ei olla saatu sitä mitä tästä kaudesta lähdettiin hakemaan. Tästä on vaan nousu ylöspäin. Kyllä me se (liigapaikka) säilytetään.

Elina Käsnänen, passari, LP Viesti:

- Ehkä en voi sanoa että olen tyytyväinen, koska aina haluaa pelata paremmin. Omaan syöttöön en ole tyytyväinen, siellä tuli liikaa virheitä. Ihan ok ja tasainen peli, parempi esitys kuin Pieksämäellä. Kyllä sen (oman) pelaamattomuuden huomaa, mutta ihan mukava ja rento fiilis. Meillä on huipputyttöjä. Mikä siellä on pelatessa, kun voi heittää joka paikkaan. Joskus saattaa jännittää jos aloittaa, joskus jännittää kun menee kesken kentälle, tai sitten ei jännitä. Se on henkimaailman hommia. Sanotaan diplomaattisesti, että haluaisin päästä kentälle enemmän. Kakkoserää jos ei laske, niin tasainen esitys, ja kaikki tehneet tasaisesti pisteitä. Tärkeä 3-0 voitto tässä vaiheessa.

Viktor Circenko, päävalmentaja, Pieksämäki Volley:

- Aika hyvä peli oli meiltä, kun pystyimme taistelemaan. Ensimmäisessä erässä vastaanotto oli luokaton. Toisessa erässä oli huomattavasti parempi vastaanotto, jopa melkein 60 prosenttia. Hyökkäyspeliin olen hieman pettynyt. Pyysin rohkeaa peliä, ei jujuja. Se oli onnistunut erä, ja saimme Viestin kiinni. Kolmannessa erässä vastaanotto ei ollut hyvä, eikä hyökkäyspeli kulkenut. Kokonaisuudessaan sellainen normaali peli, ajoittain tosi hyvääkin. Olemme pettyneitä (kauteen). Monta aika hyvää peliä, mutta se ei ole riittänyt voittoon.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja, LP Viesti:

- Tarkoitus oli antaa Vikille (passari Victoriia Tuchashvili) huilia ja laittaa Ellu (Elina Käsnänen) kentälle. Kun saatiin hyvä alku peliin, niin päätettiin antaa Hiltsullekin (libero Hillaelina Mäntylä) lepoa. Ellu ja Iida (libero Iida Eskonmaa) hoitivat omat tehtävänsä hyvin. Iida on pelannut tosi vähän, mutta vastaanottoprosentti nyt 60 ja hyviä puolustuksia. Siihen voi olla tyytyväinen. Joukkue oli tasainen ja tuli vähän virheitä. Ainoa heikko hetki oli toisessa erässä, mutta muuten hallitsimme peliä kuten sarjataulukon mukaan kuuluikin. Yksi voitto vielä tarvitaan (kakkospaikan varmistamiseen), ja tarkoitus on ottaa se ensi perjantaina. Sen jälkeen tavallaan vasta kuukauden päästä on ne pelit, joilla on oikeasti merkitystä. Silloin pitää olla hyvässä kunnossa. Nyt pitää vaan hoitaa nämä loput pelit, että toinen sija säilyy.



Salon Viesti / LP Viesti on lauantaisen Pieksämäki Volley -voiton jälkeen voittanut lentopallon naisten SM-sarjassa yhteensä 500 ottelua. Niistä runkosarjassa on tullut 402 ja pudotuspeleissä 98.

Salon Viesti / LP Viesti pelaa nyt 23. sarjakauttaan pääsarjatasolla, runkosarjan pelejä on takana 539, joista siis voittoja 402 ja tappioita 137, voittoprosentiksi tulee näin 74,6. Pudotuspeleissä seura on ollut 16 kertaa, joissa se on pelannut 134 ottelua: 98 voitokkaasti ja 36 tappiollisesti, voitto-% 73,1. Ja kokonaissaldo näin: 673 ottelua, 500 voittoa ja 173 tappiota, voitto-% 74,3.

LähiTapiolan pisteet
3 Gokhshtein LP
2 Kosonen LP
1 Käsnänen LP

LP Viesti - Pieksämäki Volley 3-0
25-17, 26-24, 25-19
LP Viesti: Vilponen 13/+7,Gokhshtein 11/+9,Kosonen 10/+10
Pieksämäki Volley: Tokarenko 12/+5,Uglenko 10/+-4,Klimova 8/+4
Katsojia: 338

Ottelutilasto

Kuortane haastoi puolitoista erää hallitsevaa mestaria

Jatkopalloille venynyt ensimmäinen erä päättyi Kuortaneen voittoon 28-26. Hienosti puolustaneet Kangasniemen suojatit pelasivat ennakkoluulottomasti ja ansaitsivat erän. Suvi Kokkonen oli tehokas hyökkäyksissään.

Toinen erä mentiin tasaisissa merkeissä aina 14-15 tilanteeseen jolloin HPK suoritti kaksi ratkaisevaa vaihtoa. Passariksi tuli Kylmäahon tilalle Kehoe Eaton ja yp Boricheva teki tilaa Mayfieldille. Mayfield sai heti vastuuta ja jälki oli tuhoisaa, erä Kerholle 21-25

Jenkit jatkoivat tauolta kuusikossa ja HPK otti kuskin paikan ottelussa. Kuortaneen tytöt näyttivät tyytyneen yhteen erään ja viime kevään mestari vei täydet pinnat Hämeenlinnaan.

Luca Chiappini :

- Olimme pelin alussa hiukan alavireisiä ja vaihdoilla saimme heräteltyä joukkueen. Kuortane aloitti hyvin mutta rohkeus loppui toisen erän tappion jälkeen.

Tapio Kangasniemi :

- Kangasala ottelujen jälkeen selkeä tasonnosto joukkueelta. Kaksi ensimmäistä erää pelasimme todella hyvällä tasolla, toisen erän menetys näkyi pelaajien keskittymisessä. Eteenpäin mentiin alkuviikosta, se lämmittää mieltä.

Kyyjärvellä pelatun ottelun palkitut :
Kuortane, Suvi Kokkonen
HPK , Allison Mayfield

LähiTapiolan pisteet
3 Mayfield HPK
2 Madsen HPK
1 Kokkonen Kuortane

Kuortane - HPK 1-3
28-26, 21-25, 17-25, 13-25
Kuortane: Kokkonen 20/+11,Madsen 9/+7,Hujanen 6/+0
HPK: Korhonen 19/+13,Mayfield 17/+12,Madsen 13/+6
Katsojia: 214

Ottelutilasto

  Takaisin