Seuraa meitä somessa:

OrPo rutisti kotiedun päätöskierroksella

13.03.2016

Naisten Mestaruusliigan runkosarja päättyi sunnuntaina. Oriveden Ponnistus voitti paikallispelin Kangasalla ja nappasi kotiedun nelospaikkansa myötä puolivälieriin. Puolivälieräparit valitaan maanantaina kello 10 alkavassa tilaisuudessa.

LP-Vampula selvisi seitsemänneksi

Huittisissa sunnuntaina LP-Vampula (9-19) ratkaisi seitsemännen sijan itselleen viimeisellä runkosarjakierroksen ottelussa. Mesto Tampere (4-24) taipui puhtaasti 3-0 (25-23, 25-20, 25-10).

Näin kauden keskinäiset kohtaamiset menivät pistein 9-0 LP-Vampulalle.

Kotijoukkue esitti vapautunutta peliä läpi ottelun ja tamperelaiset olivat vaikeuksissa jo vastaanotosta lähtien. Essi Helminen oli poissa pelaavasta kokoonpanosta, mutta Ella Eloranta paikkasi hänet hienosti ja raati palkitsikin Ellan kotijoukkueesta ottelun parhaana pelaajana. Tampereelta saman palkinnon pokkasi Johanna Siuro.

Seitsemäs sija tarkoittaa sitä, että puolivälierät jatkuvat jo tulevana keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotiotteluna. Seuraava ottelu pelataan LP-Vampulan kotiotteluna Loimaan liikuntahallilla lauantaina ennen Hurrikaanin ja Valepan keskinäistä miesten ottelua.

Johanna Siuro, Mesto:
- Runkosarja viimeinen ottelu, eikä saatu vastaanottoa kuntoon. Loukkaantumisten sävyttämä kausi sai tänäänkin jatkoa ja jouduttiin nytkin sen vuoksi laittamaan laituri keskipelaajaksi ensimmäisen erän jälkeen. Tavoite oli Liigapaikan säilyttäminen

Ella Eloranta, LP-Vampula:
- Hiukan jännitti kun en ole pitkän aikaan koko peliä päässyt pelaamaan. Hienosti meni. LP-Viesti on todennäköinen puolivälierävastustaja, mutta emme lähde heitä kumartelemaan vaan yritämme tosissaan haastaa heidät ja olemmehan jo kerran heidät tällä kaudella voittaneet.

Viktor Circenko, Meston valmentaja:
- Kaksi erää oli sitä mihin pystymme. Erien alut on meillä ollut lähes koko kauden hankalia, etenkin vastaanotossa. Vampulan vastaanottoprosentti oli tänään huikea, lähes kolminkertainen prosentti meihin nähden. Hyökkäyspeli oli myös sen myötä todella vahvaa ja monipuolista. Kapealla materiaalilla ollaan loukkaantumisten myötä jouduttu hiukan haasteiden kanssa punnertamaan koko kauden ajan. Seuraavaksi edessä on putoamiskarsinnat.

Aigor Kaibald, LP-Vampulan valmentaja:
- Aina löytyy parannettavaa, mutta olen tyytyväinen joukkueen esitykseen. Ollaan harjoiteltu ilman keskipelaajia, koska molemmat ovat olleet kipeinä. Hyvin pelasivat siitä huolimatta. Ella pärjäsi hienosti, etenkin syöttö ja hyökkäyspelissä. Binetou Sow oli hyvällä pelipäällä ja iski palloja lujaa ja hyvällä prosentilla vastustajan kenttään.

LP-Vampula: Sow 17/+15, Hiltunen 16/+12, Eloranta 12/+6
Mesto: Siuro 13/+7, Alho 9/+2, Lepistö 7/+4

Yleisöä: 357
T 5-4, Ä 9-2, SV 9-4, VO% 41-44, H% 48-33

LähiTapiolan pisteet
3 Sow LP-Vampula
2 Bruns LP-Vampula
1 Siuro Mesto

Ottelutilasto

WoVo hoiti homman, mutta kotietuun se ei riittänyt

WoVo Rovaniemi (17-11) voitti runkosarjan päätöspelissään liigakarsintoihin lähtevän Pieksämäki Volleyn (8-20) erin 3-0 (25-23, 25-19, 25-17), mutta tavoiteltuun nelostilaan se ei riittänyt OrPon samanaikaisen vierasvoiton myötä.

WoVo sijoittui runkosarjan viidenneksi vain pisteen kolmospaikasta. Viidenneksi se jäi tasapistein OrPon kanssa kaksi voittoa vähemmän ottaneena.

WoVo vei keskinäisistä peleistä Pieksämäkeä vastana sarjapisteen 9-0.

Ivana Bulajic (PiVo):
- Onnittelut WoVolle, olivat parempi joukkue tänään. En oikein osaa sanoa mitään, hävittiin ja siinäpä se.

Päävalmentaja Satu Natunen (PiVo):
- No se näkyi kyllä, että ei oikein ollut panosta pelissä, vaikka karsinnat ovatkin edessä ja tietysti hyvässä vireessä haluamme sinne lähteä. Varmaan pieni reissuväsymyskin painoin ja se vaikutti osaltaan myös tulokseen. Hienoa, että tultiin kahdessa erässä takaa mutta sitten kolmannessa menetettiin selvä johto niin en tiedä sitten. Ennen karsintoja pitäisi saada vielä hyökkäystehot kohdilleen niin hyvä tulee.

Johanna Pekkarinen (WoVo):
- No kahdessa ensimmäisessä erässä kyllä käveltiin ja ehkä ne tuli sitten liian helposti tai jotain mutta sitten alettiin pelaamaan, kun meidät oli kolmannessa ahdistettu nurkkaan. Tuo uusittu kokoonpano toimi tasaisemmin viime viikonloppuna Salossa mutta tänään tempo oli muutenkin hitaampi niin ei oikein nähty mihin se kykenee.

Päävalmentaja Teemu Mäkikyrö (WoVo):
- Oli kyllä kävelyä tänään puolin ja toisin, viimeinen vartti pelattiin lentopalloa. Hyvä, että näinkin voitto tuli. Syöttö oli tänään ihan hyvää ja se tulee olemaan yksi meidän vahvuuk-sista pudotuspeleissä laitapelaamisen ohessa.

WoVo: Pekkarinen 13/+9, White 13/+8, Rantanen 13/+6
Pieksämäki: Bulajic 10/+2, Shevchuk 9/0, Hollas 8/+3

Yleisöä: 523
T 16-7, Ä 4-2, SV 6-6, VO% 44-28, H% 38-28

LähiTapiolan pisteet
3 White WoVo
2 Pekkarinen WoVo
1 Rovanperä WoVo

Ottelutilasto

LiigaPloki käänsi Kuusamon nurin

LiigaPloki (9-19) kuittasi runkosarjan päätöspelistä kotivoiton Pölkky Kuusamosta (13-15) erin 3-2 (25-16, 21-25, 25-27, 26-24, 18-16)

Sunnuntaina nähtiin yleisöön menevää peliä. Molemmilla oli mahdollisuudet voittaa ottelu. Tiukkojen taistelujen jälkeen kotijoukkue vei monien vaihteiden jälkeen viidennen erän 18-16.

Avauserää vei LiigaPloki, joka hallitsi sitä mielenmäärin, Kuusamo oli vielä pitkän matkan jälkeen vielä takamatkalla. Toista erää johti Ploki, mutta Pölkyn yleispelaaja Olena Prokopenko tuli peliin mukaan enemmän ja enemmän. Hänen nelospaikan painavat lyönnin upposivat LiigaPlokin kenttään. Erän loppu olikin Kuusamon hallintaa ja se veikin sen 25-21.

Kolmas oli Kuusamon hallintaa, mutta LiigaPloki tuli mukaan Courtney Felinskin johdolla. Hän oli pelin kuningatar (33/+24). Sen myötä erä meni jatkopisteille, jossa Kuusamo oli kuitenkinn napsun verran tehokkaampi.

Neljäs erä oli jo menossa vieraille, sillä oli jo tilanteessa 24-22 kaksi ottelupalloa, jotka LiigaPloki hoiti Eveliina Koljosen aloituksilla, Serena Warnerin keskipelillä ja mukaan peliin tulleen Rhiannon Tookerin upealla torjunnalla.

Yleisöä mielialoja hiveli ottelun viides erä. LiigaPloki johti sitä jo 10-5 Lana Zonjicin aloitusputkella. Monen katsojan mielestä peli oli jo ratkennnut, mutta Kuusamo tuli tasoihin jopa johtoon 12-11, jonka jälkeen kotijoukkue terästyi vielä 14-13 ottelupalloon, mutta se ei riittänyt. Kuusamokin sai vielä 15-14 ottelupallon, mutta siitä LiigaPloki selviytyi. Katsomo joutui jännittämään vielä hetken, kunnes Zonjicin aloittama pallo nousi Kuusamon vastaanotosta Tookerin käsiin ja hän torjui pallon vierasjoukkueen kenttään. Viimeinen erä LiigaPlokille 18-16.

Palkitut:
LiigaPloki: Felinski
Pölkky Kuusamo Prokopenko

Yleisöä oli paikalla 363 innokasta lentopallon ystävää!

Jukka Koskinen. LiigaPloki:
- Tarkoitus oli sekoittaa pelaajapakkaa ja siinä onnistuttiin. Onnistujia olivat Felinski ja Warner. Ensimmäinen tavoite oli päästä pudotuspeleihin, kun tulin LiigaPlokiin, tyytyväinen olen siihen, että siihen on noustu. Haastajina lähdetään tuleviin pudotuspeleihin. Tämä on minun 16. kausi liigavalmentajana ja 15. pudotuspelikausi nyt perättäin.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:
- Yleisöön menevä, vähävirheinen peli, jossa Ploki puolustus oli meitä edellä. Se ansaitsi voiton. Tuleva vastustaja voi olla HPK, Kangasala tai Orivesi, kaikki on kauden aikana voitettu.

Eveliina Koljonen, LiigaPloki:
- Tyytyväinen,että voitettiin. Ailahtelevaa oli peli ajoittain. Meidän parempi tahto auttoi voittoon. Tosi mukavalla mielellä lähdetään playoffeihin, niitä odotettu jo monta pitkään.

Iida Paananen, Pölkky Kuusamo:
- Harmittava tappio, puolustuspelissä hävittiin. Pelimme ailahteli liikaa , mutta luottavaisena lähdetään pudotuspeleihin, oma pelaaminen ei ollut parasta tänään.

LiigaPloki: Felinski 33/+24, Warner 19/+15, Hämäläinen 11/+1
Pölkky: Prokopenko 25/+11, Nicholson 19/+14, Klimova 16/+10

Yleisöä: 363
T 11-15, Ä 15-9, SV 8-7, VO% 55-46, H% 38-38

LähiTapiolan pisteet
3 Felinski LiigaPloki
2 Prokopenko Pölkky
1 Matalamäki LiigaPloki

Ottelutilasto

OrPo puristi kotiedun puolivälieriin

OrPo (19-9) nappasi tarvitsemansa voiton paikallisottelusta runkosarjan päätökseksi LP Kangasalasta (18-10) erin 1-3 (25-17, 19-25, 13-25, 17-25) ja varmisti näin runkosarjan nelospaikan myötä kotiedun puolivälieriin.

Tunnelma oli katossa, kun ensimmäinen vihellys käynnisti pelin Pitkäjärvellä. OrPo aloitti vahvasti pahoilla syötöillä ja Ismo Tahvanainen otti ensimmäisen aikalisän jo tilanteessa 1 – 5. Aikalisä auttoi ja kotijoukkue kiri tasoihin 5 – 5 tilanteeseen. Selkeästi joukkueet ottivat kovemman vaihteen peliinsä. Alun takeltelun jälkeen kotijoukkue ei armoa antanut ja piti koko loppu erää hallussaan aikalisistä ja vaihdoista huolimatta. Ensimmäinen erä päättyi kotijoukkueen voittoon pistein 25 – 17.

Kotijoukkue pelasi hieman hermostuneesti toisen erän ja sortui omiin virheisiin. Pitkät pallorallit päätyivät pääasiassa OrPolle. Kiivaasti loppuerän aikana kotijoukkue yritti kuroa OrPon välillä jopa seitsemän pisteen johtoa kiinni, mutta yritys ei nyt riittänyt. Toinen erä päättyi Salla Karhun ässäsyöttöön pistein 25 – 19 OrPolle.

Kolmas erä oli melkoisesti virheiden värittämää. Mercy Moimin ja Myriam Englishin pahat ässäsyötöt mursivat vielä kotijoukkueen peliä. Kolmas erä päättyi pisteisiin 13 – 25 ja erä meni OrPolle.

Neljännessä erässä panokset kovenivat ja pistejahti alkoi toden teolla. Hyökkäyksiä saatiin tehostettua alkuerässä molemmin puolin kenttää. Pitkät pallorallit kaatuivat kuitenkin OrPolle. Selvää hermostuneisuutta oli verkon molemmin puolin. Neljäs erä päättyi lopulta 17 -25 OrPolle ja näin OrPo voitti pelin 3 – 1.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:
- Eka erä pelattiin kuin sovittiin ja siinä saatiin Salla Karhu pihalle. Sitten ei enää pelattu sovitusti. Tämä oli meille periaatteessa merkityksetön peli. Pelaajat tuntuvat olevan pettyneitä tappioon ja itsekin olen siihen pettynyt. Eka erä oli meiltä tyylikäs. Sitten OrPo rupesi puolustamaan ja saivat syötöillä meidän peliä rikki. Kukaan ei meiltä tänään onnistunut kunnolla. Tilastoissa on nyt pieni virhekerroin, kun meillä oli tilastomies yksin nyt ensimmäistä kertaa. Kotiyleisön edessä peli-ilme olisi voinut olla parempi. Tässä vaiheessa kautta jyvät erottuu akanoista ja katsotaan kenen kantti kestää, nyt alkaa kovat pelit. Puolivälierissä pitää vastustaja voittaa. Nyt mietityttää reissun päälle lähtö. Puolivälierät on voitettava kaikki, ihan sama, kuka tulee vastaan. Ei ne pohjoisen joukkueet sen pahempia ole kuin Orpokaan. Ovat erilaisia joukkueita ja pelaavat erilaista peliä kuin me. Joka tapauksessa meillä on OrPon kanssa kotietu. Sääli on sairautta, joka tapauksessa pitää voittaa. Valmentaja ei voi tehdä paljon mitään. Pelaajat kasvavat kovan edessä, jos kasvavat. Totuus on se, että itse jokaisen on kohdattava tilanne ja miettiä, pelkäänkö vai en. En ole huolissani tilanteesta. Keskiviikkona alkaa tosi pelit, fanit tarvitaan taas paikalle. Silloin ruvetaan ratkaisemaan sijoituksia.

Teemu Oksanen, OrPo:
- Tietenkin olen äärimmäisen tyytyväinen ottelun lopputulokseen. Oli tärkeää päästä kotiedulla ainakin playoffsien ekalle kierrokselle. Hallittiin aika hyvin kaikkia eriä alussa. Keskittyminen herpaantui hyvän alun jälkeen ekassa erässä. Kaverikin pelasi hyvin, eikä me pidetty sovituista taktiikoista kiinni. Kolme seuraavaa erää pelattiin just niin kuin oli sovittu. Vastustaja ei tänään tehnyt mitään poikkeuksellista, mihin ei oltaisi osattu varautua. Syöttö-vastaottokilpailu piti voitta, lisätä painetta vastustajalle. Sitä kautta vastustajat sortuivat isoon virhemäärään. Joukkueiden välillä isoin ero tänään oli, että meiltä vaihdosta löytyi pelaaja, joka pystyi tulemaan vaikeaan tilanteeseen sisäään hyvin. Myriam English pelasi yhden kauden ehjimmistä peleistä tähän paikkaan. Vastustajalla ei tänään löytynyt ketään penkiltä paikkaamaan, kun peli ei kulkenut. Salon ohella liigassa ollaan voitettu kaikki vastustajat ainakin kerran. Uskoisin, että saadaan hyvällä itseluottamuksella lähteä pudotuspeleihin. Mun toive on se, pelataan vuoropäivin: keskiviikkona kotona, perjantaina vieraissa ja sunnuntaina kotona. Se on mun ehdotus – johtoportaat keskenään tekevät lopullisen ratkaisun. Tämä vaihtoehto antaa oikeasti kotiedun. Jos pelataan kaksi peliä kotona, kaksi vieraissa, tulee kotietu pohjoiselle. Toiveessani pohjoisen joukkueelle tulee ainakin kaksi kertaa matkustus meille ennen kuin saavat kotiedun. Tässä vaiheessa ratkaisut eivät voi olla pelkästään taloudellisia, vaan kilpailullinen asetelma tärkein ja siksi vuoropäivin. Ja sen takia kotiedusta taisteltiin. Neljä peliä viiteen päivään ei ole kenenkään etu. Se on yleisölle huono, pelaajille huono, isot riskit monella tavalla. Lenkkeily on vaarallinen harrastus. Jenni Tuovilalla on lenkillä saatu murtuma jalassa, nilkka oli taittunut. Hän on ainakin kolme viikkoa pois.

Elizabeth Koberstein, LP Kangasala:
- Teimme pelissä yli 20 virhettä, mikä on anteeksiantamatonta. OrPo pelasi paremmin ja laittoi meille painetta pahoilla syötöillä. Olen pettynyt peliimme ja pyydän anteeksi kannattajiltamme. Nyt on surullinen olo, mutta nyt tarvitaan nopea palautuminen play offseihin.

Hillaelina Hämäläinen ,OrPo:
- Oli tosi kiva pelata. Tulokseen olen totta kai todella tyytyväinen. Oli aika vuoristoratainen peli, varsinkin eka erä, ei yhtään tiennyt, mihin suuntaan lähtee. Toisesta erästä lähtien pystyimme hallitsemaan peliä. Oli hyviä taistelupalloja molemmin puolin, jotka onneksi kääntyi meille. Meille oli tärkeämpi peli kuin Kangasalle. Kova panos ratkaisi ja sytytti kaikki taistelemaan.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin
LP Kangasala Elizabeth Koberstein
OrPo Mercy Moim

LP Kangasala: Dalton 16/+6, Mayfield 11/+1, Vilponen 10/+5
OrPo: Moim 22/+11, English 12/+6, Adamenya 11/+2

Yleisöä: 512
T 11-7, Ä 2-14, SV 10-12, VO% 49-60, H% 39-43

LähiTapiolan pisteet
3 Hämäläinen OrPo
2 Moim OrPo
1 Tuominen OrPo

Ottelutilasto

LP Viesti ei antanut yllättää itseään

Runkosarjan kärkisijan jo aikaisemmin varmistanut LP Viesti ei antanut HPK:n yllättää ja vei ottelun nimiinsä erälukemin 1-3 (14-25, 23-25, 25-20 ja 23-25). LP Viesti voitti kaikki kolme joukkueiden runkosarjan kohtaamista ja oli ainoa joukkue joka vei Hämeenlinnasta pisteitä mukanaan.

Vaisusti otteluun alkuun lähtenyt HPK ei saanut konettaan kunnolla käyntiin kahdessa ensimmäisessä erässä ja vierailijat kykenivät hallitsemaan ottelun kulkua vahvalla syöttöpelillä. LP Viesti onnistui murtamaan Kerhon vastaanoton ja vaikeuttamaan sen kautta Kerhon hyökkäyspelin rakentamista vahvasti rakennetulla torjunta-puolustus-ryhmityksellä.

Ottelun kolmannessa erässä näytti jo siltä, että LP Viesti painelee suoraan 3-0 voittoon erän ollessa tilanteessa 12-16. HPK kuitenkin taisteli itsensä mukaan peliin piste pisteeltä ja löysi sitä kaivattua taisteluasennetta kehiin. Vahvasti koko kentän laajuudelta hyökännyt HPK sai LP Viestin pasmat hetkeksi sekaisin ja vei erän hurmoksen turvin nimiinsä.

Neljänteen erään kiriä viritellyt HPK sortui pahasti LP Viestin syöttöpaineen alla. Vierailijat onnistuivat ottamaan tasaisen erän alun jälkeen ohjat käsiinsä ja pitämään ne hallussaan aina erän kalkkiviivoille asti. HPK onnistui kuromaan jälleen piste-eroa umpeen hyvällä taistelulla, mutta kolme eräpalloa oli lopulta liikaa LP Viestin hoitaessa viimeisellä erän ja ottelun itselleen.

Luca Chiappini, HPK:
- Täytyy sanoa, että Salo syötti todella hyvin ja antoi meille kovaa painetta. Ensimmäisen erän jälkeen pystyimme vastaamaan siihen ja siksi ottelu muuttui. Kun on kyse kahdesta-kolmesta pallosta ottelussa, on niihin pystyttävä antamaan 110 prosenttia. Siinä pystymme vielä parantamaan. Tämä oli hyvä testi meille.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:
- Oltiin tänään selkeästi parempi joukkue. Itse päästettiin HPK kolmannen erän lopussa helposti tasoihin. Siinä erän lopussa HPK oli hyvä ja hävittiin sitten se erä. Neljännessä meinasi käydä samalla tavalla, kun oli selvä johto ja HPK pääsi jo tasoihin. Onneksi se pystyttiin klaaraamaan. Mielestäni olimme eränumeroita parempi joukkue tänään.

Karoliina Friberg, HPK:
- Aluksi ei saatu omaa peliä käyntiin. En osaa sanoa siihen syytä. Olisi täytynyt iloita ja tuulettaa jokaikisestä pisteestä joka irtosi. Pitkän erätauon jälkeen saatiin koottua oma peli kasaan ja lähdettiin syöttämään paljon kovempaa. Ei voi olla tyytyväinen, kun tuli häviö, mutta saatiin onneksi yksi erävoitto.

Dubravka Rakic, LP Viesti:
- Olen iloinen, että teimme asioita joista sovimme ennen ottelua; kova syöttöpeli ja hyvä torjunta-puolustus-pelaaminen. Kun nämä asiat toimivat, pelasimme todella hyvin ja kun ne eivät toimineet, olimme vaikeuksissa. Pelasimme hyvin ja olen todella iloinen joukkueemme suoritukseen tänään. Vaikka olimme varmistaneet runkosarjan ykkössijan, oli tämä ottelu meille tärkeä.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin
HPK:n Piia Korhonen
LP Viestin Dubravka Rakic

HPK: Korhonen 15/+11, Burdine 13/-4, Madsen 11/+7
LP Viesti: Lymareva 18/+10, Rakic 14/+10, Heikkiniemi 14/+8

Yleisöä: 906
T 7-9, Ä 3-13, SV 9-10, VO% 42-39, H% 40-41

LähiTapiolan pisteet
3 Hiltunen LP Viesti
2 Rakic LP Viesti
1 Koljonen HPK

Ottelutilasto

Kuvat:
Esko Nevala / WoVo
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK
Jyri Kivimäki / LP Kangasala

  Takaisin