Seuraa meitä somessa:

OrPostakaan ei ollut LP Viestin pysäyttäjäksi

18.11.2017

LP Viesti jatkaa tappioitta naisten Mestaruusliigassa, kun OrPo kaatui lauantaina 3-1. LiigaPloki puolestaan kukisti Viitasaarella vierailleen Nurmon Jymyn.

LiigaPloki kaatoi Nurmon Jymyn Viitasaarella

LiigaPloki oli Nurmoa vahvempi Viitasaarella pelatussa ottelussa.3-0 (25-22, 25-22, 25-20).

Ensimmäisen erän alkupuolella Jymy oli muutaman pisteen johdossa, mutta LiigaPloki hoiteli erän lopun Nette Tuomisen hyvän syöttövuoron avustamana. Toisen erän marssijärjestys selkeytyi 10-10 tasatilanteesta pihtiputaalaisten johtoon ja 25-22 voittoon. Kolmannessa nihkeän alun jälkeen LiigaPloki nousi selvähköön erä- ja otteluvoittoon.

Pihtiputaalaisten keskipeli (26/+21) oli vahvempaa kuin Nurmolla (10/+4). Anastasia Boricheva 10/+8 ja Meredith Hardy 16/+13 pelasivat tehokkaasti. Uhrautuvasti puolustanut ja vahvasti hyökännyt Alex Reid ja erien lopuissa vahvasti pelannut Nette Tuominen olivat myös tänään hyvällä pelipäällä. Nurmon Alexandra Vajdova oli syöttöruudussa epävarma. Liigan parhaimpiin syöttäjiin kuuluva slovakki sortui viiteen virheeseen.

Jukka Koskinen, LiigaPloki

- Tämä oli tärkeä voitto meille Nurmosta etenkin henkisesti. Syötöt kulkivat ja kohteet löytyivät erityisesti erien lopuissa. Ottelun alussa olimme hermostuneita, Viitasaaren Areenan avara halli tuotti meille ajoittain vaikeuksia. Hyökkäyspelin rakentelussa kuitenkin onnistuttiin, varsinkin keskihyökkääjät Meredith Hardy ja Anastasia Boricheva olivat perusvarmoja. Alex Reid teki tänään valtavasti töitä takakentällä. Kapteeni Nette Tuominen pelasi esimerkillisesti varsinkin erien loppuvaiheissa.

Kari Tuomela Nurmon Jymy

- Sarjan alku on sujunut meiltä hyvin, erityisesti kotipeleissä pelaamme hyvin. Silloin pelaamme hyvällä tasolla ja voimme voittaa kenet vain liigassa, mutta huonona päivänä ei voiteta. Tänään Ploki oli vahvempi ja parempi.

Anastasia Boricheva, LiigaPloki

- Tänään oli hyvä tuntuma pelissä ja joukkueella rento meininki, vastaanottomme toimi hyvin.

Karoliina Friberg, Nurmon Jymy

- Tänään pelimme aaltoili liikaa, ajoittain pelasimme hyvin, mutta erien lopuissa Ploki oli vahvempi. Viides peräkkäinen tappiomme ei masenna meitä. Joukkueena tehdään töitä tietä parempaan.

Joukkueiden parhaat:
LiigaPlok Nette Tuominen
Nurmon Jymy Alexandra Vajdova

LähiTapiolan pisteet
3 Tuominen Ploki
2 Boricheva Ploki
1 Hardy Ploki

LiigaPloki - Nurmon Jymy 3-0
25-22, 25-22, 25-20
LiigaPloki: Hardy 16/+13, Reid 13/+7, Boricheva 10/+8
Nurmon Jymy: Vajdova 14/+2, Riikilä 8/+4, Friberg 6/+5
Katsojia: 389

Ottelutilasto

LP Viesti kuittasi OrPoakin vastaan kaikki sarjapisteet – Puukka ja Lemos loukkaantuivat

LP Viesti selvitti voitokkaasti kolmannenkin Mestaruusliigan kärkiottelun kotihallissaan, kun se kaatoi Oriveden Ponnistuksen lauantaina 3-1. Avauserän tappion jälkeen kotijoukkue sai pelinsä kuntoon ja kolmessa seuraavassa erässä vieraat joutuivat altavastaajiksi.

Salolaisten pikkujouluiloa kuitenkin himmentää keskipelaaja Eeva Puukan loukkaantuminen, eikä yhtään iloisempia olla OrPon puolella: hakkuri Francyely Lemos joutui poistumaan kentältä niinikään loukkaantuneena.

OrPo tuli avauserään vahvalla asenteella ja jokaista voitettua pistettä joukkue ja päävalmentaja Zvonko Nikolic tuulettivat osin jopa raivokkaasti. LP Viesti johti avausta 10-6 ja vielä 11-8, mutta numeroiden 12-10 jälkeen ote kääntyi vieraille ja pian Salohallin tulostaululla olivat lukemat 12-17.

LP Viesti vaihtoi kentältä avainpelaajiaan (Viktoriia Tuchashvili ja Kertu Laak), mutta penkiltäkään ei nyt apuja löytynyt. Kotijoukkue pystyi vielä kirimään lukemiin 20-23 ja 22-24, mutta kolmannesta eräpallosta OrPo ratkaisi erän.

Toisessa erässä olivat kentällä kuin toiset joukkueet: 6-2, 10-3, 14-5 numerot kertovat LP Viestin selvästä hallinnasta ennen loppulukemia 25-11. Kolmas erä sujui lähes samaan tahtiin eikä Eeva Puukan loukkaantuminen verkkotilanteessa 10-4 muuttanut tahtia, erä oli loppuun saakka kuin yhtä maalia. Pilvi Kettunen tuli hyvin paikkaamaan Puukkaa.

Neljäs erä oli jälleen tasaisempi aina numeroihin 14-13 saakka. Siitä mentiin jo lukemiin 18-13 ja loppua oli enää kosmetiikkaa, päätöslukemat 25-18 ja erät 3-1.

Voitollaan LP Viesti vankisti asemiaan sarjataulukossa, sillä ei ole vielä yhtään tappiota ja pistemenetyksiäkin vasta yksi. OrPon tilannekaan ei toki ole huono, vaikka toinen tappio tulikin.

Medialle kommentteja antoivat OrPon passari Olga Vergidou ja LP Viestin Anna Czakan.

- Onnittelut LP Viestille voitosta. Ensimmäinen erä oli meiltä oikein hyvä ja mm. syöttö toimi hienosti. Toisesta erästä alkaen kotijoukkue alkoi hallita peliä emmekä enää pystyneet syötölläkään painostamaan vastustajaa. LP Viesti pelasi kolme erää korkealla tasolla, tiivisti Vergidou pelin.

- Se oli meiltä hyvä lentopallo-ottelu. Tiedettiin, että OrPo on kova joukkue ja syöttää kovaa ja sillä on myös hyvä vastaanotto. Saatiin oma peli kuntoon ja vähän epäsuomalaisesti voin kai kehua, että sain vastustajan keskipelaajan (Niina Ylönen) aika hyvin kuriin, myhäili Czakan.

- Ja lisäksi libero Hillaelina Hämäläinen pelasi hienon pelin! muistutti Anna kuulijoita.

Vieraiden päävalmentaja Zvonko Nikolic oli kohtelias pelin jälkeen.

- Onnittelut ensinnäkin LP Viestille voitosta, oli hienoa päästä pelaamaan sellaista joukkuetta vastaan, joka on ollut tälläkin kaudella mukana Mestarien liigassa. Meillä ensimmäinen erä oli erinomaista peliä, onnistuimme kaikessa, eritoten syötössä. Toisesta erästä lähtien LP Viesti dominoi peliä emmekä me onnistuneet palaamaan enää samalle tasolle ja painostamaan salolaisia, mietti Nikolic.

- Syöttö ja vastaanotto ovat tärkeitä asioita ja niiden kautta LP Viesti oli vahvempi, voimasuhteet kääntyivät. Toivotan heille onnea jatkossakin mm. Eurocupien peleissä, serbivalmentaja totesi.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli tietty tyytyväinen kaikkiin kolmeen sarjapisteeseen, mutta harmitteli kahden pelaajan loukkaantumista.

- Tällä hetkellä Eeva Puukka lienee röntgenissä, tarkempaa tietoa ei juuri nyt ole. Harmi juttu, että myös vastustajan hakkuri joutui sivuun. Toivotaan molemmille parantumista.

- Muuten hyvä ottelu ja hyvin tärkeä voitto. Hoitelimme onnistuneesti kolme ennalta vaikeaa kotipeliä HPK:ta, Pölkkyä ja OrPoa vastaan – heidät kohtaamme kuitenkin vielä monta kertaa vieraissa joten vasta sitten tiedetään joukkueiden ero toisiinsa.

- Ensimmäisessä erässä meidän heikko hetkemme ratkaisi erän, mutta sen jälkeen joukkue pelasi melkein täydellistä lentopalloa.
Esimerkiksi 17 ässäsyöttöä OrPoa vastaan on kova lukema, syöttövirheitä oli kuitenkin vain viisi, osoitti Lemminkäinen tilastoista.

- Meidän etupassaritilanne on ollut vaisu, mutta siihenkin saatiin nyt parannusta, mietiskeli Lemminkäinen.

LähiTapiolan pisteet
3 Czakan LP Viesti
2 Kosonen LP Viesti
1 Vergidou OrPo

LP Viesti - Oriveden Ponnistus 3-1
22-25, 25-11, 25-10, 25-18
LP Viesti: Laak 22/+12, Czakan 17/+15, Kosonen 15/+13
Oriveden Ponnistus: Stedile 14/+0, Lemos 12/+3, Hervey 9/+-2
Katsojia: 493

Ottelutilasto

Kuvat:
Jari Kotka / LiigaPloki
Osku Sahlsten / LP Viesti

  Takaisin