Seuraa meitä somessa:

Saara Eskon paluu oli tuoda taas voiton LP-Vampulalle

21.11.2015

Lp-Vampula kärsi niukan tappion lauantaina HPK:lle Saara Eskon paluuottelussa. Pieksämäki otti pisteet kotonaan ja LP Kangasala sekä LP Viesti vieraissa.

LP-Vampula Huittinen (2-8) kiuasi vuorostaan HPK:ta (8-2) päästyään vaikean alkukauden jälkeen mukavaan iskuun. Saara Eskon paluu liigakentille ei kuitenkaan aivan riittänyt tuomaan joukkueelle kolmatta perättäistä voittoa, vaan HPK kuittasi pisteet erin 2-3 (23-25, 25-22, 26-24, 25-20,8-15).

Suomen kaikkien aikojen naislentopalloilijoiden listan terävimpään kärkeen kuuluva Saara Esko palasi lauantaina lentopallokentille. Esko esiintyi naisten Mestaruusliigassa LP-Vampulan paidassa launtaina.

Viimeksi Saara puki viralliseen otteluun pelipaidan päälle keväällä 2010 Italian liigassa Caprin riveissä. Kotimaan kentillä nyt 35-vuotias Saara oli mukana viimeksi yli 14,5 vuotta sitten, kun Pieksämäki Volley hävisi ratkaisevassa pronssiottelussa Joensuun Prihoille.

Debyytissään Saara Esko nakutti komeat 20 pistettä HPK:ta vastaan, kun LP-Vampula nipisti vierailta yhden sarjapisteen 2-3-tappiolla. Eskon hyökkäys oli 19/32 ja ässiä syntyi syötöillä yksi.

HPK puolestaan esitteli uuden yhdysvaltalaisvahvistuksen Keao Burdinen, joka osoittautui oivaksi vahvistukseksi. Burdine teki 16/+12 61% hyökkäystehoilla.

Ensimmäinen erä lähti tunnustellen liikkeelle kun molemmat joukkueet ikään kuin tutustuivat uudestaan. Saara Esko oli vastustajalle tuntematon pelaaja, sillä kävin uutta materiaalia ei konkarin peleistä löydy. Esko teki paluun liigakentille 5,5vuoden jälkeen suoraan avauskuusikkoon. Molemmat joukkueet syöttivät ja hyökkäsivät tehokkaasti. HPK oli alusta lähtien tosissaan eikä selvästi halunnut aliarvioida hyvällä vireellä pelannutta LP-Vampulaa. Erä HPKlle 23-25.

Toiseen erään kotijoukkue lähti alun haeskelun jälkeen hieman ryhdistäytyneellä asenteella. Binetou Sow, Saara Esko ja Essi Helminen kotijoukkueesta hyökkäsivät todella tehokkaasti ja voiton halu oli selvästi kova. Molemmat joukkueet puolustivat todella tarmokkaasti ja hienoja puolustuspalloja nähtiin molemmilta joukkueilta pitkin peliä. Vierasjoukkueessa passeja jaettiin tasaisesti pelaajille ja niitä myös tapettiin tasaisesti. Michaela Madsen erottui joukkuuesta kovilla satasen hyökkäyksillä. Toinen erä kotijoukkueelle 25-22.

Kolmannen erän alussa kotijoukkue lähti karkuun erän alussa, mutta HPK kuroi kaulan kiinni pahoilla syötöillään. Erän loppuun asti nähtiin todella hyvää lentopalloa puolin ja toisin. Erän lopussa HPKlla oli mahdollisuus yhden eräpallon verran, mutta kotijoukkue vei tiukasti erän 26-24.

Neljännessä erässä mentiin LP-Vampula johtaessa tekniselle aikalisälle, mutta aikalisän jälkeen kotijoukkueen peli hieman painui kasaan ja HPK ei epäröinyt vai vei erän selvemmin 25-20. Tunnelma jatkui viidenteen erään, sillä LP-Vampula ei onnistunut vaihdoista huolimatta herättämään joukkojaan enää taisteluun. Viides erä kirjattiin HPKlle 8-15.

 Piia Korhonen, HPK:

- Tiukka peli, omassa pelissä hieman liikaa virheitä. Tällä kertaa vastassa oli aivan eri joukkue kuin Hämeenlinnassa, selvästi eri henki joukkueessa.

Saara Esko, LP-Vampula-Huittinen:

- Oli tietty vaikeaa tulla uuteen joukkueeseen pitkän tauon jälkeen, mutta joukkueella on hyvä materiaali kasassa. Vanhalle pelaajalle pitkä erätauon jälkeen peliin tuleminen on haastavaa. Kiitollinen joukkueelle kun ottanut hyvin vastaan ja pitkälti joukkueen ansiosta pelissä tekemät pisteet.

Luca Chiappini HPK

- Vaikea peli, haluan onnitella kolleegaani joka toi vastaamme aivan uuden joukkueen. Hän on tuonut selvyyttä esimerkiksi joukkueen side-out tilanteisiin. Voitimme, mutta on selvää että molemmilla puolilla nähtiin hyvää ja laadukasta lentopalloa. A

igor Kaibald, LP-Vampula Huittinen

- Kukaan ei varmastikkaan halua hävitä, mutta pelissä oli enemmän positiivisia asioita kuin negatiivisia. Meillä oli mahdollisuus voittaa peli. Peli oli kuitenkin sarjakärjessä olevaa joukkuetta vastaan ja olen tyytyväinen otteluun.

Parhaat pelaajat:
HPK Piia Korhonen
LP-Vampula Saara Esko

LP-Vampula Sow 27/+15, Esko 20/+11, Helminen 17/+1
HPK Burdine 16/+12, Boricheva 14/+8, Korhonen 13/+4
Yleisöä 417
T 4-7, Ä 9-16, SV 13-7, H% 55-50, VO% 40-44

LähiTapiolan pisteet
3 Sow LPV
2 Esko LPV
1 Korhonen HPK

Ottelutilasto

Pieksämäelle makea voitto OrPosta

Pieksämäki Volley (4-6) otti Leppävirralla mitä makeimman kotivoiton Oriveden Ponnistuksesta (5-3) suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-22, 25-15, 25-21).

OrPo teki kolmeen erään yhteensä 28 pistettä kotijoukkueelle hyökkäämällä: 12 torjuntaan lyöntiä ja 16 suoraa virhettä. Kotijoukkueen vastaavat luvut olivat 4 ja 7.

Eliise Hollas teki keskellä 12/+11 ja hakkuri Ivana Bulajic 16/+11. Yana Shevchuk esiintyi liberona.

Vieraista Salla Karhu oli paras pistenainen (13/+2), kun hakkuri Mercy Moim (11/+1) oli vaisulla pelipäällä.

Päävalmentaja Satu Natunen, Pieksämäki Volley:

- Olen tosi ylpeä joukkueesta. Koko joukkueen tekeminen mukavaa ja nämä muutamat hankaluudet haastavan viikon jälkeen paransivat joukkueen otetta. Yana toi ryhdikkyyttä liberona vastaanottoa.

Ellise Hollas, Pieksämäki Volley:

- Joukkueen peli ja viimeinen piste oli upea tunne. Oma peli oli kohtalaisen hyvää.

Päävalmentaja Teemu Oksanen, OrPo:

- Ei saatu tänään palloa kuolemaan, kaveri varmaan puolusti hyvin. Aina tähän suuntaan maata tullessa harmaapaitainen joukkue tekee meidän pelin vaikeaksi. Toinen tai kolmas huono peli hakkuriltamme.

Eveliina Smolander, OrPo:

- Oma peli hermostunutta, eikä se lähtenyt käyntiin ollenkaan koko aikana.

Parhaat pelaajat:
Pieksämäki Eliise Hollas
OrPo Hillaelina Hämäläinen

Pieksämäki Bulajic 16/+11, Hollas 12/+11, Alter 8/+5
OrPo Karhu 13/+2, Moim 11/+1, Puukka 7/+2
Yleisöä 207
T 12-4, Ä 4-6, SV 5-7, H% 39-30, VO% 44-57

LähiTapiolan pisteet
3 Hollas Pieksämäki
2 Bulajic Pieksämäki
1 Rissanen Pieksämäki

Ottelutilasto

LP Kangasala koulutti LiigaPlokia

LP Kangasala (6-3) jatkoi menestyksellistä kauttaan kaatamalla Pihtiputaan LiigaPlokin (1-9) suoraan 0-3 (17-25, 21-25, 20-25) Viitasaari Areenalla pelatussa ottelussa.

Avauserässä kotijoukkue aloitti pirteästi johtamalla sitä jo 6-2, mutta pikkuhiljaa Kangasala tuli peliin mukaan. LiigaPlokin aloitussyötöt helpottuivat liikaa. Sen seurauksena vieraitten passari Elisabeth Koberstein pääsi jakelemaan erinomaisia passejaan erityisesti Shelby Daltonille sekä Allison Mayfieldille.

Toinen erä sujui vielä selkeämmin Kangasalan tahdissa. Hyvät suunnatut aloitukset pehmensivät LiigaPlokin vastaanottoa, jonka jälkeen sen oli vaikea pelata muuta kuin isoa passia laidasta. Tilanteesta 15-23 Ploki sinnitteli Eeva-Maria Koskisen kolmella ässäaloituksella lähietäisyydelle 21-23, mutta Kangasalan Mayfield lopetti erän kolmen metrin tappohyökkäykseen.

Pitkän tauon jälkeen kentälle tuli uusi LiigaPloki ja LP Kangasala oli kuin ruususen unessa. Plokin aloitukset ja keskipelaajien jatkohyökkäykset erityisesti onnistuivat erinomaisesti. Passariksi erän alussa tulleen Anni Toivosen yhteistyö Serena Warnerin kanssa toimi hyvin. Teknisellä LiigaPloki johti jo 14-8. Sen jälkeen näytti tilanne jo siltä, että pelissä nähtäisiin lisäeriä, mutta Kangasalan Nette Tuomisen kolme ässäaloitusta käänsivät erän tilanteeseen 19-19. LiigaPlokin uuden päävalmentajan Jouko Koljosen ottama aikalisä ei tehonnut, vaan joukkue jämähti paikalleen. LP Kangasala tuli ja vei lopulta erän 25-20.

Ajoittain LiigaPloki kiusasi LP Kangasalaa, jonka pelissä näkyy onnistumiset Euro Cup-peleissä. Sen selkeästi kovempi rutiini tuli esille varsinkin erien lopussa. Kotijoukkueen pelissä oli hyviä aineksia, mutta tällä kertaa ne jäivät tehottomiksi. Eniten tekemistä on torjunta- ja puolustuspelin parantamisessa. Aloitusten ja vastaanoton sekä passipelin onnistuessa LiigaPloki pelaa hyvää liigatasoista peliä.

Jouko Koljonen, LiigaPloki:

- Kaksi erää olimme tuuliajolla, kolmannessa pelasimme jo paremmin, mutta erän lopussa annoimme liikaa helppoja palloja. LP Kangasalan ulottuva torjunta vaikeutti hyökkäystämme. Aloitussyötöissä onnistui Eeva-Maria Koskinen. LP Kangasala pelasi vahvan pelin. Ensimmäisessä liigapelissä päävalmentajana en tarvinnut nitroja, toiminta on vilkkaampaa kuin junnupeleissä.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

- Peli ratkesi meidän rutiiniin. Plokilla on vahvat keskipelaajat, onnistuimme tänään heidän pysäyttämisessä, samoin laiturimme pelasivat hyvän pelin. Meidän nopea laitapassitempo tuotti vaikeuksia Plokille, joka ei saa materiaalistaan irti kaikkea potentiaalia. Nette Tuomisen kolme ässää käänsivät erän meille kolmannessa erässä. Syöttömme oli hyvä, erien loput toimivat sekä kolme pistettä olivat tärkeimmät ajatukset tästä pelistä.”

Anni Toivonen, LiigaPloki:

- Oltiin takaa-ajoasemassa kaksi ensimmäistä erää. Torjuntapelissä on parannettavaa. Valmentajavaihto ei vaikuttanut tulokseen.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

- Keskittyminen herpaantui kahden voitetun erän jälkeen. Vastaanottomme toimi, erän lopussa olimme tehokkaampia kuin vastustaja.

Ottelu parhaat:
LiigaPloki Nea Hämäläinen
LP Kangasala Shelby Dalton

Ploki Felinski 10/+5, Hämäläinen 9/+4, Tooker 7/+5
Kangasala Mayfield 17/+10, Dalton 15/+13, Tahvanainen 9/+1
Yleisöä 283
T 2-7, Ä 9-11, SV 8-4, H% 39-46, VO% 48-48

LähiTapiolan pisteet
3 Dalton LP
2 Kobesrtein LP
1 Hämäläinen Ploki

Ottelutilasto

LP Viesti vertyi voittoon Kuusamossa

Pölkyn (5-5) ja LP Viestin (10-1) pelissä lyötiin palloa kovaa ja korkealta. Lopulta sarjakärki nousi voittoon erin 1-3 (25-23, 15-25, 23-25, 19-25).

Pölkky Kuusamo aloitti hurmoksen oloisesti Mestaruusliigan pelin LP Viestiä vastaan. Hyvän syöttöpelin ja loistavan torjunnan avulla kotijoukkue karkasi nopeasti 8-3 johtoon. Tuossa tilanteessa LP Viesti joutui vaihtamaan hakkurin paikalle Noora Kososen. Vaihdosta huolimatta teknisellä aikalisällä Pölkky oli kuuden pisteen karkumatkalla 14-8. Mestarille tuomittu viivytysvaroitus ja järjestysvirhe tilanteessa 21-17 auttoi kotijoukkuetta nautiskelemaan seitsemän torjuntapisteen myötä pistein 25-23 erävoittoa.

Toinen erä alkoi ja loppui LP Viestin kommenossa. Juna- ja bussimatkustamisen jäykkyys olivat pyyhkiytyneet ensimmäisen puolituntisen aikana. LP Viestin pelinrakentelu ja puolustuspelaaminen oliva huomattavasti kotijoukkuetta edellä tässä erässä. Erän pisteet valuivat nopeasti 15-25 vierailijoille.

Kolmanteen erään Pölkky Kuusamo pääsi lähelle LPViestin tasoa. Näyttäviä suorituksia nähtiin puolin ja toisin. Olena Prokopenko käytti sumeilematta Viestin laitatorjujien käsiä ja ansaitsi tärkeitä pisteitä. Tulostaulun näytti kotijoukkueen kannalta lupaavasti 23-23. Viestin pahat syötöt kuitenkin viimeistelivät erän 23-25 salolaisille.

Neljäs erä oli kolmannen kaltainen. Pölkyn kovakätiset laiturit torjuttiin tylysti kahdesti peräkkäin erän puolivälissä ja tilanteeksi kirjautui 14-17. Tuosta kotijoukkue ei enää täysin toipunut. Erä- ja otteluvoitto pyörähtivät ansaitusti 19-25 Viestille.

Dubravka Rakic, LPViesti:

- Kuusamossa on hyvä pelata. Kotijoukkueella hyvät laiturit, jotka löyvät lujaa. Onneksi toisessa erässä löydettiin hyvän syötön ja puolustuksen avulla oma peli. Tunnelma salissa oli mahtava. Joukkueena pystymme vieläkin parempaan peliin.

Kari Raatikainen, LPViesti:

- Syksyn teeman mukaisesti annettiin peliaikaa usealle pelaajalle kun haettiin parasta seitsikkoa. Pölkky on hyvä joukkue, joka lyö korkealta ja kovaa. Rakic 16/ +16 ja Noora Kosonen 16/ +11 pelasivat kiitettävän hyvin. Sari Taurianen löysi myös hyvän passipelin. Hän näytti fyysisesti väsvyvän neljännessä erässä.

Lotta Piesanen, Pölkky:

- Hyvä peli. Toinen erä repsahti meiltä. Joukkueena säilytimme tasomme paremmin kuin aikaisimmissa peleissä. Ei mikään superpeli itseltäni (10/+6).

Tuomas Alatalo, Pölkky:

- Fyysinen peli, pallolle annettiin kättä puolin ja toisin. LP Viestin parempi rutiinitaso kokeneiden pelaajien myötä ratkaisi erän viimeisiä palloja. Muutaman kerran annoimme halvan oloisesti pallon vastustajalle. Kolme ja puoli erää haastoimme hyvin Viestiä pelaamaan. Lpviesti syötteli onnistuneesti Prokopenkon tehoja alas (13/-2), mutta onneksi ratkaisijoita löytyi muilta pelipaikoilta.

Parhaat pelajaat:
Pölkky: Klimova
LPViesti: Rakic

Pölkky Klimova 15/+8, Vorona 15/+1, Prokopenko 13/-2
Viesti Vilponen 19/+11, Rakic 16/+16, Kosonen 16/+11
Yleisöä 313
T 12-15, Ä 3-9, SV 9-4, H% 37-39, VO% 44-58

LähiTapiolan pisteet
3 Rakic Viesti
2 Klimova Pölkky
1 Kosonen Viesti

Ottelutilasto

Kuvat:
Jouni Ronkainen / Pölkky Kuusamo
Jari Kotka / LiigaPloki

  Takaisin