Seuraa meitä somessa:

Pistepörssin voittaja Chemos Loimun hakkuriksi

13.07.2016

Raision Loimu on hankkinut uudeksi hakkurikseen viime kaudella Mestaruusliigan pistepörssin 79 pisteen erolla voittaneen kenialaisen Michael Chemosin (25 v, 200 cm).

Kenian maajoukkueessa vuodesta 2011 esiintynyt Chemos on Loimun kautta aikojen ensimmäinen afrikkalaispelaaja ja hänen sopimuksensa on 1+1 -vuotinen.

Chemos on pelannut ennen Suomeen saapumista kotimaansa lisäksi Turkin ja Japanin kovissa liigoissa. Japanissa hän edusti Oita Miyoshi Weisse Adleria ja Turkissa Karmanmarasia. Ensimmäinen kausi Mestaruusliigassa Riennon joukkueessa oli menestys Chemosille vaikka joukkue jäikin toiseksi viimeiseksi. Runkosarjan pistepörssin selvästi voittanut pomppuihme teki 5,44 pistettä erää kohden ja marraskuussa hänet valittiin kuukauden tähdistökentällisen hakkuriksi.

- Michaelia suositeltiin meille jo viime kesänä mm. ex-valmentajamme Ruben Wolochinin kautta. Nappikausi Suomessa helpotti päätöksentekoamme tänä vuonna, vaikka vaihtoehtoja kartoitettiin jälleen kymmeniä. Chemos oli kiinnostunut jatkamaan Suomessa ja yksi tärkeä tekijä Loimun valintaan oli osallistuminen CEV Cupiin, kommentoi Loimun manageri Jukka Rajakangas.

Loimulla on nyt sopimus kahdeksan kotimaisen ja kahden ulkomaalaisen pelaajan kanssa. Lisäksi harjoitusrinkiin kuuluu pelaajia farmijoukkueen ringistä, joista osa saatetaan nähdä myös liigapeleissä. Loimun päävalmentaja Dragan Mihailovicin pitänee ensitöikseen keksiä ulkomaalaisvahvistuksille lempinimet, sillä sekä kenialais- että yhdysvaltalaisvahvistus on viralliselta etunimeltään Michael ja lempinimeltään Mike.

  Takaisin