Seuraa meitä somessa:

Pölkky kaatoi HPK:n - LP-Vampula LiigaPlokin

23.09.2017

Naisten Mestaruusliigan avauspäivän voittajia olivat Pölkky Kuusamo kotonaan ja LP-Vampula vieraissa.

Pölkky hoiti kauden avauspelin maltilla maaliin

Liigakauden avaus tarjosi Pölkylle hyvän vastustajan verkon toiselle puolelle. HPK tuli hyvin peliin, mutta kotijoukkue oli lopulta kärsivällisempi ja otti 3-1 (25-17, 25-22, 16-25, 25-21) voiton viime kauden hopeamitalijoukkueesta. Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta neljännessä erässä, jota kotijoukkue johti jo 16-8, mutta HPK tasoitti Yasmine Madsenin syöttövuorolla tilanteeksi 16-16. Tilanne oli auki vielä tasalukemissa 21-21, mutta viime kauden ässäsyöttöjen pistekuningatar Malina Terrell paukutti ottelun loppuhetkillä kolme pistettä syötöillään ja ratkaisi ottelun Pölkyn eduksi.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Tulokseen olen tosi tyytyväinen. Yksi vahvoja ennakkosuosikkeja kaatui kolmen pisteen arvoisesti. Torjunta- puolustus pelaamiseen olen myös tyytyväinen. Saatiin vaimennuksia ja puolustuksia ja päästiin niistä pelaamaan. Vastaanottomme parani huonon ensimmäisen erän vastaanottoprosentin jälkeen. Tiedän, että pystymme vielä tästä parantamaan monilla osa-alueilla.

Luca Chiappini, päävalmentaja HPK:

- Ensimmäinen peli ilman harjoituspelejä ja se näkyi joukkueemme esityksessä. Joukkue on ollut vasta 10 päivää yhdessä ja meillä on niin paljon uusia pelaajia, että valmentajan täytyy olla vaan kärsivällinen. Torjunta, puolustus ja syöttöpeli olivat ihan hyvällä tasolla. Neljännessä erässä pääsimme vielä peliin mukaan, mutta vastustaja ratkaisi ottelun syötöllä. Kuukauden päästä pelimme näyttää jo paljon paremmalta.

Malina Terrell, Pölkky:

- Joukkueemme luonne on sellainen, että olemme aika rauhallisia. Silloin kun peli ei kulje ei tule myöskään paniikkia. Puhuimme ennen ottelua, että varmaan tulee joitakin huonoja hetkiä. Kolmannesta huonosta erästä keräsimme itsemme neljänteen erään.

Laura Baggi, HPK:

- Olimme vähän hermostuneita ensimmäisessä pelissä. Kuusamo pelasi hyvän pelin. Kolmas erä oli meille hyvä. Omaan peliin olen tyytyväinen, mutta voin pelata paremminkin. Hyvä startti kauteen.

Parhaat pelaajat:
Terrell, Pölkky
Baggi, HPK

Pölkyn seuraava ottelu on 7.10. kotona LiigaPlokia vastaan ja HPK puolestaan pelaa jo huomenna sunnuntaina Rovaniemellä WoVo Rovaniemeä vastaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Terrell Pölkky
2 Paananen Pölkky
1 Baggi HPK

Pölkky Kuusamo - HPK 3-1
25-17, 25-22, 16-25, 25-21
Pölkky Kuusamo: Terrell 20/+14,Artsemava 13/+9,Prokopenko 12/+-7
HPK: Baggi 11/+2,Savard 11/+-4,Madsen 9/+6
Katsojia: 448

Ottelutilasto

Viisieräinen Pihtiputaalla vierasjoukkue LP-Vampulalle

LP Vampula pelasi ilman paineita Pihtiputaalla ja voitti pitkän taistelun LiigaPlokin vieraana 2-3 (28-26, 25-21, 21-25, 22-25, 12-15).

LP Vampula tuli 0-2 erätappiotilanteesta makeaan 3-2 vierasvoittoon Pihtiputaan LiigaPlokista. Avauserää selkeästi johtanut kotijoukkue sai tiukan väännön jälkeen 28-26 erävoiton. Toisessa erässä LiigaPloki ei antanut yllättää Vampulaa. Hyvin onnistunut tekeminen aloitusruudussa sekä vahva hyökkäyspeli toi erän 25-21 . Pitkän tauon jälkeen hallinta alkoi siirtyä vieraille. Ploki ei pysynyt mukana kuin ajoittain. Joukkueen kapteenin Netta Tuomisen selkä kramppasi ja vastuu nostoista jäi paljolti Alex Reidin ja Annina Matalamäen harteille. Vampulan nuoret yleispelaajat Venla Raitala ja Hilkka Hujanen hyökkäsivät järkevästi ja monipuolisesti pisteitä, vastaavasti kotijoukkueen laiturit hakkasivat tehottomasti palloa vierasjoukkueen torjuntaan tai libero Petra Sahlbergin upeisiin puolustuksiin.

Neljännessä erässä LiigaPloki johti jo 22-19, mutta Vampulan päävalmentaja Arttu Keräsen onnistunut passarivaihto Susanna Sutkin tilalle tulleen Veda Mansikkaviita vahvat aloitukset käänsivät erän 25-22 Vampulalle.

Viidennessä Vampula meni menojaan, se johti 14-9, mutta Sini Nousiaisen aloitusvuorolla LiigaPloki pääsi lähes iholle tilanteeseen 12-14, mutta ottelu päättyi aloitusvirheisiin, joita tuli LiigaPlokille peräti 21, tosin ässiäkin tuli 14 .

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Harmittaa tämä tappio, hyvin sujuneen harjoitusviikon jälkeen floppasimme, erityisesti laitapelissä. Monella pelaajalla on syytä katsoa peiliin. Meredith Hardy oli hyvä, Canace Finley onnistui hyökkäyksessä.

Arttu Keränen, LP Vampula:

- Ennen ottelua nimilistan mukaan pelissä olivat vastakkain äidit ja tyttäret. Joukkueemme keski-ikä oli pelissä noin 20 vuoden paikkeilla. Teemana meillä oli pelata isolla sydämmellä, pelimme olikin iloista ja raikasta. Erityisesti laitahyökkääjien ratkaisut olivat monipuolisia, samoin onnistuneet pelaajavaihdot libero Petra Sahlberg ja passari Veda Mansikkaviita tekivät hyvää työtä.

Meredith Hardy, LiigaPloki:

- Hyvällä mielellä lähdimme pelaamaan, tulos ei tyydytä, seuraavaan peliä lähdetään voittamaan.

Roosa Nieminen, LP Vampula:

- Lähdimme haastamaan LiigaPlokia, onnistuimme nousemaan voittoon. On mukava pelata isossa ja vastuullisessa roolissa.

LiigaPloki pelaa seuraavaksi liiganousija Nurmon Jymyn vieraana 1.10. (Ruutu näyttää) ja LP-Vampula kohtaa ensi lauantaina LP Kangasalan (Ruutu näyttää).

Joukkueiden parhaat
LiigaPloki Suzanne Horner
LP-Vampula Roosa Nieminen

LähiTapiolan pisteet
3 Nieminen Vampula
2 Blomgren Vampula
1 Horner LiigaPloki

LiigaPloki - LP-Vampula 2-3
28-26, 25-21, 21-25, 22-25, 12-15
LiigaPloki: Hardy 21/+18,Finley 18/+7,Tuominen 18/+3
LP-Vampula: Blomgren 21/+11,Hujanen 15/+6,Nieminen 13/+9
Katsojia: 403

Ottelutilasto

Kuvat:
Jouni Ronkainen / Pölkky
Jari Kotka / LiigaPloki

  Takaisin