Seuraa meitä somessa:

Pölkky Kuusamo ja HPK voitoillaan liigan kärkipaikoille

15.10.2017

Naisten Mestaruusliigassa kotonaan LP Vampulan kaatanut HPK ja LP Kangasalan vieraissa voittanut Pölkky Kuusamo nousivat tasapisteissä liigan kärkipaikoille. LiigaPloki voitti sunnuntain kolmannessa ottelussa avausvoittoaan edelleen metsästävän WoVo Rovaniemen.

Pölkky päätti Pirkanmaan kiertueen voittoon Kangasalla

Eilen Orivedellä suoraan kolmessa erässä Orpolle hävinnyt Pölkky Kuusamo otti toisessa viikonlopun vierasottelussa helpohkon voiton Lp Kangasalan kotisalissa Pitkäjärvellä erin 0-3 (17-25, 23-25, 20-25).

Selkeästi lauantain tappiosta sisuuntunut Pölkky hallitsi ottelua alusta alkaen, ja varsinkin tehokas laitahyökkääminen oli myrkkyä hieman varamiehisenä otteluun lähteneelle kotijoukkueelle. LP Kangasalan riveistä puuttui lievästi loukkaantunut ykköslibero Emilia Sipilä ja Liisa Hurskainen. Sipilän poissaolo tarjosi toiselle liberolle Jenni Tolppaselle näytön paikan ensimmäiseen kokonaiseen liigaotteluun. Tolppanen pelasikin kelpo ottelun ja tähän tekosyyhyn ei myöskään valmentaja Janne Anturanmäen mielestä kotijoukkue kaatunut.

Toisessa erässä LP Kangasala käytti tehokasta keskihyökkäystään Jessica Wagnerin johdolla hieman enemmän ja olikin lähellä erävoittoa, pari syöttövirhettä erän ratkaisupalloissa käänsi erän lopulta vierailijoille.

Ottelun hahmoja olivat Pölkyn tehokkaat laitapelaajat Malina Terrell, Olena Prokopenko ja Essi Helminen, jotka olivat tänään kotijoukkueelle liian pahoja pideltäviksi.

Jenni Tolppanen, LP Kangasala:

- Tappiosta huolimatta oli hieno päästä pelaamaan, joitakin hyviä puolustuspalloja sain haettua, ja eteenpäin mennään koko ajan joukkueena ja yksittäisenä pelaajana.

Iida Paananen , Pölkky Kuusamo:  

- Hyvä tasonnosto meiltä eilisen huonon ottelun jälkeen, koko joukkue paransi tasaisesti ja saimme pidettyä Kangasalan vahvat keskipelaajat kurissa.

Janne Anturamäki, LP Kangasala:

- Pölkky pelasi hyvin, olin katsomassa eilisen Orpo ottelun ja takaisinpäin ajellessa olin varma että saamme vastaan ärsytetyn joukkueen ja näin kävi. Otimme syöttöpelissä tietoisen riskin, tiedossa oli että helpot pallot palautuvat kyllä Pölkyn vahvan hyökkäyksen toimesta ja tämä kyllä toteutui.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Hienoa että saimme pelin jälleen uomiin heikon eilisen jälkeen, Taso heitteli vieläkin liikaa pelin sisällä mutta tärkeä vierasvoitto varsinkin kun vieraspelit ovat olleet meille vaikeita. Hyökkäsimme taktisesti lähes pelkästään laidasta kun tiesimme Kangasalan kovat keskipelaajat, tämä onnistui suunnitellusti.

Parhaat pelaajat :
Jessica Wagner, LP
Melina Terrell , Pölkky

LähiTapiolan pisteet
3 Terrell Pölkky
2 Wagner LP Kangasala
1 Helminen Pölkky

LP Kangasala - Pölkky Kuusamo 0-3
17-25, 23-25, 20-25
LP Kangasala: Riikonen 12/+7,Wagner 10/+8,Paloniemi 9/+3
Pölkky Kuusamo: Terrell 19/+12,Prokopenko 16/+7,Helminen 13/+9
Katsojia: 215

Ottelutilasto

HPK ei anatanut LP-Vampulalle mitään mahdollisuuksia

HPK oli selvästi Vampulaa parempi sunnuntai-illan ottelussa vieden sen 3-0 (25-18, 25-18, 25-15). Samalla HPK siirtyi tasapisteissä liigan kärkikaksikkoon Pölkky Kuusamon kanssa.

Kotijoukkue kuritti vastustajaansa etenkin syöttö- ja torjuntapelissä. Ratkaisijoita löytyi joka puolelta, kun kaikki seitsemän kuusikossa pelannutta pelaajaa tekivät vähintään neljä pistettä. Chloe Collinsin passeista nauttivat etenkin Suvi Kokkonen ja Laura Baggi. Verkolla Vampulaa kiusasi neljän torjunnan Daniela Öhman.

HPK pystyi vähentämään virheitään aiemmista otteluista, kun taas vieraat sortuivat helppoihin virheisiin aivan liikaa.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Olen tyytyväinen, koska huolimatta Vampulan syötöstä, vastaanottohyökkäyksemme oli todella säännöllinen. Aloitimme hitaasti, mutta kasvoimme erä erältä. Meillä ei ollut hirveästi aikaa valmistautua tähän otteluun, mutta hyvä, että meillä oli kuitenkin pelejä alla. Kaikki yhteydet eivät ole vielä kunnossa, mutta se ottaa aikaa, ja paras tapa kehittyä on pelata. Jo OrPoa vastaan puolustuksen jälkeinen hyökkäyksemme oli hyvää, mutta nyt saimme virheiden määrän hallintaan. Se paranee pikkuhiljaa ja tämä oli positiivinen merkki.

HPK-laitahyökkääjä Vicky Savard:

- Peli tuntui tänään oikein hyvältä. Olemme keskittyneet tällä viikolla siihen, ettemme olisi niin hermostuneita ottelun alussa, ja se osuus meni tänään aika hyvin. Tiesimme juuri sen, mitä meidän piti tehdä voittaaksemme, ja pelisuunnitelmamme toimi loistavasti. Olemme keskittyneet myös puolustuksen jälkeisen hyökkäyksen parantamiseen, ja se työ alkaa näkyä. Kikkapelit ynnä muut tuottivat tänään hyvin tulosta.

Vampula-päävalmentaja Arttu Keränen:

- Kahdessa ensimmäisessä erässä tappelimme vastaan, minkä pystyimme. Hyökkäyspeli oli ihan ok-tasolla siihen nähden, miten heikko vastaanotto oli. Kolmanteen erään muutimme systeemiä, ja saimme vastaanoton toimimaan, mutta hyökkäystehot tulivat ropisten alas. Vaikea peli kaiken kaikkiaan. Vähän enemmän olisin odottanut. Etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä tuli liikaa hölmöjä virheitä. Joukkueiden tasoero on sellainen, että pitäisi suoriutua ihan tappiin joka osa-alueella, että voisimme tapella voitosta.

Vampula-keskitorjuja Katja Metsäkoivu:

- Alussa meillä oli hyökkäyspeli kunnossa, mutta emme saaneet helppoja palloja tapettua. Olisi pitänyt saada hyökkäyksiä paremmista paikoista. Lopulta kun muut osa-alueet paranivat, hyökkäys takkusi. HPK oli parempi. Suoritusvarmuutta pitää saada lisää, ja oikeastaan parantaa kaikkea vähän seuraavaan peliin. 

LähiTapiolan pisteet
3 Baggi HPK
2 Kokkonen HPK
1 Metsäkoivu LP-Vampula

HPK - LP-Vampula 3-0
25-18, 25-18, 25-15
HPK: Kokkonen 15/+10, Baggi 11/+8, Öhman 10/+7
LP-Vampula: Hiltunen 13/+3, Metsäkoivu 5/+5, Blomgren 5/+1
Katsojia: 464

Ottelutilasto

LiigaPloki emännöi voiton WoVosta

LiigaPloki löi sunnuntai-iltana kotonaan Pihtiputaalla WoVo Rovaniemen 3-1 (33-31, 25-21, 21-25, 25-8).

Avauserää pelattiin pitkän kaavan kautta. WoVo tuli hyvin peliin, se taisteli ja puolusti pitkiä palloralleja. Erän lopussa LiigaPlokin mainio panssari Suzanne Horner tarjosi namupaikat hakkuri Canace Finleylle, joka kiitti ja löi erävoiton kotijoukkueelle 33-31.

Voitetun erän jälkeen Emilia Kääntä tuli liberoksi aamuharjoituksessa jalkansa loukanneen Anniina Matalamäen tilalle. Toisen erän alku oli selkeästi rovaniemeläisten. Kotijoukkue nousi tasoihin, ja peli pyöri tasaisena tilanteeseen 20-20, josta se repäisi Hornerin aloitusvuorolla karkuun. Toinen erä Plokille 25-21.

Kolmas erä lähti jälleen WoVolla hyvin käyntiin. 5-1 johto tasoittui kuitenkin pian tilanteeksi 5-5. LiigaPloki johti vielä teknisellä aikalisällä 14-12, mutta tällä kertaa WoVo pelasi hyvän ja onnistuneen erän lopun. Vanessa Loukonen onnistui hyvin aloitusruudussa. Nurmo pelissä loukkaantuneen Roosa Raution korvannut passari Petra Salmela tarjosi hyvät iskupaikat Nelli Rantaselle, joka onnistui hyökkäämään ratkaisevat erävoittopisteet.

Voitetun erän jälkeen WoVolta loppui veto, edellisen päivän Nurmon nelieräinen painoi pelaajien tekemisessä. Kotijoukkue pääsi pelaamaan mukavuusalueellaan. Se selittää selkeän 25-8 erävoiton.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- WoVo puolusti hyvin, hyökkäyspelimme ei ollut vielä parasta, kolmanteen erään teimme peräti 13 omaa virhettä, WoVo pelasi virheettömästi. Välillä hyökkäyksissä on intoa kuin vappupallossa, eteenpäin kuitenkin on menty. Cancace Finlay pelasi oli selkeästi paremmin kuin edellisessä WoVo pelissä.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Tämä oli meidän paras pelimme tällä kaudella, puolustupeli toimi hyvin. 4-paikalla ei ollut vielä parasta tekemistä. Neljännessä erässä loppui meiltä polttoaine. Eteenpäin on menty ja peli paranee joka kerta.

Suzanne Horner, LiigaPloki:

- Tänään ei ollut helppo pelata, mutta pahimmat paineet alkavat olla takana. Finlayn kanssa on helppo pelata.

Petra Salmela, WoVo:

-Aluksi jännitti pelata, ensimmäinen kokonainen peli liigassa. Puolustimme tänään hyvin, lopussa tarkkuus hävisi pelistämme.

Palkitut : 
LiigaPloki Horner 
WoVo Loukonen

LähiTapiolan pisteet
3 Horner LiigaPloki
2 Finley LiigaPloki
1 Loukonen WoVo

LiigaPloki - WoVo Rovaniemi 3-1
33-31, 25-21, 21-25, 25-8
LiigaPloki: Finley 25/+19,Reid 16/+8,Hardy 11/+5
WoVo Rovaniemi: Rantanen 15/+2,Sullivan 11/+5,Mikkilä 9/+5
Katsojia: 389

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK
Pertti Flinck / LP Kangasala
Jouni Arvola / LiigaPloki

  Takaisin