Pölkky Kuusamolle kotitappio Euroavauksessa

22.11.2017

Pölkky Kuusamo koki historiansa ensimmäisessä lentopallon Eurocupin ottelussaan kotitappion belgialaiselle Charleroi Volleylle 1-3 (25-20, 17-25, 24-26, 23-25).

Kuuusamolaiset omasivat mahdollisuuden Challenge Cupin 2. kierroksen avausottelussa paljon parampaankin tulokseen, mutta vieraat puristivat kahdessa viimeisessä erässä erien loput itselleen.

Avauspelin tulos tietä sitä, että päästäkseen jatkoon Pölkyn pitää voittaa toinen osaottelu vähintään 3-1 ja päälle kultainen erä. Ottelu pelataan Charleroissa ensi viikon torstaina.

Kuusamolaisten ehdoton ykkösvalopilkku oli vasta 15-vuotias Petra Tauriainen, joka avasi kansainvälisen peliuransa heti kahdella ässäsyötöllä avauserässä. Myöhemmin Tauriainen syötti vielä kolmannenkin ässän.

Pölkyn tehonaisia olivat 19/+10 tehnyt Olena Prokopenko, 18/+8 tehnyt Essi Helminen ja 17/+13 kirjauttanur Malina Terrell. Eveliina Koljosen pyörittämän vierasjoukkueen tehokkain oli keskipelaaja Johanna Alons (16/+12)

Tasaista ottelua oli todistamassa 567 katsojaa.

Pölkky Kuusamo tuli otteluun ryminällä halliten koko avauserää. Varsinkin syöttöruudussa kotijoukkue oli tehokas tehden viisi ässää.

Toinen erä oli taas vieraiden hallintaa. Kuusamolaisten hyökkäyspeli sakkasi ja suoria virheitä tuli liikaa. Toisaalta Charleroin hyökkäyspeli oli tehokasta.

Kolmas ja neljäs erä olivat äärimmäisen tasaisia, kumpikaan joukkue ei päässyt karkumatkalle missään vaiheessa. Charleroi Volley oli lopulta hieman rutinoituneempi ja pystyi kääntämään molemmat erät itselleen vähemmillä virheillä.

Charleroi Volleyn kapteeni Juliette Thevenin:

-Odotimme Pölkky Kuusamolta kovempaa vastusta, lisäksi meillä ei ole ollut kovin hyvä kausi tähän mennessä, meille tuli juuri uusi valmentaja jonka kanssa vedimme eilen vasta ensimmäisen harjoituksen. Tänään pelasimme yhdessä niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä. Olen ylpeä joukkueesta, mutta meillä on vielä paljon töitä edessä.

Charleroi Volleyn valmentaja Ion Dobre:

-Onnittelut kotijoukkueelle hyvästä taistelusta. Ottelu oli tasainen. Viikon päästä on varmasti tulossa vaikea ottelu, koska Kuusamo pelaa hyvää lentopalloa. Tämän vuoksi on tärkeää pysyä keskittyneenä. Hävisimme välillä helppoja palloja, mutta tällä hetkellä haluan nähdä ottelut hyvät hetket ja ennen kaikkea voiton.

Pölkky Kuusamon kapteeni Iida Paananen:

-Harmittaa hävitä tämmöisiä pelejä, varsinkin kun olimme niin lähellä. Avauserässä pelasimme todella kurinalaisesti, mutta toisesta erästä lähtien vastustaja pääsi hyvin pelitapaamme kiinni ja paransi huomattavasti. Tehtiin vähän enemmän virheitä mitä vastustaja, siinä hävittiin. Pystymme pelaamaan parempaa lentopalloa ja haastamaan heidät Belgiassa.

Pölkky Kuusamon valmentaja Tuomas Alatalo:

-Älyttömän hieno tapahtuma, ei ollut toivoakaan huutaa kentälle ohjeita kun meteli oli niin kova. Täytyy olla kiitollinen yleisölle sekä seuralle, että saatiin tämmöinen tapahtuma järjestymään. Pelistä jäi hampaankoloon, ihan niin rentoon esitykseen ei pystytty kuin liigapeleissä. Tuli harmittavia virheitä, varsinkin sellaiset pallot kun olemme syöttäneet hyvin tai puolustaneet hyvin, niin ne pitäisi pystyä käyttämään paremmin hyväksi. Belgiaan meidän ei tarvitse todellakaan lähteä valmiiksi hävinneenä, vähän rentoutta lisää ja suorittamisen tasoa ylemmäksi, niin taistelemme voitosta.

Pölkky Kuusamo on 15:s suomalainen naisjoukkue ja kaikkiaan 43:s seura lentopallon Eurocupeissa.