Pölkky Kuusamon kotitaika kesti myös HPK:n rynnistyksen

09.12.2016

Pölkky Kuusamon vahvat kotiotteet johtivat torstaina HPK:n kauden avaustappioon naisten liigassa.

Pölkky Kuusamon voittonumerot olivat HPK:ta vastaan 3-2 (25-19, 24-26, 25-19, 18-25, 15-13).

Pölkyn ja HPK:n välisessä kamppailussa oli silmiinpistävää kotijoukkueen periksiantamattomuus. Jo ottelu alku lupaili hyvää Pölkyn mennessä nopeaan tahtiin 6-0 johtoon. Erässä ja pelissä nähtiin loistavia puolustuksia molemmilta joukkueilta, vaikka pallolle annettiin kättä kovilla hyökkäyksillä. Toinen erä oli myös tasainen, vaikka HPK oli jo turvallisessa 15-21 johdossa. Pölkky kiri vielä tasoihin 24-24, mutta HPK:n rutiini riitti erävoittoon.

Viidennessä erässä HPK aloitti hyvin 0-3 tilanteessa ja oli viemässä erää itselleen 9-12 johdossa. Lotta Piesasen syöttövuorolla tilanne oli pian tasan 13-13. Seuraava syöttö pyörähti Piesaselta verkkonauhan kautta vastustajan puolelle, kumminkin edelleen pelattavaksi ja sitten oltiinkin ottelupallotilantessa. Piesasen syöttö kulki edelleen hyvin ja liikuntahallin katto nousi muutaman millin yleisön pauhusta. Hallitseva mestari oli nurin.

Katja Kylmäaho, HPK:

-Ailahteleva peli, johon olisimme kaivanneet tasaisuutta. Molemmille tuli pitkiä putkia.

-Kuusamon peli ei tullut yllätyksenä, vaan oli tiedossa että he tulevat kovaa.

Amanda Love, Pölkky:

-Tultiin hyvin peliin ja toteutettiin hyvin pelisuunnitelmaa. Viime viikonlopun heikkojen pelien jälkeen olimme tänään tulta ja tappuraa.

-Virheiden jälkeen pystyyttiin keskittymään seuraavaan palloon emmekä jääneet murehtimaan.

Luca Chiappini, päävalmentaja HPK:

-Onnittelut Kuusamolle voitosta. He pelasivat mielestämme kauden parhaan pelinsä ja etenkin puolustuspelaaminen oli hyvää.

-Aika väsyneitä olimme tänään henkisesti ja fyysisesti. Emme ehtineet valmistautua riittävästi tähän peliin

-Tavoite oli antaa vähän lepoaikaa joillekin pelaajille kuormituksen tasaamiseksi, eikä Mayfieldin ja Rautiaisen pitänyt pelata tänään ollenkaan.

-Seuraava peli on Kuortanetta vastaan ja sitä ennen on 4-5 päivän lepotauko.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

-Kun onnistuime voittamaan hallitsevan mestarin, niin aika hyvää lentopalloa varmaankin pelasimme joka osa-alueella

-Syöttö toimi hyvin ja vastaanottokin oli kohtuullinen. Vaikka tiedettiin että on hyvä torjunta vastassa, hyökkääjämme pelasivat silti rohkeasti.

-Saatiin yleisö hyvin mukaan peliin. Meillä on tulossa iso viikonloppu kun pelaamme jo lauantaina Pihtiputaalla ja sunnuntaina Pieksämäellä uudemman kerran. Molemma joukkueet ovat hyvinkin voitettavissa.

LiigaPloki pyöritti Kuortaneen

LiigaPloki Pihtiputaalta oli ainoastaan avauserässä hivenen ihmeissään Kuortaneen nuorta valmennuskeskuksen joukkuetta vastaan Kuortaneella.

Avauserä päättyi vierailijoille vasta jatkopallojen jälkeen. Toinen erä oli erityisesti LiigaPlokin sekä Tamara Kmezicksen näytöstä. Serbialainen oli jo kahden erän jälkeen takonut 14 pistettä.

Kolmannessa erässä vieraista oli elementissään erityisesti passari Eveliina Koljonen, joka yhdessä Kmezicin kanssa ei jättänyt voittajasta mitään epäselvyyttä.

- Hyvä ottelu tänään, pitää olla tyytyväinen että tänään tuli kolme pistettä ja vielä erät meille 3-0. Ehkä vähän tuo alku oli vaikeata, mutta sitten kun saatiin taas oma peli käyntiin, niin helpotti. Oma peli oli tänään kuosissa ja vastaanottokin nousi joukkueella hyvin että tyytyväisin mielin, totesi ottelussa kolme LähtiTapiola pistettä LiigaPlokilta pokannut kapteeni Eveliina Koljonen.

- Ensimmäisessä erässä tehtiin sellaisia lapsellisia virheitä, mutta tämän jälkeen kohtuuehjä peli kokonaisuudessaan. Olen kuitenkin kokonaisuuteen nyt tyytyväinen mitä tässä lähiviikkoina on pelillisesti tapahtunut. Tänään 3-0 voitto, niin täytyy olla tyytyväinen, kommentoi vieraiden päävalmentaja Jukka Koskinen.

Nuoren valmennuskeskuksen joukkueen esiintyminen kotisalissaan torstai-iltana oli tällä kertaa vaisu, väritön ja virheiden sävyttämä ja tämä pisti myös päävalmentaja Tapio Kangasniemen mietteliääksi.

- No ensimmäinen erä meinasi pyörähtää meille ihan vahingossa, emmekä me tänään omaan pelaamiseemme päästy missään vaiheessa. Me ei olla hävitty tällä kaudella montaakaan peliä syöttö, vastaanotto yhdistelmäkamppailua, mutta tänään sekin hävittiin Plokille reilusti ja silloin se peli muuttuu vaikeaksi.