Seuraa meitä somessa:

Pölkky liian kova WoVon sahattavaksi

24.01.2015

Pölkky Kuusamo otti jo kauden kolmannen voittonsa WoVosta, LiigaPloki joutui vääntämään viisi erää Kuortaneen kanssa ja samoin LP Kangasala Huittisissa LP-Vampulan kanssa.

LiigaPloki loppukirissä parempi Kuortaneetta

LiigaPloki (5. 9-9, 27) nousi viimeisessä kahdessa viimeisessä erässä nousi 1-2 erätappiotilanteesta 3-2 (21-25, 25-15,24-26,25-16, 15-7) kotivoittoon Viitasaarella pelatussa Mestaruusliigan pelissä Kuortanetta (10. 1-17, 4) vastaan.

Kuortaneelle peli oli kauden kolmas, josta se sai sarjapisteitä ja samalla toinen perättäinen.

LiigaPlokin passari Hanna Anttila pelasi 250. liigaottelunsa.

Teemu Oksanen, LiigaPloki:

- Ei oltu tänään terävimmältään. Meillä oli kova harjoitusviikko takana. Vastustaja pelasi hyvän puolustus-ja torjuntapelin, Kahdessa viimeisessä erässä saimme oman pelimme paremmaksi. Annit ( Toivonen, Sorvoja ) tuleminen peliin rauhoitti peliämme. Ulkomaalaiset hoitivat ruutunsa hyvin, kotimaisilla pelaajilla oli vaikeampi päivä.

Aapo Rantanen, Kuortane:

- Hyvää peliä ajoittain, voittoa alettiiin jännittämään viime metreillä. Vastustaja sai paremman otteen kahteen viimeseen erään.

Anni Toivonen, LiigaPloki.

- Kaveri virheet auttoivat kahdessa viimeisessä erässä meidät otteluvoitton. Henkisesti olimme alussa heikkoja, lopussa saimme onnistumisten myötä myös peli-ilmeen paremmaksi.

Anna Rantala, Kuortane:
- Lopussa ei meiltä löytynyt ratkaisijoita. Sarjan viimeisiä pelejä lähdetään voittamaan.

Parhaat pelaajat
LiigaPlokin: Mercy Moim
Kuortane : Anna Rantala

LähiTapiolan pisteet:
3 Mercy Moim LiigaPloki
2 Anni Toivonen LiigaPloki
1 Anna Rantala Kuortane

Ottelutilasto

Pölkylle jo kolmas liigavoitto WoVosta

Pölkky Kuusamo (8. 7-10, 22) viihtyy liigakentillä erityisesti toisen pohjoisen joukkueen Woman Volleyn (4. 9-9, 29) kanssa. Lauantaina kuusamolaiset ottivat jol kolmannen voiton neljästä joukkueiden välisestä liigapelistä. Rovaniemellä vierailleet pölkkyläiset ottivat voiton nyt suoraan kolmessa erässä 0-3 (20-25, 22-25, 20-25).

Fatou Diouck (16/+11) oli vieraiden paras pistenainen Iida-Emilia Kivimurron kerätessä liigauransa toiseksi parhaat pisteet (13) ja ylivoimaisesti parhaat tehot (+12). Kivimurron liigaennätys pisteissä (17) tuli liiga-avauksessa juuri WoVoa vastaan. Olena Prokopenko ei pystynyt pelaamaan selkävaivojen takia.

WoVosta hakkuri Jana Jaudzema teki 13/+10, kun taas kovia pisteitä yleensä takovat keskitorjujat Jenn Keddy ja Amber Kaufman jätettiin seitsemään pisteeseen per pelaaja.

Ensimmäisen liigapelinsä pelannut Kory Honel kasasi tehot 6/-2 ollen hyökkäyksessä melkoisissa ongelmissa (hyök 4/20).

Ensimmäisen erän vie Pölkky (20-25). Wovon peli on hukassa alusta saakka. Hyökkäys on pehmeää ja helppoja puolustuspalloja putoilee kenttään. Pölkyn torjunta-puolustus peli teki Wovosta aseettoman. Erää edettiin Pölkyn pienoisessa johdossa koko ajan.

Toinen erä alkaa Pölkyn hallinnassa. Wovo saa yksittäisiä onnistumisia mm. Jossun ja Koryn ässäsyöttöjen kautta. Pölkyn Diouck Fatau on kova pideltävä, mutta teknisen jälkeen Wovo saa syöttönsä kulkemaan ja siirtyy kuskin paikalle. Erä etenee todella tasaisena, molemmat joukkueet hakevat uutta virtaa vaihtopenkin pelaajista. Wovon vaikeudet vastaanotossa päästävät erän Pölkylle. (22-25).

Wovo aloittaa kolmannen erän pirteästi. Hyökkäykset jäävät kuitenkin liian usein eloon ja pian Pölkky kirii johdon tasoihin ja menee reiluun johtoon 9-14. Tanja Körkkö kaivaa peliin mahdottomiakin palloja, mutta hyökkäystehot ovat edelleen vaisut. Wovon normaalisti tehokas torjunta toimii lähinnä Pölkylle apuna. 20-23 tilanteessa Pölkky joutuu turvautumaan aikalisään ja taisteleekin itselleen eräpallon ja vie ottelun lopulta ässäsyötällä 20-25.

Iida Paananen, Pölkky:

- Meillä toimi taktiikka tänään kyl tosi hyvin. Vaikka pelattiin treenaamattomalla kuusikolla, niin silti homma toimi hyvin ja hyökkäystehoja löytyi jokapuolelta.

Tanja Körkkö, WoVo:

- meillä oli alusta asti epävarmuus pelissä mukana. Vastaanottoa ja puolustamista sekoittaa, kun pelaajat kentällä ovatkin erejä ja sen takia tulee säheltämistä. Vastustajakin pelasi tänään hyvän pelin.

Marko Kaakinen, Pölkyn päävalmentaja:

- Tyytyväinen täytyy peliin olla. Meidän vahvin hyökkääjä Olena Propapenko ei pystynyt selkävamman takia pelaamaan, mutta joukkue ei antanut tämän häiritä. Meillä oli kerrankin hyvä syöttö, jolla saatiin hyvin Wovon peli sekaisin.

Teemu Mäkikyrö, WoVon päävalmentaja:

- Ei me saatu tänään omaa palettia kasaan. Peli on rakentunut vahvaan torjunta-puolustuspelaamiseen, mikä ei tänään toiminut missään vaiheessa. Keskipelaajat eivät päässet ensimmäisen 1,5 erän aikana kertaakaan lyömään kunnolla ja putosivat sen myötä pelistä pois. Eniten harmittaa, että kokeneet pelaajat hukkaavat pelin tasonsa muutosten myötä. Nyt pitää vain jatkaa hyvää treenaamista ja päästä takaisin omalle tasolle.

Joukkueiden parhaat
Pölkky iida Paananen
WoVo Tanja Körkkö

Parhaat pistenaiset
WoVo Jaudzema 13/+10, Pekkarinen 12/+8, Keddy 7/+5
Pölkky Diouck 16/+11, Kivimurto 13/+12, Voronova 13/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Paanenen Pölkky
2 Diouck Pölkky
1 Körkkö WoVo

Ottelutilasto

LP Kangasala puristi LP-Vampulasta niukan voiton

LP Kangasalan (6. 9-8, 26) vierailu Huittisiin tuotti kaksi pistettä, kun se kukisti kotijoukkue LP-Vampulan (7. 7-11, 23) erin 2-3 (19-25, 25-21, 25-17, 22-25, 5-15).

Näin LP Kangasala on kolme pistettä LP-Vampulaa edellä.

LP Kangasala Tuomas Alatalo:
- Rikkonainen viikko takana ja Riddle tuli aamusti lentokentältä mukaan. Vastaanotto parempi ja yleisilme hyvä. Tyytyväinen voittoon. Riddle oli vahva viimeisessä erässä. LP Vampula Kai Stenius:
- Hyvä peli meiltä ja olen tyytyväinen vaikka tuli vain yksi piste. Yleisilme hyvä ja Enni Lammisen ensiesiintymiseen tyytyväinen. Rikkonainen treeniviikko takana, mutta jos suunta tämä niin hyvältä näyttää.

Parhaat pistenaiset
Vampula Tahvanainen 12/+5, Räisänen 11/+5, Goriaeva 8/+7
Kangasala Riddle 15/+6, Vilponen 14/+9, Öhman 8/+4

LähiTapiolan pisteet
3 Lamminen LP-Vampula
2 Hämäläinen LP-Vampula
1 Riddle LP Kangasala

Lehdistötilaisuus videona

Ottelutilasto

Kuvat:
Asko Leskinen, Rovaniemi

  Takaisin