Seuraa meitä somessa:

Pölkky, OrPo ja LP Viesti lauantaivoittoihin

22.10.2016

Naisten Mestaruusliigan lauantain voittajia olivat kotonaan Pölkky Kuusamo ja Lp Viesti sekä vieraissa OrPo.



LiigaPloki laittoi tiukasti kampoihin Pölkylle

Pölkky Kuusamon ja LiigaPlokin välillä nähtiin tiukka taistelu, joka päättyi lopulta neljännen erän jatkopalloilla kotijoukkueen 3-1 (19-25, 25-16, 25-22, 28-26)- voittoon.

Ensimmäiseen erään LiigaPloki tuli vahvalla itseluottamuksella ja kotijoukkue oli erän lopulla vaikeuksissa. Erän loppu menikin vierasjoukkueen komennossa.

Kolmessa seuraavassa erässä kumpikin joukkue laittoi parastaan kehiin ja ottelusta tuli sekä yleisöön menevä että varsin hyvätasoinen lentopallo-ottelu. Neljännessä erässä Pölkky oli vielä 11-14 tappiolla, mutta ajoi takamatkaa kiinni piste kerrallaan kunnes oltiin tasatilanteesa 16-16. Sen jälkeen erää pelattiin vaihtopalloilla eikä LiigaPloki suostunut vähällä häviämään. Erä ja ottelu päättyi ottelussa suurimman pistemäärän (20 pist.) tehneen Olena Prokopenkon torjuntaan jatkopalloilla 28-26.

Vilma Ruuska, LiigaPloki:

- Vielä olisi voinut tiukempikin peli tulla. Meidän pelaaminen jäi vastaanotosta kiinni ja ei oikein päästy peliin mukaan, vastasi Vilma kysymykseen ottelun tiukkuudesta.

- Olemme kehittyneet joukkueena ja saaneet joukkuepeliä paremmaksi.

- Enemmän pitää saada rohkeutta omaan hyökkäämiseen. Vastaanotto ihan hyvällä tasolla (53 %).

Lotta Piesanen, Pölkky:

- Kausi on alkanut kahdella voitolla ja tänään kolmen pisteen voitto. Oma pelin taso pitää saada hyvin pysymään koko pelin ajan, mutta pelin alkupuoleen olen tyytyväinen.

- Peli oli parempi kuin viime viikolla WoVoa vastaan ja tytöillä pysyi hyvin pää kasassa, eikä hyydytty vaikka vastustaja sai muutaman pisteen putkia.

Jukka Koskinen, LiigaPlokin päävalmentaja:

- Aika ajoin olimme vastaanoton kanssa ongelmissa Pölkyn hyvän syötön takia. Turhaan pehmennytään hyökkäyspelissämme.

- En voi olla tyytymätönkään peliimme. Alokasmaisia virheitä ja ehkä emme sitten ansainneet enempää.

- Pelin taso oli kovempi aikaisempiin peleihimme verrattuna. Eka erä tultiin takaa, mutta Pölkky vei peliä. Tänään ei tullut pisteitä, mutta huomenna sitten yritämme saada lisäpisteitä.

Tuomas Alatalo, Pölkyn päävalmentaja:

- Toinen voitto kotona ja kolmen pisteen voitto tiukan taistelun jälkeen. LiigaPloki piti meitä tosi ahtaalla. Jukka on tehnyt hyvää työtä. Ihan eri peliä kuin harjoituspeleissä.

- Omaan peliin olen tyytyväinen, ei notkahdeta vaikeissakaan paikoissa. Neljännessä noustiin takaa ja se kertoo joukkueen hyvästä henkisestä tilasta. Hyvä startti kauteen.

Parhaat pelaajat:
Kmezic, LiigaPloki
Piesanen, Pölkky

LähiTapiolan pisteet
3 Piesanen Pölkky
2 Filer Pölkky
1 Prokopenko Pölkky

Pölkky: Prokopenko 20/+5, Piesanen 18/+12, Filer 16/+14
Ploki: Kmezic 19/+8, Washington 12/-2, Ruuska 11/+6
T 10-10, Ä 11-12 , SV 12-11, H% 43-35, VO% 44-43
Yleisöä:

Ottelutilasto

OrPon henki kantoi puhtaaseen voittoon Kangasalla

Oriveden Ponnistus avasi naisten Mestaruusliigan kauden voittotilinsä kolmannessa ottelussa, kun se haki puhtaan 0-3 (13-25, 22-25, 22-25) -voiton LP Kangasalasta.

OrPon hyökkäyspeli oli selkeästi kotijoukkuetta parempaa. Hyökkäysprosentit olivat 32-46 ja kotijoukkue teki hyökkäysvirheillään sekä torjuntaa lyönneillä 25 pistettä vastustajalle, kun taas OrPo syyllistyi näihin vain kahdeksan pisteen verran.

Paikallisottelun avauserä lähti tasatahtia pisteiden putoillessa vuoroin verkon molemmin puolin. Vasta tilanteesta 9-11 OrPo lähti vetämään kaulaa ja vei erän tekniselle aikalisälle pisteissä 10-14. Malina Terrellin ässäsyötöillä ja Janisa Johnsonin onnistuneilla hyökkäyksillä ero kasvoi jo 11-18 pisteisiin. Ensimmäinen erä oli kylmää kyytiä kotijoukkueelle, kun OrPo vei ensimmäisen erän pistein 13-25.

Tasaisen alun jälkeen OrPo veti eroa toisen erän alussa jo sen verran, että kotijoukkue otti ensimmäisen aikalisän pisteissä 5-10. Aikalisällä kotijoukkue sai rivinsä kasaan, rupesi kuromaan eroa umpeen ja tasoitti Marija Jelicin syöttövuorolla jo 10-10. Tekniselle aikalisälle mentiin jälleen OrPon johtaessa 11-14. 16-20 tilanteesta kotijoukkue lähti taistelemaan piste kerrallaan eroa kapeammaksi ja Jutta Riikosen ässäsyötöllä tilanne tasoittuikin pisteisiin 20-20. Erän lopun taistelu kääntyi kuitenkin OrPolle, joka vei erän pistein 22-25. Pitkälle tauolle lähdettiin vieraiden johtaessa 0-2.

Pitkällä erätauolla kotijoukkue oli saanut rivinsä kasaan ja otti kolmannesta erästä selkeästi vastuun niin, että 7-3 tilanteessa OrPo käytti jo ensimmäisen aikalisänsä. 12-9 kotijoukkue otti ensimmäisen aikalisänsä. OrPo tasoitti jo tilanteessa 12-12. Tiukasti rinta rinnan mentiin erää eteenpäin. OrPo johti jo 18-22, kun LP taisteli ja kiri eroa kiinni pisteisiin 22-23, jolloin OrPo otti toisen aikalisänsä. Erä päättyi sitten tekniseen virheeseen ja kolmas erä 22-25 OrPolle.

Virginie De Carne, LP Kangasala:

- Ensimmäinen kotiottelu. Olemme nyt viikon sisään pelanneet tavallaan todella hyvän ja todella huonon pelin. Moni asia ei toiminut ja niihin pitää kiinnittää huomiota. En katso paljon tilastoja, enemmän merkitsee se tunne, mikä tulee pelin katsomisesta. Outi Munnukka passarina teki hyvää työtä pelin alussa, vaikka ei ole paljon pelannut pitkään aikaan, mutta ei saanut paljoa tukea muusta joukkueesta. Emme ole vielä niin valmiita tekemään muutoksia kentällä. Pelaajat ovat tietoisia siitä ja ymmärrämme sen ja sitä meidän pitää työstää. Nyt tiedetään, mitä tehdään ensi viikolla. Kauden alussa on hyvä näin, testataan eri asioita ja jatketaan niiden työstämistä. Orpo pelasi hyvän pelin, onnittelut siitä heille. Heillä ei ollut paljoa virheitä, kuten meillä. En laske virheitä, mutta silti OrPo pelasi kontrolloidumpaa peliä.

Satu Natunen, OrPo:

- Olen tosi ylpeä joukkueesta. Nyt tuntuu kolme pistettä isommalta kuin pelkältä kolmelta pisteeltä, kun taustalla on olut kaikenlaista. Porukassa on paljon potentiaalia, vaikka paljon kapuloita on olut rattaissa. Olemme tehneet paljon duunia vaikeuksista huolimatta. Voitto oli nyt palkinto työstä. Pelillisesti olen kokonaisuuteen tyytyväinen. Kolmannen erän alussa meinasi käydä perinteinen – pelattiin vasen käsi taskussa rennosti. Hieman oli huoli, miten käy, kun vastustaja vaihtoi passaria. Omat torjunnat oli positiivinen yllätys. Kangasalan peli jotenkin sopi meidän torjunnalle. Syötöt onnistui ok. Puolustuksen hakupalloihin ja varmistuksiin olen tyytyväinen. Ja spritiin, mikä kentällä oli. Olen ylpeä porukasta. Vaikka seitsemän vain oli kentällä, silti koko joukkue voitti.

Roosa Laakkonen, LP Kangasala:

- Vastaanotto parempi OrPolla. Meidän peli kaatui hyökkäyksiin, olisi pitänyt saada enemmän tehoja irti. Hyökkäys oli hengetöntä. Hyvä fiilis oli kuitenkin pelata pitkästä aikaa kotisalissa, harmittavasti se ei vaan riittänyt tämän pidemmälle.

Saara Holm, OrPo:

- Tänään oli tosi hyvä fiilis, näkyi ulkopuolellekin. Kokonaisuus pelissä pysyi kasassa, samoin syötöt ja torjunnat. Pelattiin rohkeata peliä. Tuntui kivalta pelata. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin LP Kangasala Roosa Laakkonen OrPo Saara Holm

LähiTapiolan pisteet
3 Holm OrPo
2 Terrell OrPo
1 Johnson OrPo

Kangasala: Salomäki 15/+1, Jelic 8/0, Laakkonen 7/+4
OrPo: Holm 15/+10, Terrell 14/+12, Johnson 14/+4
T 3-12, Ä 7-7 , SV 5-6, H% 32-46, VO% 47-45
Yleisöä: 418

Ottelutilasto

LP Viesti käynnisti kauden hieman yskähdellen

LP Viesti avasi Mestaruusliigan kautensa kotivoitolla Pieksämäki Volleysta erin 3-1 (25-23, 23-25, 25-16, 25-15). Pieksämäkihän oli jo ehtinyt aloittaa pelit aiemmin kotitappiolla LiigaPlokille.

Pieksämäki pystyi kiusaamaan salolaisia kahden erän ajan. Kotijoukkue sai shokkihoitoa heti pelin alussa, kun Ella Eloranta loukkasi polvensa ikävän näköisesti. Avauserän LP Viesti kuitenkin käänsi edukseen 25-23, paljolti kiitos hakkuri Pauliina Vilposen.

Toisessa erässä Pieksämäki hallitsi alkua, mutta kotijoukkue tuli rinalle ja Anna Czakanin mainiolla syöttövuorolla aina 17-14 -johtolukemiin. Pieksämäki osoitti kuitenkin mainion passarina Alina Adamenya johdolla sisunsa taistellen erän nimiinsä 23-25.

Pitkän tauon jälkeen LP Viesti otti pelistä otteen ja kuittasi kaksi viimeistä erää 25-16 ja 25-15. Erityisesti päätöserän alku oli kotijoukkueelta erittäin vahva, kun passari Viktoriia Tuchashvili laittoi päälle melkoisen pisteshown omilla ratkaisuillaan.

Pieksämäen pelin tason putoamisesta kertoo omien virheiden määrä, joka oli kahdessa ensimmäisessä erässä yhteensä kahdeksan ja kahdessa viimeisessä 23.

Kaikkiaan Pauliina Vilponen oli kotijoukkueen tukiranka yhdessä libero Hillaelina Mäntylän kanssa. Vilponen hyökkäsi 56% tehoilla 22/+17. Myös loppupelistä mukaan tullut salolaisten uusi hankinta Vera Klimovich esiintyi edukseen (7/+7, hyökkäys 86%).

Elorannan loukkaantuminen ja Ronja Heikkiniemen sivussa oleminen sotki alkuun salolaisten pelisuunnitelmaa. Vasta loukkaantumisestaan toipunut Taru Alho sai pikakomennuksen kentälle, mutta joutui luopumaan paikastaan ensimmäisen liigapelinsä pelanneelle Tuuli Kukkoselle. Kukkonen oli melkoisessa syöttöpommituksessa, josta selvisi vallan mainiosti.

Kukkosen lisäksi salolaisista ensimmäisen liigapelinsä pelasivat myös Klimovich sekä Pilvi Kettunen. Kukkonen (3/0) ja Klimovic tekivät myös ensimmäisey liigapisteensä. Myös passari Elina Käsnänen sai päätöserässä peliaikaa, joten kaikki 12 pelaajaa osallistuivat peliin.

Pieksämäen luottoakseli oli Adamenya ja yleispelaaja Julia Tokarenko (19/+7). Hakkuri Emma Häyrinen (11/+3) pelasi kelpopelin ja myös vasta 15-vuotias libero Rita Timonen selvisi myös illasta puhtain paperein kokemukseensa nähden.

Alina Adamenya, Pieksämäki Volley:

- Peli oli parempi kuin avausottelumme. Pelasimme tänään enemmän joukkueena ja teimme kahteen ensimmäiseen erään paljon vähemmän virheitä. LP Viesti pelasi aika hyvin. Heillä on liigan paras libero.

Pauliina Vilponen, LP Viesti:

- Fiilis oli avauspeliin odottava. Yleisöä oli paljon ja ensimmäinen ns. pistepeli toi tietysti lisämausteen. Meidän olisi pitänyt uskoa jo aiemmin pelin rullaamaan lähtemiseen, mutta pelasihan Pieksämäki tänään hyvin. Uskoa olisi vain pitänyt meillä olla alussakin enemmän. Kaksi viimeistä erää alko näyttää mihin me pystytään.

Viktor Circenko, Pieksämäki Volleyn päävalmentaja:

- Minulla on tunne, että osaamme pelata. Vastaanotto oli aluksi hyvää, mutta ennen kaikkea henkisesti pelimme loppui kesken. Monille meidän pelaajille on uusi kokemus pelata liigaa. Osa ulkolaispelaajistamme oli tänään hyviä, mutta pystyvät parempaankin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja:

- Loppua kohden paransimme peliämme: viimeiseen puoleentoista erään olen jo aika tyytyväinen. Siihen asti peli oli aika hermostunutta. Kauden avaus on aina vaikea, etenkin kotikentällä ison yleisön edessä.

- Ensimmäisen erän loppuun saatiin hyvä nousu, toiseen samoin. Toisessa se ei vain kestänyt loppuun asti. Syöttö- ja vastaanottopelissä jäi parannettavaa eniten. Hyökkäyksessä ja torjunnassa olimme selkeästi vastustajaa edellä. Positiivista oli peliajan jakautuminen, etenkin Tuuli Kukkonen sai nyt paljon vastuuta.

LähiTapiolan pisteet
3 Vilponen LP Viesti
2 Mäntylä LP Viesti
1 Adamenya Pieksämäki

Viesti: Vilponen 22/+17, Gokhshtein 11/+7, Kosonen 11/+3
Pieksämäki: Tokarenko 19/+7, Uglenko 12/+5, Häyrinen 11/+3
T 12-9, Ä 5-7 , SV 9-7, H% 48-37, VO% 41-47
Yleisöä: 1293

Ottelutilasto

Kuvat:
Jouni Ronkainen / Pölkky Kuusamo
Osku Sahlsten / LP Viesti
Pertti Flinck / LP Kangasala

  Takaisin