Seuraa meitä somessa:

Pölkky selkeään vierasvoittoon - HPK ja OrPo hoitivat homman kotonaan

22.10.2017

Naisten liigan kärkikaksikko Pölkky Kuusamo ja HPK voittivat omissa otteluissaan WoVo Rovaniemen ja LiigaPlokin, samoin teki OrPo Nurmon Jymyn kustannuksella.

Pölkky Kuusamo selkeästi parempi pohjoisessa

Pölkky Kuusamo haki pisteet naisten liigan pohjoisen derbystä kukistettuaan WoVo Rovaniemen 0-3 (12-25, 18-25, 20-25).

Pölkky oli alusta asti vaarallinen, eikä WoVo ollut ollenkaan hereillä ottelun alussa. Ensimmäinen erä Pölkylle selvin lukemin 25-12. Toiseen erään kotijoukkue piristyi hieman, mutta kolmikko Terrell, Helminen ja Haatainen pitivät huolen, että toinenkin erä kääntyi vieraille. Kolmanteen erään WoVo syttyi taistelemaan ja johti erää vielä tekniselle aikalisälle mentäessä, kunnes Pölkyn kokonaisvaltaisesti vahva ilta käänsi erän ja ottelun vieraille.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Peliin valmistautuminen ei mennyt tällä kertaa putkeen ja otan sen omaan piikkiini. Sen suhteen täytyy tehdä muutoksia jatkossa. Nuori joukkue ei voi antaa 20 minuuttia kaverille eteen, koska sieltä on pirun vaikea nousta enää takaisin. Viime viikonloppuna oli hyviä merkkejä siitä, että tämä homma lähtee liikkeelle, mutta tänään niistä otteista ei näkynyt mitään. Ainoa positiivinen asia oli keskarien hyökkäyspelaaminen.

Tuomas Alatalo, Pölkky:

- Joukkue tuli tänään hyvin latautuneena peliin. Osalle pelaajistamme on uusi tilanne, että lähdemme ennakkosuosikkina peliin, joten se tuo pieniä paineita, mutta hienosti starttasi ottelu tänään meidän osaltamme. WoVo paransi hieman ottelun edetessä ja meidän virhemäärät sitä myöten kasvoivat jonkin verran. Pieni yllätys oli kuitenkin, että WoVon kotisalissa syöttö- ja vastaanottopelissä olimme niin paljon heitä edellä.

Heini Nousiainen, WoVo:

- Emme saaneet alussa oikeanlaista henkeä päälle ja teimme hölmöjä huolimattomuusvirheitä. Tuntui myös, ettei keskittymisemme ollut ollenkaan siellä, missä sen olisi pitänyt olla. Kolmanteen erään saimme hieman tsempattua itseämme, mutta se ei tänään riittänyt.

Malina Terrell, Pölkky Kuusamo:

- Tulimme otteluun hyvin keskittyneenä ja kuulin ennen ottelua, ettemme olleet voittaneet täällä Rovaniemellä niin useasti, joten hieno voitto joukkueeltamme.

LähiTapiolan pisteet
3 Terrell, Pölkky
2 Prokopenko, Pölkky
1 Loukonen, WoVo

WoVo Rovaniemi - Pölkky Kuusamo 0-3
12-25, 18-25, 20-25
WoVo Rovaniemi: Loukonen 13/+10,Sullivan 6/+3,Mikkilä 3/+1
Pölkky Kuusamo: Terrel 20/+17,Helminen 11/+3,Haatainen 7/+4

Ottelutilasto

OrPo jyräsi vakuuttavasti voittoon Nurmon Jymystä

OrPo ei antanut Nurmon Jymylle mahdollisuuksia sunnuntain liigakohtaamisessa, jonka se vei erin 3-0 (25-16, 25-16, 25-18).

Nurmo aloitti väkevästi ja hyvällä asenteella. se meni ensimmäisessä erässä 3-6 johtoon, vaikka OrPokin pelasi hyvin. Tästä kuitenkin OrPo paransi vielä peliään ja Nurmo otti ensimmäisen aikalisänsä 8-6 ja toisen 12-7 tilanteissa. OrPo meni väkisin 22-12 lukemiin. Päävalmentaja Zvonko Nilolic vaihtoi Olga Vergidoun sekä Francyele Lemosin lepovuorolle ja Anni Toivonen tuli passariksi sekä Jale Hervey hakkuriksi loppuerän ajaksi. OrPo vei ensimmäisen erän 25-16.

Toisessa erässä Nurmo aloitti taas vahvasti ja pakotti OrPon aikalisälle 4-8 tilanteessa. Lemos tehtaili pisteitä, kun tekniselle mentiin OrPon niukassa johdossa 14-13. Niina Ylönen tuli syöttämään 16-14, leipoi heti ässän ja kesti Nurmon aikalisän. Ninnu iski vielä ässän 23-14 ja 8 pisteen syöttöputki katkesi vasta 24-16 lukemiin. Rohkeasti ja tehokkaasti pelannut Jessica Kosonen iski kutospaikalta erän 25-16.

Kolmannessa taisteltiin edelleen lujaa. Pitkiä palloralleja, hyviä puolustuksia sekä hakuja molemmilla. OrPo lähti alussa tehokkaammin ja meni menojaan. Erän ja ottelun päätti Jale Hervey 25-18.

Nurmo pelasi paremmin, kuin numeroista voisi päätellä. OrPo pelasi niin hyytävän tehokkaasti ja vähillä virheillä, että tulos oli tämän näköinen. Yleisö varmasti piti näkemästään, naislentopalloa parhaimmillaan.



Karoliina, Friberg, Jymy:

- Ei ollut meiltä paras peli. Kaksi ekaa erää lähti meiltä hyvin ja ei saatu palloa nousemaan, siitä vastustaja rankaisi.

Niina Ylönen, OrPo:

- Hyvä peli meiltä, kaikki plussalla, 75 syöttöä, torjuntoja tuli. Nyt on panostettu syötön profiiliin. Suhteellisen vähillä virheillä mentiin.

Kari Tuomela, Jymy:

- Tänään täytyi sanoa, että jäätiin jyrän alle. En osaa sanoa, mistä johtui, mutta tänään ei päästy edes haastamaan. Torjuntaa ei saatu pitäväksi, vaikka se on yleensä ollut meillä hyvä. Todella hyvä peli OrPolta.

Zvonko Nikolic, OrPo:

- Kontrolloimme peliä. Olen hyvin tyytyväinen. Noudatimme taktiikkaa ja jaksoimme pelata kolme erää hyvällä asenteella. Nyt tähtäämme ensi keskiviikon Suomen Cupin peliin. Pelaajat olivat hyvin motivoituneita ja keskittyneitä.

OrPo voitti ässät 7-1 ja torjunnat 7-4.

Otteluisäntä K-Supermarket Orivesi palkitsi joukkuidensa parhaina Alexandra Vajdovan 9/+2 ja OrPosta Jessica Kososen 11/+10

LähiTapiolan pisteet
3 Kosonen OrPo
2 Vergidou OrPo
1 Lemos OrPo

Oriveden Ponnistus - Nurmon Jymy 3-0
25-16, 25-16, 25-17
Oriveden Ponnistus: Lemos 15/+9,Kosonen 11/+10,Stedile 10/+5
Nurmon Jymy: Mikaelsen 10/+0,Vajdova 9/+2,Friberg 8/+7
Katsojia: 527

Ottelutilasto

LiigaPloki jäi palkkiotta Hämeenlinnassa

HPK osoitti kovuttensa erityisesti erien lopuissa, kun Hämeenlinnassa vieraillut LiigaPloki jäi ilman pisteitä kovasta työstään huolimatt erin 3-1 (20-25, 25-22, 25-22, 25-23).

Pitkiä pisteputkia sisältäneessä ottelussa LiigaPloki avasi terävästi ja avauserässä sen veto kesti loppuun asti. Kahdessa seuraavassa HPK nousi väkisin erävoittoihin ja neljännen se rutisti hakkurinsa Vicky Savardin johdolla vakuuttavasti rutiinilla.

Hakkureiden taisto oli aika tasapäinen, kun Savard teki 25/+20 ja vieraiden Finley 20/+18. He olivat myös kokonaisuudessa joukkueidensa parhaat. Yleispelaajapuolella oli molemmilla joukkueilla ongelmansa ja sieltä puolelta ei isoja etuja saavutettu kumpaakaan suuntaan.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Se oli erittäin hyvä ottelu mielestäni, koska tällaisia otteluita me tarvitsemme: intensiivisiä ja stressaavia. Ploki on todella hyvä joukkue ja me ehkä vähän aliarvioimme heidät. Emme tee sitä virhettä uudestaan. Aloitimme ottelun todella hitaasti, mutta sen jälkeen aloimme saada puolustuksia, torjuntavaimennuksia ja torjuntoja, joilla pääsimme otteluun mukaan. Syöttömme eivät olleet kovin hyviä, koska mielestäni he nostivat liiankin hyvin. Plokilla oli paljon energiaa ehkä eilisen voiton ansiosta, joten meillä kesti ennen kuin aloimme reagoida.

HPK-keskitorjuja Eveliina Smolander:

- Ploki on kova joukkue, ja he pelasivat paremmin ainakin siinä erässä, jonka he voittivat. Jouduimme vähän puskemaan, mutta oli mukavaa lentopalloa molemmin puolin. Tykkäsin pelata. Muissa erissä meillä oli paremmin energiaa, ja voitimme ne joukkueena. Torjuntapuolustus oli alussa vähän hakusessa, ja syöttö oli aika pehmeä. Paljon on vielä parannettavaa, vaikka voitimme. Ploki oli kuitenkin ulkomaalaisineen hyvä vastus.

Ploki-päävalmentaja Jukka Koskinen:

- Toinen ja kolmas erä harmittavat. Teimme toisessakin erässä 13 virhettä, kun HPK teki vain kolme, ja hävisimme sen täysin omilla virheillä. Samoin kolmanteen erään ei voi olla tyytyväinen, kun johdimme vielä 17–21. Viimeisessä erässä olisi voinut käydä miten vain. Ei peliin muuten voi olla pettynyt, paitsi siihen, ettemme saaneet yhtään pistettä. Tämä oli toinen peli tälle viikonlopulle pelillisesti täysin erilaista joukkuetta vastaan, joten osittain voi olla tyytyväinen. Hakkuripeli toimii, mutta nelospaikalle on ehdottomasti saatava tehoja.

Ploki-yleispelaaja & kapteeni Nette Tuominen:

- Tämä oli kova peli. Tiesimme, ettei ensimmäinen erä ollut HPK:n tasoa, ja että he tulevat vielä. Emme odottaneet koko iltaa menevän samalla tavalla. Toinen ja kolmas erä harmittavat tosi paljon, kun johdimme molempia. Jotain lääkkeitä täytyy löytää erien loppuihin. Naislentopallossa ei vielä tarkoita mitään, että johtaa seitsemälläkään pisteellä noin kovaa joukkuetta vastaan. Tietysti ne ovat opettavaisia hetkiä, ja niistä voi varmaan ottaa jotain. Viikonloppu oli hyvä, vaikka harmittaa, ettei Hämeenlinnasta tullut yhtään pisteitä.


Joukkueiden parhaat:
Savard HPK
Finley LiigaPloki

LähiTapiolan pisteet

3 Savard HPK
2 Finley LiigaPloki
1 Rautiainen HPK

HPK - LiigaPloki 3-1
20-25, 25-22, 25-22, 25-23
HPK: Savard 25/+20,Baggi 10/+5,Smolander 8/+7
LiigaPloki: Finley 20/+18,Hardy 16/+12,Reid 14/+5
Katsojia: 448

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
Marko Junttila / WoVo

  Takaisin