Seuraa meitä somessa:

Pölkylle ja LiigaPlokille viisieräiset - LP Viesti voitti kolmessa

29.10.2016

Naisten lauantaikierroksella Pölkky Kuusamo jatkoi voittokulkuaan, LiigaPloki otti revanssin WoVo Rovaniemestä ja LP Viesti syötti puhtaan voiton LP-Vampulasta vieraskentällä.

LP Viesti kova syöttö vei LP-Vampulan yllätysmahdollisuudet

LP-Vampulan ja LP Viestin lauantainen ottelu alkoi tasaisena hyvällä sykkeellä, mutta kotijoukkueen vastaanoton haparoidessa, salolaiset veivät ottelun varsin selkeästi 0-3 (13-25, 20-25, 19-25).

Ensimmäisen erän alkupuoli antoi odottaa kovaa ja tasapäistä ottelua ja näyttikin siltä, että ottelussa taistellaan tasapäin. Erän edetessä salolaisten syötöt olivat kuitenkin liikaa kotijoukkueen vastaanottoryhmitykselle ja erä useiden suorien syöttöpisteiden avustuksella varsin selkein lukemin vieraille.

Toisessa erässä Vampulan hyökkäyspeli oli melko vahvaa, mutta syöttö/vastaanottopeli ei auennut vieläkään joten toinenkin erä saloon. Kahden erän jälkeen ässäsyöttötilasto (1-12) osoitti karmeaa syöttöylivoimaa Salolle.

Kolmannessa erässä huittislaiset tekivät kaikkensa ja etenkin parhaana pelaajana kotijoukkueesta palkittu Elli-Noora Hiltunen takoi kovia hyökkäyksiä vastustajan kenttään. Saloon passariksi vuoden tauon jälkeen takaisin tullut Victoriia Tuchashvili jakoi hyviä passeja, joista LP-Viestin hyökkääjät pääsivät tekemään pisteitä näyttävillä suorituksilla.


Victoriia Tuchashvili, LP Viesti:

- Ensimmäisen kerran oli tosi hyvä tunnelma ja joukkueella kova tahto voittaa. Ensimmäinen peli HPK:ta vastaan oli meiltä heikko ja haluamme unohtaa sen. Nyt alkaa näyttää jo paremmalta.

Elli-Noora Hiltunen, LP-Vampula

- HPK pelistä ainakin ensimmäinen erä oli selvästi huonompaa. Vastaanotto takkuili ja ihan parasta pelihuumoria ei löydetty koko joukkueelle. Tarvittaisiin koko joukkueen täyttä onnistumista, että näin kovia otteluita pystytään voittamaan.

Tomi Lemminkäinen, LP-Viesti

- Oman joukkueen esitys oli mitä odotin. Teemana oli syöttö ja rohkealla ja kovalla syötöllä painaa Vampula matalaksi. Lähdettiin Vastustajalta odotin kovempaa peliä. Ja jos ei oteta huomioon syöttö/vastaanottopeliä, niin peli olisi ollut tasaista. Varsin hyvillä prosenteilla Vampula hyökkäsi meitä vastaan, mutta kun vastaanotto ei onnistunut, niin lopputulos on tämännäköinen.

Arttu Keränen, LP-Vampula

- Vastaanotto ja syöttö oli huonoa ja siinä isoin ero tänään. Hyökättiin kyllä kelvollisesti, mutta se ei riitä. Ensimmäisen erän pisteet on hieman härskit, mutta kaksi muuta erää parannettiin koko ajan. Melko kova on ollut tämä kauden aloitus. Näitä pelejä emme voi voittaa, ellei saada koko seitsikkoa onnistumaan kokonaisuutena. Hiltusen Elli-Noora osoitti johtajuutta ja sytytteli joukkuetta. Puukan Eeva oli lähellä omaa tasoaan. Raitalan Venla väläytteli hyviä otteita ja kehittynyt hienosti viime kauden ykkössarjassa pelatun kauden jälkeen. Venla on tehnyt lujasti töitä koko kesän ja nyt saa elintärkeätä kokemusta liigan kovista peleistä.

LähiTapiolan pisteet
3 Tuchashvili LP Viesti
2 Hiltunen LP-Vampula
1 Gokhshtein LP Viesti

LP-Vampula: Hiltunen 9/+4, Puukka 8/+6, Sow 8/-4
LP Viesti: Gokhshtein 14/+12, Vilponen 13/+10, Kosonen 10/+6
T 5-7, Ä 2-13, SV 11-6, H% 36-47, VO% 39-57

Ottelutilasto


Pölkky Kuusamo jatkaa tappioitta

Pölkky Kuusamon voittoputki naisten Mestaruusliigassa kasvoi kolmeen lauantaina Kangasalla. Kotijoukkue LP Kangasala laittoi kuusamolaiset tiukoille, mutta viidennen erän jälkeen Pitkäjärven koululla juhlivat vieraat numeroin 2-3 (25-18, 18-25, 22-25, 25-19, 9-15).

LP Kangasala on aloittanut kauden voittamalla kertaalleen neljässä ottelussaan.

Nyt oli LP Kangasalan pelivire löytynyt. Tuomas Alatalo otti ensimmäisen aikalisän jo tilanteessa 6 – 1. LP:n vahva vire jatkui Hanna Salomäen niitatessa hyökkäyspisteitä Pölkyn kenttään ja Roosa Laakkosen napsiessa torjuntapisteitä. Tekniselle aikalisälle mentiin Kangasalan johtaessa 14 – 6. Sitten Pölkky Kuusamon pistetili alkoi karttua, mutta Kangasalan vahvaa peliä kuusamolaiset eivät saaneet rikki. Kuusamo käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 11. Tilanteessa 23 - 18 Kuusamo vaihtoi Venla Huurneen syöttämään Olena Prokopenkon tilalle. Ensimmäinen erä päättyi pistein 25 – 18 LP:n Jutta Riikosen hyökkäyspisteeseen.

Toiseen erään osat vaihtuivat. Kuusamolaiset saivat koottua rivinsä ja LP:n kenttäpuoliskolla eivät taas kuviot olleet selkeitä. Tekniselle aikalisälle mentiin Kuusamon 14 – 8 johdolla. Toisen erän toinen aikalisä kotijoukkueelle tilanteessa 15 – 21. Toinen erä päättyi Pölkylle pistein 18 -25. Pitkälle tauolle mentiin siis tasatilanteessa 1 – 1. Kolmas erä alkoi jo tasaisemmissa merkeissä, vaikka Pölkky pysyi muutaman pisteen johdossa. Tekninen aikalisä alkoi Kuusamon johtaessa 14 – 9. Kuusamon johtaessa 16 – 13 Tuomas Alatalo otti erän ensimmäisen aikalisän katkaistakseen LP:n pisteputken Jovana Gogicin syöttövuorolla. Gogicin syöttö leijailikin sitten pitkäksi. Kotijoukkue otti ensimmäisen aikalisänsä pisteissä 15 – 19. Kotijoukkueen noustua jo 22 – 24 pisteisiin, Tuomas Alatalo otti vielä toisen aikalisän erään. Me’ashah Nicholson niittasi sitten kolmannen erän Pölkylle pisteissä 25 – 22.

Neljäs erä lähti taas kotijoukkueen hallinnassa käyntiin. Daniela Öhman napsi pisteitä siihen malliin, että Tuomas Alatalon piti pysäyttää piste-eron kasvu, kun tilanne oli jo 10 – 5 kotijoukkueen hyväksi. Tilanteesta 11 – 5 Pölkky vaihtaa Iida Paanasen Venla Huurneen. Tekniselle erätauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 14 – 6. Tilanteessa 16 - 6 Pölkky teki tuplavaihdon 2 -1 ja 12 – 3. Nicholsonin syöttöputken katkaisuun Virginie De Carne ottaa aikalisän tilanteessa 19 – 15. Piste pisteeltä Pölkky hiipii lähemmäs ja peli oli jo 22 – 18, kun Tuomas Alatalo otti erän toisen aikalisän rauhoittaakseen tilannetta. LP piti kuitenkin erän hallussaan ja Daniela Öhman katkaisi erän pisteisiin 25- 19.

Viidennessä erässä katsottiin, kumpi joukkue haluaa enemmän voittoa. Rinta rinnan pisteitä otettiin molemmin puolin verkkoa hieman hermostuneissa tunnelmissa. Tilanteessa 7 – 9 Virginie De Carne otti ensimmäisen aikalisän rauhoittaakseen pelin. Vielä toinen kotijoukkueen aikalisä tilanteessa 9 – 13. Pölkky Kuusamo otti 3- 2 voiton pelistä voittaessaan 15 – 9 viimeisen erän Me’ashah Nicholsonin onnistuneeseen hyökkäykseen.

Virginie De Carne, LP Kangasala:

- Tehtiin paljon parempaa työtä kuin viime viikolla ja eilen. Olen erittäin tyytyväinen tämän päivän peliin, joukkue on vahva joukkue. Pelaajat pelasivat tänään sydämellä ja vahvasti. Tehtiin virheitä ja pelattiin joitakin palloja eri tavoin, kuin mitä olisi pitänyt. Olen erittäin tyytyväinen joukkueeseen. Varsinkin kaksi nuorta 16-vuotiasta tekivät todella hienoa työtä tänään. Se oli todella upeaa!

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Kangasala piti meitä läpi pelin todella ahtaalla. En muista koska vastaanotto olisi ollut noin suurissa vaikeuksissa. Ei saatu pelistä rytmiä oikein missään vaiheessa. Siinä mielessä tämä oli arvokas voitto, saatiin jonkin laiset keinot voittaa peli.

Hanna Salomäki, LP Kangasala:

- Vaikka hävittiin, pystyttiin kontrolloimaan peliä aika paljon. Tosi hyvä fiilis, oli tosi mukava pelata. Ensi kerralla saadaan varmaan kärry käännettyä ympäri ja otetaan voitto.

Lotta Piesanen, Pölkky Kuusamo:

- Ekassa erässä ei päästy mukaan peliin, hävittiin syöttö-vastaanotto, tehtiin omia virheitä. Kaksi seuraavaa erää oli meidän hallinnassa. Neljännessä erässä peli alkoi huonosti, yhdessä rotaatiossa vastaanotto oli pielessä. Viides erä sujui taas ja saatiin hieno voitto.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin
LP Kangasala Hanna Salomäki
Pölkky Lotta Piesanen

LähiTapiolan pisteet
3 Piesanen Pölkky
2 Salomäki LP Kangasala
1 Sievänen LP Kangasala

LP Kangasala: Salomäki 24/+11, Riikonen 16/+2, Laakkonen 15/+10
Pölkky: Piesanen 13/+6, Helminen 12/+3, Nicholson 11/+9
T, Ä, SV, H%, VO%

Ottelutilasto


LiigaPloki otti revanssin WoVosta

LiigaPloki kuittasi viime sunnuntaina Rovaniemellä kärsityn 2-3 -tappion lauantaina WoVo Rovaniemille voittamalla Kiuruvedellä samoin eränumeroin 3-2 ( 28-26,25-19,22-25,21-25,15-13).

Tamara Kmezic oli illan hahmo tehden kotijoukkueelle liigan kauden ennätyspisteet 33/+20.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Tunteet ovat ristiriitaiset,voitto tuli, mutta puolustuspelimme ei toiminut. Tamara Kmezic ja keskipelaajat ( Eeva-Maria Koskinen, Elizabeth Field) onnistuivat tänään. Yleispelaamme onnistuivat vastaanotossa, mutta hyökkäyksissä ei ollut tehoja.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Ensimmäisen erän häviö harmittaa, toisen erän tekeminen oli heikkoa, kolmanteen vaihdot piristivät peliämme. Kolme pistettä kahdesta vieraspelistä olivat hyvä saavutus, lisäksi useat pelaajien loukkaantumiset aiheuttivat päänvaivaa pelinrakentelussa.

Tamara Kmezic, LiigaPloki:

- Olen ylpeä joukkueestamme, kolmannessa erässä keskittyminen herpaantui,

Kristiine Miilen, WoVo:

- Alku oli nihkeää, mutta selvisimme. 0-3 tappio oli jopa lähellä, onnistuimme parantamaan peliämme lopussa.

Parhaat pelaajat:
LiigaPloki, Kmezic
WoVo , Miilen

LähiTapiolan pisteet
3 Miilen WoVo
2 Kmezic LiigaPloki
1 E.Koljonen LiigaPloki

LiigaPloki: Kmezic 33/+20, Field 15/+13, Koskinen 10/+7
WoVo: Miilen 25/+18, Rantanen 14/+1, White 12/+5
T 14-8, Ä 10-7, SV 17-14, H% 38-38, VO% 51-41

VIDEOT:
Pelaajien kommentit lehdistötilaisuudessa
Valmentajien kommentit lehdistötilaisuudessa

Ottelutilasto

Kuvat:
Jyri Kivimäki / LP Kangasala
Jari Kotka / LiigaPloki

  Takaisin