Seuraa meitä somessa:

Pölkyn kotitaika pitää - LP Kangasala hyppäsi kolme sijaa

14.01.2017

Lauantain naisten liigaotteluissa Pölkky Kuusamo säilytti puhtaan kotisaldonsa, LP Kangasala nosti sijoitustaan kolmella ja LP Viesti ei vieläkään ollut putaalaisten horjutettavissa.

Pisteet pidettiin Kangasalla

LP Kangasala (6-8) nousi tasaisessa keskikastissa kerralla kolme pykälää viidenneksi kukistetuaan yhdeksänten olevan Pieksämäki Voilleyn (2-13) erin 3-1 (25-18, 25-20, 21-25, 25-18).

Kotijoukkue aloitti vahvasti ja Dayana Segovian pari ässää pakotti Pieksämäen ottamaan ensimmäisen aikalisänsä jo tilanteessa 6 – 2. Tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen johtaessa 14 – 7. Vaikka Pieksämäki onnistui selvittämään kaksi eräpalloa, erä päättyi kuitenkin LP Kangasalle pistein 25 – 18.

Toisen erän alkuun pieksämäkeläiset olivat saaneet pelivireensä kuntoon ja hyökkäyspisteitä ropisi takarajan tuntumasta. Erä oli tiukkaa taistoa ja pisteitä otettiin lähes rinta rinnan, kunnes LP Kangasala sai kurottua jopa yhdeksän pisteen etumatkan hyvällä hyökkäyspelillä. Vaikka kotijoukkue tekikin virheitä, erä päätyi LP Kangasalle pistein 25 – 20.



Kolmas erä alkoi taas tasaisesti. Lievä hermostus näkyi pelissä, kun LP Kangasala antoi peräti kymmenen pisteitä vastustajalle omilla virheillä. Kolmas erä meni Pieksämäelle pistein 25 – 21.

Neljäs erä oli tiukkaa taistoa molemmin puolin verkkoa. Dayana Segovia niittasi pelin tekniselle aikalisälle pistein 14 – 13. Onnistuneilla hyökkäyksillä ja torjunnoilla sekä Hanna Salomäen ässäputkella kotijoukkue karkasi jo 7 pisteen johtoon tilanteessa 20 - 13, jota ei parista pisteestä huolimatta Pieksämäki onnistunut enää kuromaan kiinni. Neljäs erä päättyi 25 – 18 LP Kangasalle. Peli 3 – 1 kotijoukkueen voittoon.

Virginie De Carne, LP Kangasala:

- Olen onnellinen 3 – 1 voitosta. Toki olisi voitu voittaa 3 – 0, mutta kolmas erä meni miten meni. Emme pystyneet pitämään rytmiä ja tehtiin virheitä, yritettiin painaa liikaa. Neljänteen erään saatiin kerättyä itsemme hyvin ja tehtiin hyviä hyökkäyksiä. Pelaajat kasvavat peli peliltä. Teimme aamutreeneissä pienen kisan, jonka joukkue nyt voitti. Tämä luo hyvää joukkuehenkeä.

Viktor Circhenko, Pieksämäki Volley:

- Me ollaan pelattu ja pelattiin nyt ailahtelevaksi. Katja (Ekaterina Klimova) toimi tänään tasaisesti, 18/+14. Olga Uglenkolla oli pari hyvää erää, mutta hän löi alaspäin sinne, missä torjunta oli paikalla. Tehtiin paljon virheitä, vastaanotto ja syöttö ei kulkenut. Näin on koko kausi mennyt – ailahtelevasti, jopa erien sisällä ja koko pelissä. Tämä ei kuitenkaan ollut hirveän huono peli. Teimme lapsellisia virheitä ja voitettu erä tuli meille paljolti Kangasalan omien virheiden takia.

Jutta Riikonen, LP Kangasala:

- Ekat kaksi erää pelattiin tosi hyvin omaa peliä. Kolmanteen erään peli herpaantui. Neljännen erä alun jälkeen saatiin peli kasaan. Oli hyvä peli. Tänään oli itsellä hyvä päivä pelata. Kivaa, että on edessä paljon pelejä. Meillä on tosi hyvä joukkuehenki, huumorin kautta päästään eteenpäin ja pidetään hauskaa.

Ekaterina Klimova , Pieksämäki Volley:

- Kangasala pelasi paremmin kuin me. Me emme pelanneet. Tehtiin paljon lapsellisia virheitä varsinkin erien lopussa.


Ottelun parhaina pelaajina palkittiin
LP Kangasala Jutta Riikonen
Pieksämäki Volley Ekaterina Klimova

LähiTapiolan pisteet
3 Riikonen LP Kangasala
2 Segovia LP Kangasala
1 Klimova Pieksämäki

LP Kangasala - Pieksämäki Volley 3-1
25-18, 25-20, 21-25, 25-18
LP Kangasala: Segovia 22/+11, Riikonen 15/+8, Salomäki 14/+2
Pieksämäki Volley: Klimova 18/+14, Tokarenko 12/+3, Uglenko 9/+-3
Katsojia: 210

Lehdistötilaisuus

Ottelutilasto

LP Viesti kuritti LiigaPlokia

LP Viesti (14-3) voitti lauantaina lentopallon naisten mestaruusliigan ottelussa Pihtiputaan LiigaPlokin (6-9) kolmannen kerran, nyt erin 3-0 (25-17, 25-20, 25-16).

Voitto oli salolaisille kauden 14:s Mestaruusliigassa. LP Viesti on tukevasti sarjakakkosena. Salolaisten 2008 alkaneen seurahistorian aikana joukkueet ovat kohdanneet nyt 34 kertaa ja putaalaisten voittotili jäi edelleen avaamatta.

LiigaPloki voitti kaksi ensimmäistä palloa, mutta sen jälkeen kotijoukkue astui ohjaajan paikalle: seitsemän pistettä putkeen ja karkumatkalle.

Vieraiden pelätty 198-senttinen serbihakkuri Tamara Kmezic oli yllättävän vaisu, ja toisaalta LP Viestiltä onnistui iloisella ilmeellä jokseenkin kaikki.

Tilanteessa 15-11 LP Viestin passari Victoriia Tuchashvili sai Vilma Ruuskan tulisesta lyönnistä pallon suoraan kasvoihinsa, ja jäi hetkeksi makaamaan kentän pintaan. Elina Käsnänen tuurasi Tuchashvilia tyylikkäästi loppuottelun. ”Viki” selvisi tällistä onneksi vain säikähdyksellä.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Joukkueet tekivät pisteitä vuoronperään tilanteeseen 10-9 asti. Tämän jälkeen LiigaPloki nousi viidellä peräkkäisellä pisteellä 10-14 –johtoon.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen joutui taipumaan aikalisään sekä pelaajavaihtoihin. Hän nosti kentälle edellisen LiigaPloki-ottelun supertähden Taru Alhon ja hetken päästä myös Anna Czakanin. Roolipelaajista Noora Kosonen ja Vera Klimovich seurasivat ottelun loppuun vaihdossa. Kotijoukkue nousi rinnalle ja vei hieman sekaisen oloisen erän 25-20.

Kolmas erä mentiin jälleen tasatahtia 8-9 –tilanteeseen. Lemminkäinen herätti pelaajansa aikalisällä, ja siitä eteenpäin LP Viesti hallitsi kenttätapahtumia. Ronja Heikkiniemen ja kapteeni Pauliina Vilposen pelihuumori oli LiigaPlokille liikaa: erä Salolle 25-16, ja koko ottelu 3-0.

LP Viesti ja LiigaPloki ovat kohdanneet nyt liigassa 34 kertaa, ja Salo on voittanut ne kaikki.

Sini Koljonen, libero, LiigaPloki:

- Huono maku jäi. Jokaisella osa-alueella oltiin perässä. Toisessa erässä ajoittain saatiin omaa peliä. Sillä mielellä tultiin tänne, että haastetaan. Pitäisi pelata rohkeampaa peliä ja virheitä pitäisi saada karsittua. Nyt tuli virheitä puolen tusinaa joka osa-alueella.

Hillaelina Mäntylä, libero, LP Viesti:

- Kaikilla oli halu palata voittojen tielle (torstain CEV Cup –tappion jälkeen). Ei ollut hirveän helppo nollata sitä. Nyt tärkeä voitto ja aika laajalla materiaalilla, se oli meidän vahvuus tänään. Oli myös hyvä, että vaihtopelaajat saivat peliaikaa ja onnistuivat.

Jukka Koskinen, päävalmentaja, LiigaPloki:

- Ainoastaan vastaanotossa oltiin parempia. Torjunnat hävittiin ja puolustuksen jälkeiset pallot hävittiin melkein 100-0. Sinänsä aika odotettu tulos. Toisessa erässä ajoittain ihan ok peliä. Tämä ei ollut meidän tärkein peli tähän saumaan. Ensi viikolla on kaksi tärkeää peliä, ja piti vähän lepuuttaa pelaajia. Meidän pitää saada palloa muillekin kuin Tamaralle, vaikka se on toki ollut meidän kantava voimamme.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja, LP Viesti:

- Torstaina hävittiin. Halusin, että avausseitsikolle saadaan onnistunut peli, ja hyvinhän se lähti. Pelasimme vähän eri tavalla. Pauliina oli paljon torjumassa vastustajan hakkuria. Toisen erän alkua lukuun ottamatta olen tyytyväinen. Samoin kolmannen erän alussa tuli luokattomia passeja. Olen tyytyväinen meidän vastaanottoon. Syötöt olivat sen näköisiä, että LiigaPloki yritti ässiä, mutta vain kaksi niitä tuli.

Otteluisäntä Salon Viestin Ukkomiesten valitsemat parhaat pelaajat:
Hillaelina Mäntylä, LP Viesti
Eveliina Koljonen, LiigaPloki

LP Viestin seuraava kotiottelu on vasta 4.2., kun se kohtaa Salohallissa Oriveden Ponnistuksen. Seuraavaksi LP Viesti muuntuu jälleen LP Saloksi, kun edessä on CEV Cupin toisen kierroksen toinen osaottelu HPK:ta vastaan. Ottelu pelataan 25.1. Hämeenlinnassa.

LähiTapiolan pisteet
3 Mäntylä LP Viesti
2 Gokhshtein LP Viesti
1 Heikkiniemi LP Viesti

LP Viesti - LiigaPloki 3-0
25-17, 25-20, 25-16
LP Viesti: Vilponen 16/+10, Heikkiniemi 12/+8, Czakan 6/+6
LiigaPloki: Kmezic 8/+4, Ruuska 7/-8, Field 5/+3
Katsojia: 302

Ottelutilasto

Pölkylle yhdeksäs kotivoitto hyvin taistelleesta OrPosta

Pölkky Kuusamon (11-6) puhdas kotitili säilyi OrPon (8-6) kovasta rynnistyksestä huolimatta. Loppunumerot olivat lauantaina 3-1 (25-22, 25-23, 15-25, 25-16).

Kuusamossa nähtiin varsin yleisöön menevä ja ajoittain hyvätasoinen lentopallo-ottelu, jossa molemmat joukkueet esittivät hyvää puolustuspelaamista. Kaksi ensimmäistä erää olivat tiukkaa vääntöä ja Pölkky onnistui ottamaan niistä molemmista voiton, mikä oli ottelun lopputuloksen kannlta suuri asia.

Ensimmäisen erän alkuun Pölkky anti shokkihoitoa vastustajalle Iida Paanasen syöttövuorolla. Kotijoukkue johti erää 7-0 ja vierasjoukkue sai ensimmäisen pisteen Paanasen verkkosyötöllä. OrPo ei ollut moksiskaan Pölkyn rynnistyksestä, vaan kiri parin pisteen tuntumaan lukemissa 10-8. Tilanteessa 23-22 Tuomas alatalo otti aikalisän ja laati erän lopun pelitaktiikan. Erä päättyi Riikkaliisa Kärkkäisen syötöllä, eikä Orpon taistelu auttanut vaan erä kotijoukkueelle 25-22.

Toisen erän alku oli tasaisempi, mutta Olena Prokopenkon hyökätessä Orpon torjuntaan, Pölkyllä oli jälleen aikalisän paikka 11-17 tappiolla. Makenzie Filerin ässäsyötöllä Pölkky tuli tasoihin 21-21. Pölkyn kolme viimeistä pistettä takoivat Lotta Piesanen, Me'Ashah Nicholson ja Olena Prokopenko. Erä Pölkylle 25-23.

Kolmannessa erässä OrPo oli hallitseva osapuoli johtaen erää Malina Terrellin ja Eveliin Smolanderin onnistuessa jo 4-9. Erä oli selkeästi vierasjoukkueen lukemin 15-25. Neljännesä erässä OrPo rimpuili hyvin mukana erän alkupuolella, mutta teknisella aikalisälle mentiin kotijoukkueen 14-6 johdossa. Tilanne kiristyi vielä lukemiksi 16-13, mutta Lotta Piesanen oli päättänyt ratkaista ottelun ja aloitti päättäväisen hyökkäyspelaamisen. Yleisön innostuessa pauhuunsa se oli vierailijalle lopun alkua. Erän loppu oli kotijoukkueelta vahva ja erotuomari päätti ottelun tulostaulun näyttäessä 25-16. Pölkyn kotitaika kesti myös OrPon rynnistyksen.

Malina Terrell, OrPo:

- Meillä pitäisi pysyä erien ja pelin eri osassa paremmin mukana. Todella kova taistelu oli tänään. Matkustaminen väsyttää, mutta se on vain hyvä ja tuo joukuetta yhteen. Joukkue, joka pystyy väsyneenä esittämään hyvää tasoa on vahvoilla. Kolmas erä pystyttiin ottamaan itselle.

Amanda Love, Pölkky:

- Molemmat oukkueet pelasivat hyvin ja esittivät erinomaista puolustuspeliä. Tiukka vääntö, joka saatiin käännettyä kotiin. Loistava voitto meille. Kahden parhaan pelin joukkoon ehdottomasti tällä kaudella. Kovia joukkueita vastaan haluaa tietenkin esittää parstaan ja kun hävittiin Orivedellä 0-3, siitäkin saatiin lisäpotkua.

Satu Natunen, päävalmentaja Orpo:

-Ylä- ja alamäkiä oli, mutta ihan hyvää lentopalloa molemmilta joukkueilta ja yleisöön menevä peli. Meiltä puuttui ehkä paras terävyys. Reissuilla ei ole vaikutusta pelaamisee ja väsyneenäkin pitäisi pystyä pelaamaan omalla tasolla. Ennen joulua oli jo hiukan väsymystä, eikä joulutauon harjoittelu ollut paras mahdollinen sairastelun takia.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Tänään nautin olla kentän laidalla valmentamassa. Molemmat joukkueet esittivät ajoittain hyvää lentopalloa ja etenkin puolustuspelaamista. OrPoon on sitkeä joukkue, joka puolustaa hyvin. Sarjan parhaimmistoa ehdottomasti. Aikalisillä painotin, että kärsivällisesti pelataan pallo kerrallaan. Tietenkin terävyyttä hyökkäyksiin ja hyvää syöttöä.

Parhaat pelaajat:
Love, Pölkky
Terrell, Orpo

LähiTapiolan pisteet:
3 Love, Pölkky
2 Piesanen, Pölkky
1 Terrell, Orpo

Pölkky Kuusamo - Oriveden Ponnistus 3-1
25-22, 25-23, 15-25, 25-16
Pölkky Kuusamo: Piesanen 21/+13,Prokopenko 19/+6,Nicholson 11/+6
Oriveden Ponnistus: Terrell 17/+7,Johnson 16/+6,Smolander 10/+6
T: 8-10, H: 33%-31%, S: 8-6, V: 53%-44%
Katsojia: 431

Ottelutilasto

Kuvat:
Jyri Kivimäki / LP Kangasala

  Takaisin