Seuraa meitä somessa:

Riennolle kaksi maajoukkuepelaajaa Afrikasta

22.06.2015

Liiga-Riento on solminut pelaajasopimukset Kenian maajoukkuehakkuri Michael Chemosin ja Ruandan maajoukkuekeskipelaaja Fred Musonin kanssa.

Keniasta kotoisin oleva Michael Chemos (kasvattajaseura Kenya Commercial Bank) on 24-vuotias, tasan kaksimetrinen hakkuri. Kenian lisäksi Japanin sekä Turkin sarjoja pelannut pistenikkari on kuulunut viime vuodet Kenian maajoukkueen vakiokasvoihin. Suomeen siirtymiseen Michaelilla on omat syynsä.

- Maajoukkueemme seuraa tarkasti minua, koska olen yksi joukkueen nuorista ratkaisupelaajista. Tarkoitus on kehittää omaa peliä ja auttaa samalla joukkuetta eteenpäin Suomen kovassa sarjassa.

Michael oli mm. maajoukkueen mukana voittamassa pronssimitalia vuonna 2011 All African Games-kisoissa. Samana vuonna Mike oli toiseksi paras pistemies Japanin liigassa.

Vaikka päätös kaukaiseen Suomeen tulosta ei ollut helppo niin asiaa auttoi jo hiukan tiedot, jotka Mike sai ystävänsä Mercy Moimin kautta. Kenialainen Mercyhän pelasi viime vuonna Pihtiputaan LiigaPlokissa voittaen naisten pistepörssin. Mercyn suositukset ja kehut maasta rohkaisivat kuulemma Mikea ratkaisussa Suomeen tulosta.

Ruandalainen keskitorjuja Fred Musoni liittyy joukkueen vahvuuteen samaan aikaan Michaelin kanssa elokuun puolessavälissä. Ensimmäistä ammattilaisvuottaan aloittava keskitorjuja on varsin pitkä ja kimmoisa pelaaja. 203 Senttinen ja 361cm hyppyulottuvuuden omaava pelaaja on aiemmin pelannut passarin tontilla ja on nyttemmin siirtynyt keskitorjujaksi.

Näiden sopimusuutisten jälkeen Riennolla on yhteensä kahdeksan sopimuspelaajaa. Joukkuetta täydennetään vielä passarilla, yleispelaajilla ja mahdollisesti toisella liberolla.

  Takaisin