Seuraa meitä somessa:

Sampo nousi jo liigakakkoseksi

18.01.2017

Sampo Volleyn kahdeksas perättäinen voitto nosti sen jo miesten Mestaruusliigan kakkospaikalle. LEKA Volley puolestaan paranteli asemiaan voitolla Joensuussa.

ETTA (8-12) heitti kovan haasteen hurjassa vireessä olevalle Sampo Volleylle (16-3), mutta kahdeksannen perättäisen voittonsa ottaneet savolaiset poistuivat paikalta pisteiden kanssa erin 1-3 (24-26, 26-24, 20-25, 21-25).

Sampo on voittanut myös 14 viimeisestä 15 pelistään ja nousi samalla liigassa kakkoseksi. Samalla Sampo otti täydet kolme voittoa ja yhdeksän pistettä oululaisilta kauden kolmessa kohtaamisessa erin 9-2.

Lentopalloseura ETTA pelasi Pielaveden Sampoa vastaan tiukan ja yleisöön menevän Pölkyn isännöimän ottelun. Paikalla oli paljon Oulun Kiskon junioreita, jotka pienen alku-ujouden jälkeen innostuivat kannustamaan hienosti kotijoukkuetta.



Ottelua leimasivat pitkät pallorallit, niin kuin näiden kahden joukkueen välillä on totuttu näkemään. Kummankaan joukkueen hyökkäyspeli ei ollut tänään parhaimmillaan mutta puolustus ja torjunta toimivat hyvin. ETTA vei ottelun torjunnat 14-8 lähinnä keskitorjuja Markus Kaurton ansiosta, joka nappasi seitsemän torjuntaa pelin aikana.

ETTA:n parhaana palkittiin jälleen yleispelaaja Antti Ronkainen. Sampon paras oli niin ikään yleispelaaja Andrus Raadik.

Sammon keskitorjuja Mikko Väliaho muljautti kolmannessa erässä nilkkansa mutta valmentaja Jukka Tuovisen mukaan vamma ei ole vakava.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- ETTA ajoi meidät tänään ahtaalle ja varsinkin vastaanotossa oli ongelmia. ETTA sai myös meidän hyökkäystehot yllättävän alas. Hakalan ja Ronkaisen 4-paikan hyökkäyksiin ei päästy kiinni. Tämä oli sellainen näille kahdelle joukkueelle tyypillinen peli ja varmaan viihdyttävä vaikka virheitäkin tuli. Väliahon nilkkavamma ei ole vakava.

Aleksi Kaatrasalo, Sampo:

- Hyvät fiilikset, kun saatiin kolmas voitto ETTA:sta tällä kaudella. Kausi on ollut tähän asti hyvä ja meillä on yhtenäinen joukkue.

Olli Kuoksa, ETTA:

- Sampo on hyvin valmennettu joukkue ja oli tänään parempi kuin me. Kiitos.

Antti Ronkainen, ETTA:

- Oli taas tiukkaa vääntöä Sampoa vastaan. Erien lopuissa ei oltu ihan parhaimmillaan ja Sampo syötti silloin hyvin. Tappio tietenkin harmittaa. 

Parhaat pelaajat:
ETTA: Antti Ronkainen
Sampo: Andrus Raadik

LähiTapiolan pisteet
3 Raadik Sampo
2 Ronkainen ETTA
1 Kaatrasalo Sampo

Etta - Pielaveden Sampo 1-3
24-26, 26-24, 20-25, 21-25
Etta: Ronkainen 24/+13, Kaurto 17/+16, Hakala 12/+5
Pielaveden Sampo: Raadik 22/+7, Häyrinen 16/+5, Kaatrasalo 11/+11
Katsojia: 593

Ottelutilasto

LEKA Volley oli kova keskeltä

LEKA Volleyn (5-13) keskipelaajakaksikko Arttu Reijonen-Jukka Lehtonen oli kovalla pelipåällään ja käänsi passari Akseli Lankisen kanssa Joensuun matkan voitokkaaksi.

LEKA Volley harppasi sarjataulukossa kahdeksanneksi kukistettuaan Liiga-Riennon (1-15) erin 1-3 (25-22, 20-25, 21-25, 21-25) kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Tappio oli pohjoiskarjalaisten 13:s perättäinen liigassa.

Kotijoukkue pelasi erinomaisen ensimmäisen erä ja nappasi kahdeksan torjuntaa. Sitten tarttui taas apina tiukasti joensuulaisten olkapäästä. LEKA Volleyn valmentaja Tapio Nissiltä onnistui passarivaihdoss, kun Akseli Lankinen tuli sisään. Pelin luonne muuttui täysin.

Leka Volley Arttu Reijonen

- Alussa vähän jännitti. Mukava oli päästä kentälle ja saada passeja.

Liiga- Riento Nelson Muranqwa:

- Olen pettynyt, tosi pettynyt

Leka Volley Tapio Nissi

- Tänä päivänä oli aika helppo olla valmentaja. Joukkue noudatti niitä asioita, mitä sovittiin tuolla pukukopissa ja peli aikana. Tuo varsinkin lämmittää, jos tarvitaan apuja kentän laidalta. Lankinen tuli kentälle ja pelasi loistavan pelin. Kyllähän tää peli oli meillä ainakin liberoiden ja keskareiden peli.

Liiga- Riento Jani Säisä:

- Kuten Tapsa sanoi, passarin vaihto teki aika paljon, vastustajan peli muuttui paljon vaikeammaksi. Keskeltä tosiaan keskeltä 24 pistettä. Ei saatu edes kahdella miehellä otetta. Ei voi oikein kolmeakaan ukkoa uhrata keskelle. Vastustaja tuli sieltä mistä kuoli.

LähiTapiolan pisteet
3 Reijonen LEKA
2 Lehtonen LEKA
1 Murangwa Riento

Liiga-Riento - LEKA Volley 1-3
25-22, 20-25, 21-25, 21-25
Liiga-Riento: Muranqwa 19/+8, Savimäki 15/+6, Siirilä 7/+5
LEKA Volley: Kaislasalo 16/+3, Reijonen 13/+10, Karinen 12/+7
Katsojia: 385

Teemu Hassisen ottelukuvat

Ottelutilasto

Kuvat:
Teemu Hassinen 

  Takaisin