Sampo palasi voittojen tielle

14.01.2018

Sampo Volley palasi voittokantaan kaatamalla Raision Loimun Siilinjärvellä 3-0 (25-15, 25-15, 26-24).

Vierasjoukkue oli kaksi ensimmäistä erää täysin vastaantulija ja syttyi pelaamaan vasta kolmannessa erässä jota johtikin aivan viime metreille asti. Sampo puolestaan oli unohtanut edellisillan tappion ja pystyi tasapainoiseen esitykseen siitäkin huolimatta, että kuusikkoa oli hieman muokattu normaalista. Herrera oli yhä sivussa ja nyt myös Ville Heiskanen lepuutti kipeytynyttä olkapäätään. Toisena yleispelaajana heidän sijastaan pelasi Timo Leikas.

Sampo onnistui erityisesti syöttöpelissään, joka sekoitti kahden ensimmäisen erän ajan Loimun hyökkäyskuvioita. Pitkiä syöttöputkia esittivät niin Väliaho, Leikas kuin Häyrinenkin.

Kolmoserään Loimu tuli agressiivisemmalla otteella ja hallitsikin sitä aina eräpalloon asti. Illan neljä viimeistä pistettä kirjattiin kuitenkin kotijoukkueelle ja sen myötä suora voitto.

Loimun valmentaja Achten oli pettynyt joukkueensa esitykseen:

-Minusta tuntui, kuin olisin valmentanut juniorijoukkuetta. Tehtiin tyhmiä virheitä, enkä nähnyt sellaista Loimua kuin minä haluan. Harmitti jo maksavan yleisönkin puolesta, he eivät kahteen erään edes kannustaneet kotijoukkuetta kun tasoero oli niin iso. Tilastoja en spekuloi sen enempää, hävittiin 3-0.

Timo Tolvanen puolestaan iloitsi onnistuneesta pelistä ja nyt koittavasta ottelutauosta:

Tänään jouduttiin tekemään vähän muutoksia kuusikkoon mutta Leikas vastasi vanhana sotaratsuna huutoon hyvin ja onnistui yleispelaajana. Se monipuolisti meidän hyökkäämistä. Tarkoitus oli saada hakkuri Naarden aisoihin ja siinä onnistuttiin. Andrus pelasi ison ottelun, piti vastaanoton hyvin kasassa, samoin Häyrinen ja Väliaholta pari erää. Tiedettiin, että Loimu tulee kolmanteen erään kovaa mutta kärsivällisyys riitti vaikka naapuri olikin niskan päällä. Seuraava viikonloppu on vapaa, se tulee hyvään saumaan niin saadaan kuntoutettua ukkoja ja vähän levättyäkin. Loppukaudesta tarvitaan kaikkia miehiä.