Sampo Volleyn tahti jatkuu vahvana

17.01.2017

Sampo Volley otti kahdeksannen perättäisen voittonsa ja 13:nnnen 14:stä viime ottelustaan, kun Team Lakkapää kaatui Rovaniemellä 1-3 (23-25, 25-13, 15-25, 20-25).

Lakkapää aloitti kokoonpanolla Palokangas, Walsh, Dosanhj, Voth, Brown, Gustavsson, liberona Or ja Sampo Volley puolestaan juoksutti kentälle joukkueen Heiskanen, Kaatrasalo, Häyrinen, Raadik, Väliaho, Penttinen, liberona Mutka.

Erä oli koko ajan hyvin tasainen, vaikka Sampo Volley oli koko ajan hieman Lakkapäätä edellä. Andrus Raadikin parilla vaikealla aloitussyötöllä Sampo Volley meni 3-5 johtoon, mutta Jouni Palokankaan ässällä Lakkapää tasoitti tilanteeksi 8-8. Tämän jälkeen Sampo meni jo 11-14 johtoon, jonka Lakkapää kavensi Gustavssonin ässällä tilanteeksi 15-16 ja tasoitti tilanteeksi 17-17. Jämän jälkeen Sampo otti taas parin pisteen etumatkan ja meni jo 21-24 karkumatkalle Gustavssonin hyökkäysvirheen avittamana. Lakkapää nousi vielä lähes rinnalle, mutta Andrus Raadik päätti erän Sampo Volleylle 23-25. Aiemmissa peleissä torjuntapelillä juhlinut Lakkapää jäi erässä kokonaan ilman torjuntapisteitä.

Toinen erä oli alussa ensimmäisen kaltainen. Tasaista side-out peliä pelattiin tekniselle aikalisälle 14-13 asti, mutta sen jälkeen tapahtui jotain käsittämätöntä. Lakkapään Bobby Walsh muutti syöttöruutuun ja syötti seuraavat 12 pistettä putkeen Lakkapäälle Sampo Volleyn jäädessä täysin statistin rooliin. Jos ensimmäisessä erässä Lakkapää ei saanut yhtään torjuntaa, niin nyt palattiin tässäkin asiassa päiväjärjestykseen, kun Andre Brown neljällä torjunnallaan johti Lakkapään yhteensä kuuteen torjuntapisteeseen.

Kolmannessa erässä Väliaho syötti vaikeillaan syötöillään Sampo Volleyn 3-6 johtoon ja tämän jälkeen pelattiin jälleen tasaista side-out peliä tilanteeseen 7-10 saakka, jolloin Häyrisen vaikealla syötöllä Sampo Volley meni jo neljän pisteen karkumatkalle. Raadik puolestaan lisäsi Sammon johtoa syöttöruudussa niin että tekniselle aikalisälle mentiin tilanteessa 8-14. Tämän jälkeen Sampo Volley jatkoi tasaista pelaamista Lakkapään yrittäessä väkisin ottaa sitä kiinni. Erän ratkaisu syntyi käytännössä, kun Kaatrasalo syötti ässällään Sampo Volleyn 12-20 johtoon. Henri Tuomi vaihtoi passariksi Toivolan ja yleispelaajiksi Jere Mäkisen ja Miikka Lemolan, mutta erä oli jo ratkennut Sampo Volleylle päättyen lopulta 15-25 ja ensimmäinen sarjapiste meni vierasjoukkueelle.

Neljäs erä oli ensimmäisen erän kaltainen tasainen erä. Andre Brown torjui Lakkapään 5-3 johtoon, mutta Raadik kuittasi omalla syöttövuorollaan Sampo Volleyn rinnalle ja ohi. Tilanteessa 5-6 Lakkapää vaihtoi passariksi Matti Toivolan, mutta pikku hiljaa Lakkapään virheiden avustamana Sampo Volley meni jo 11-17 johtoon. Jotain nyky-Lakkapäästä ja joukkueen selkärangasta kertoo se, että se nousi vielä pisteen päähän 20-21, mutta loppuerän virhesuma vei lopulta erän Sampo Volleylle 20-25 ja koko ottelun 1-3.

Joukkueiden peli oli tilastojenkin valossa hyvin tasainen, vaikka molemmille tuli kaksi rökäletappioerää. Hyökkäysvirheissä Lakkapää erottui 12 virheellä Sampo Volleyn 5 vastaan ja etenkin Gustavssonin 10 hyökkäysvirhettä rumentavat Lakkapään hakkurin tilastoa.

Eetu Häyrinen, Sampo:

- Pitkästä aikaa ehyt ja hyvä peli. Ei tullut paljoa suoria hyökkäysviheitä. Toisen erän loppua lukuun ottamatta hallittiin ottelua.

Matti Toivola, Team Lakkapää:

- Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Toinen erä oli tosi hyvä. Kolmanteen erään emme olleet valmiina. Sampo oli kolmanteen erään parempi. Sampo myös hyökkäsi jatkopallot meitä paremmin.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- Olin ensimmäisessä erässä oman joukkueen pelaamiseen tyytyväinen. Pelasimme määrätietoista ja rauhallista peliä. Toisessa erässä tuli ”black moment”. Kolmannessa erässä pääsimme takaisin omaan peliimme kiinni. Torjunta/puolustus –pelaamiseen ottelu ratkesi. Sen kautta saimme isoja pisteitä.

Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Pelasimme pelillisesti todella hyvän pelin lukuun ottamatta kolmatta erää. Peli oli kurinalaista. Ero syntyi puolustuspelaamisessa. Neljännessä erässä oli ongelmia saada passipeli kuntoon. Teimme myös muutaman suoran virheen pahaan paikkaan. Nelospaikka toimi tänään paremmin kuin aiemmin. Paljon positiivista oli pelissä, mutta palkinto jäi tänään saamatta.