Seuraa meitä somessa:

Sampo Volleyn voittokulku jatkuu - Ducks edelleen pisteittä

15.10.2017

Sunnuntain miesten liigavoittajiksi pelasivat kotikentällään Sampo Volley Rantaperkiön Iskua vastaan sekä Team Lakkapää Vantaa Ducksia vastaan. Sampo jatkaa näin viiden ottelun jälkeen tappioitta tasapisteissä liigakärki VaLePan kanssa ja Vantaa Ducks hakee edelleen avauspistettään.


Sampo Volley jatkoi voittoisasti

Syysloma alkoi Pielavedellä iloisissa merkeissä, kun kotijoukkue Sampo Volley nappasi täydet pisteet Rantaperkiön Iskulta. Loppunumerot 3-1 (25-17, 25-20, 24-26, 25-23) kertovat pääpiirteittäin ottelun kulun. Sampo hallitsi kaksi ensimmäistä erää selvästi, vaikkakin toisen erän alussa Isku otti pienen etumatkan. Kaksi seuraavaa olivat tiukempia ja töitä sai tehdä tosissaan molemmilla puolilla.

Sampo peluutti hakkurina Timo Leikasta, joka suoriutui hommastaan loistavasti, 58% tappotehoilla. Vierailijan Matti Hietanen oli odotetusti isossa roolissa, hoitaen vastaanottoa ja hyökkäystä hyvillä lukemilla. Iskun päävalmentaja Oskar Muurinen käytti myös ahkerasti vaihtopenkkiä hyödykseen.

Matti Hietanen, Rantaperkiön Isku:

- Pieni harmitus tietysti on, ettei pisteitä mukaan lähtenyt. Eilisestään saatiin kuitenkin taisteluilmettä peliin. Täytyy muistaa, että meillä oli kolme 90-luvun loppupuolella syntynyttä kaveria kehissä. Siihen nähden positiivinen esitys. Palataan pajalle.

Petteri Penttinen, Sampo Volley:

- Kaksi erää saatiin helpohkosti, vastustaja avitti syöttövirheillä. Pitkä erätauko muutti jälleen vähän peliä, Isku paransi peliään, sitten oli tiukkaa loppupeli. Mukava oli päästä itsekin taas Pielavedelle. Aiemmin oli pientä vaivaa niin hyvä, että nyt pystyin pelaamaan koko pelin.

Oskar Muurinen, Rantaperkiön Isku:

- Pelin alku näytti samalta, mitä vaivaa meillä on ollut aiemminkin. Ensiksi roikutaan mukana ja sitten tulee se hetki, jolloin fokus hajoaa. Sitten saatii kuitenkin hommasta kiinni kolmannessa erässä ja alkoi näyttää samalta kuin miltä se näyttää treeneissä ja miltä se näytti harjoituspeleissä. Tänään se vaati isoja muutoksia mutta parempi maku pelistä jäi tappiosta huolimatta. Toki muutama piste olisi lyhentänyt kotimatkaa huomattavasti.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:

- Ollaan haettu kokonaisuutena ehjää peliä, edelleenkin ollaan lähellä sitä. Tänään saatiin yllättävän helpolla tuo alku, odotettiin kiukkuisempaa vastustajaa. Sen jälkeen Isku teki onnistuneita vaihtoja, Nurmesniemi painoi hyvän pelin. Isku syttyi muutamasta puolustuksesta kolmannessa erässä ja pääsi sillä peliin mukaan, eikä me osattu heti siihen reagoida. Viimeinenkin erä oli tiukkaa vääntöä, tosin Isku auttoi meitä muutamilla syöttövirheillä. Hyvä peli, ainahan sitä toivoo 3-0 voittoa mutta enemmän minä tykkään tuosta, että kaksi viimeistä erää oikeasti väännettiin ja jouduttiin tekemään paljon hommia joka pisteen eteen.

LähiTapiolan pisteet
3 Raadik Sampo
2 Penttinen Sampo
1 Hietanen Isku

Sampo Volley - Rantaperkiön Isku 3-1
25-17, 25-20, 24-26, 25-23
Sampo Volley: Raadik 22/+14,Leikas 18/+9,Herrera 16/+10
Rantaperkiön Isku: Hietanen 18/+8,Nurmesniemi 10/+5,Härkönen 9/+5
Katsojia: 569


Ottelutilasto

Team Lakkapää otti tärkeät sarjapisteet pirteältä Ducksilta

Team Lakkapää voitti nollakerholaisen Vantaa Ducksin 3-1 (27-29, 25-23, 27-25, 25-19) sunnuntaina Rovaniemellä pelatussa Mestaruusliigaottelussa.

Ottelusta muodostui juuri niin tasainen kuin ennakkoon osattiin odottaa. Tappioputkessa oleva Ducks tuli otteluun vahvalla sykkeellä kun taas Team Lakkapään peli alkua kuvasi oli jälleen epätasaisuus ja virheherkkyys.

Ensimmäisen erän Lakkapää lahjoitti Duckseille, vaikka se johti erää jo 24-21. Ducks teki kuitenkin onnistuneita vaihtoja tuomalla kentälle Antti Vallinin etukentälle Karl Külaotsin paikalle aiheuttaen Lakkapäälle virhesuman, jonka päätteeksi Ducks vei erän nimiinsä.

Toisessa erässä Ducks vei erää jo 3-8 ennen kuin Lakkapää alkoi saada peliään kuosiin ja ennen kaikkea ensimmäisessä erässä vaihtopenkille hyytynyt hakkuri Casey Schouten nosti tasoaan huomattavasti iskien viisi perättäistä hyökkäyspistettä kotijoukkueelle. Lakkapää nousi tilanteessa 14-14 Ducksin rinnalle ja erän loppu oli trilleri, joka päättyi Jouni Palokankaan ässäsyöttöön Toni Kankaanpäästä.

Kolmas erä oli alussa tasaista vääntöä, kunnes Lakkapää meni passari McKayn torjunnalla 18-14 johtoon. Ducks tuli kuitenkin iholle passari Amarildo Deliun vaikeilla aloitussyötöillä ja erän loppu oli jälleen trilleri, joka päättyi kotijoukkueelle jatkopallojen jälkeen.

Neljännessä erässä Lakkapää karkasi nopeasti, vaikka Ducks meni 1-3 johtoon. Ducks auttoi Lakkapään karkumatkaa virheillään, mutta myös Lakkapää paransi peliään selvästi. Se meni 12-6 johtoon ja vaikka Ducks nousi lähelle, niin missään vaiheessa se ei enää pystynyt uhkaamaan Lakkapään voittoa.

Lakkapää oli vastaanotossa selvästi Ducksia parempi prosentein 67-49. Varsinkin joukkueen parhaana palkittu libero Gabriel Domecus sai 39 syöttöä, joista yksi karkasi ässäksi vastaanottoprosentin ollessa huikea 74. Torjuntapelin vei Ducks 6-9 ja ässäsyötöt Team Lakkapää 9-5. Hyökkäystehot olivat lähellä toisiaan Lakkapään 48 vastaan Ducksin 44 prosenttia. Lakkapään hakkuri Schouten paransi peliään auttaen Lakkapäätä voittoon. Ensimmäisen erän 25 prosentin hyökkäystehot kasvoivat lopulta hakkurille hyvälle 59 prosentin tasolle. Ducksin tasaisin pelaaja oli tuttuun tapaan konkari Toni Kankaanpää.

Yleispelaaja Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks:

- Alussa paketti pysyi kohtuullisesti kasassa. Vastustaja alkoi saada onnistumisia, jonka jälkeen oma pakkamme hajosi. Lakkapää oli jatkopallojen pelaamisessa meitä edellä. Viimeiseen kahteen viikkoon tämä oli kuitenkin paras peli meiltä.

Yleispelaaja Jouni Palokangas, Team Lakkapää:

- Olimme alussa huonoja ja teimme virheitä liikaa. Pikkuhiljaa saimme virheet vähemmäksi ja peli parani. Viimeinen erä oli jo ihan hyvää peliä.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

- Viimeistä erää lukuun ottamatta pelasimme maltilla. Virheitä oli silti edelleen liikaa. Me teimme Lakkapään liberosta illan parhaan pelaajan. Puolustuspelaaminen oli tämän illan teema. Siinä onnistuimme tänään. Emme kuitenkaan saaneet palkintoa työstä. Lakkapää paransi peliään koko illan.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Aina peli ei ole nättiä, mutta pitää oppia voittamaan peliä. Ensimmäisessä erässä emme saaneet katkaistua peliä. Ensimmäisen erän hätä tuotiin vielä toisen erän alkuun mukaan. Kahteen viimeiseen erään saimme virheiden määrän pienemmäksi. Pääasia on voitto.

Parhaat pelaajat:
Vantaa Ducks, Toni Kankaanpää
Team Lakkapää, Gabriel Domecus

LähiTapiolan pisteet
3 Palokangas Lakkapää
2 Domecus Lakkapää
1 Walsh Lakkapää

Team Lakkapää - Vantaa Ducks 3-1
27-29, 25-23, 27-25, 25-19
Team Lakkapää: Schouten 18/+9, Walsh 14/+8, Palokangas 14/+6
Vantaa Ducks: Külaots 14/+7, Määttänen Mi 13/+-1, Kankaanpää 12/+2
Katsojia: 520

Ottelutilasto

Kuvat:
Eemeli Kiukkonen / Sampo

  Takaisin